Zal Trump proberen de economie met geweld te “heropenen”, zelfs als er nog duizenden sterven?

Zal Trump proberen de economie met geweld te “heropenen”, zelfs als er nog duizenden sterven?

15 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump en zijn bondgenoten hebben een duistere berekening gemaakt – ‘heropenen’ tegen elke prijs is zijn enige pad naar herverkiezing

Het lijkt pas gisteren dat iedereen klaagde over het gebrek aan COVID-19-tests en essentiële medische apparatuur, en nu zouden we klaar zijn om ‘het land te heropenen’. Dat komt omdat het  was  pas gisteren – en het zal morgen hetzelfde zijn. Er zijn nog steeds niet genoeg tests en onvoldoende medische apparatuur. Maar omdat de ergste hotspots, waaronder New York City, door of nabij de top van de pandemische curve modderen – dag in dag uit omgaan met de verwoestingen van dit virus terwijl de lichamen opstapelen maar nieuwe gevallen afvlakken – probeert president Trump te veranderen het onderwerp weg van zijn mislukkingen tot een voortijdige overwinning.

Zijn coronavirusbijeenkomsten (ook bekend als ‘persbriefings’) deze week zijn vijandige aangelegenheden geweest, waarbij de defensieve president probeerde terug te dringen tegen de verwoestende cascade van berichten die het fiasco van zijn reactie op de pandemie heeft blootgelegd. Maar door opnieuw te proberen de huidige toestand van de crisis te bagatelliseren, lijkt hij van plan precies dezelfde fouten te maken die hij eerder heeft gemaakt.

Chris Hayes van MSNBC observeerde scherp tijdens zijn show op dinsdagavond  dat Trump aan het begin van de crisis drie essentiële fouten maakte.

  1. Hij nam het niet serieus en waardeerde het vreselijke gevaar van een pandemie.
  2. De administratie verliep niet snel, met de doorlooptijd moest ze adequate testen voorbereiden.
  3. Hij concentreerde zich op het probleem van de economie en vond het op de een of andere manier belangrijker dan – en los van – de epidemie.

Door ontoereikende tests bleven de gezondheidswerkers wekenlang blind en Trump’s gebrek aan begrip van de dreiging betekende dat ambtenaren veel te lang wachtten met het opstellen van richtlijnen voor sociale afstand en het starten van een zinvolle reactie op de volksgezondheid. Trump bracht het grootste deel van zijn tijd door met het maken van vrolijke gesprekken om de aandelenmarkt op te pompen, waardoor het voor de overheid bijna onmogelijk was om zich aan te passen voor nieuwe informatie of te schakelen wanneer iets niet werkte, omdat hij er diep in had geïnvesteerd om te zeggen dat alles goed ging .

Lees ook:  Witte Huis weigert mee te werken aan onderzoek naar beschuldigingen

Zoals Hayes opmerkte, leerde Trump niets van die ervaring en bleef hij vooral gefocust op zichzelf en zijn herverkiezingsperspectieven – dus doet hij precies dezelfde dingen opnieuw.

Trump  begrijpt de dodelijkheid van dit virus nog steeds niet, nu hij openlijk opschept dat hij, omdat de modellen niet langer honderdduizenden doden suggereren, de crisis ‘perfect’ heeft aangepakt. Nu hij zich concentreert op ‘het heropenen van het land’, begrijpt hij opnieuw niet dat testen en contacttracering op grote schaal absoluut noodzakelijk is om een ​​vreselijke heropleving van de uitbraak te voorkomen.

Hij lijkt inderdaad nog steeds niet te begrijpen dat asymptomatische mensen het virus kunnen verspreiden. Tijdens de coronavirus rally van afgelopen vrijdag zei Trump dat wijdverbreide tests niet nodig waren omdat “mensen niet naar het ziekenhuis gaan, mensen niet ziek worden. Het zal verdwijnen en het zal niet zo lang meer duren.” (De deskundigen op het gebied van de volksgezondheid sloegen ongetwijfeld hun hoofd op hun bureau toen ze dat hoorden.)

Hij heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er tests beschikbaar zijn, nogmaals volledig opgegeven:

https://twitter.com/maggieNYT/ status / 1250197234588749828

En natuurlijk ziet Trump de economie nog steeds als het grotere probleem, zonder te begrijpen dat deze dingen allemaal met elkaar verbonden zijn en dat het aanpakken van de epidemie noodzakelijk is voordat de economie zich kan herstellen. Mensen gewoon vertellen om weer aan het werk te gaan, terug te gaan naar het winkelcentrum en uit eten te gaan, betekent niet dat ze het gaan doen als ze denken dat het hen zou kunnen doden. Hij kan dit niet zomaar allemaal wegwensen.

Dus waar kijken we echt naar in termen van “het land openstellen”? Hij praat er bijna vanaf het begin over, maar het is nooit duidelijk geweest wat hij precies bedoelt. Hij bracht een paar maanden door in de hoop dat het virus op wonderbaarlijke wijze zou verdwijnen of suggereerde dat zijn wondermiddel, hydroxychloroquine, een abrupt einde aan de crisis zou maken en dat hij elke dag weer over Hunter Biden kon praten.

Lees ook:  Wat In De Wereld Probeert Trump Te Doen Met TikTok?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDat lukte niet, dus nu duwt hij de “heropening” als een soort edict van de bergtop. Maandag maakte hij de verrassende aankondiging dat hij de “absolute bevoegdheid” had om de gouverneurs van de staat te bevelen te heropenen. Iemand moet hem hebben verteld dat we eigenlijk een geschreven grondwet hebben en hij is geen koning, dus liep hij dat een beetje terug op dinsdag, zeggend dat hij met gouverneurs zou “werken” en hij verwachtte dat ze zouden doen wat hij voorstelde.

Onder die opmerking schuilde  de impliciete dreiging  dat als ze dat niet deden, hij hen misschien niet verder zou kunnen “helpen” met federale hulp:

We gaan een aantal zeer sterke aanbevelingen doen voor de gouverneurs. We gaan samenwerken met de gouverneurs en de gouverneurs gaan hun werk goed doen.

En als ze het niet goed doen, zullen we ze heel hard aanpakken, we hebben geen andere keus.

Dat is een duistere bedreiging. Nee, Trump heeft geen “absoluut gezag” over de staten, maar hij heeft genoeg macht die hij kan gebruiken. We hebben het al in actie gezien. Hij heeft heel duidelijk gemaakt dat als de staten iets nodig hebben, ze de ring maar beter kunnen kussen, en de  beroemde  gouverneurs die pleiten voor ventilatoren, zeggen: ‘Het is tweerichtingsverkeer. Ze moeten ons ook goed behandelen. Ze kunnen niet zeg: ‘Oh jee, we moeten dit krijgen, we moeten dat krijgen.’ ‘

Aangetoond is dat hij meer dan bereid is om gunsten uit te delen aan loyale politieke bondgenoten zoals  Rep. Lee Zeldin, RN.Y.,  of Republikeinen in zware herverkiezingsraces zoals Sen. Cory Gardner  van Colorado en Sen. Martha McSally  van Arizona. Jared Kushner kwam binnen als een verschijning tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis en had het erover dat hij een telefoontje kreeg van een van Trump’s maatjes in New York, en dat hij meteen wat benodigde voorraden naar buiten snelde.

Lees ook:  China werkt samen met George Soros en Bill Gates aan corona-vaccin

Het lijkt voor de hand te liggen dat Trump en sommige mensen die in zijn oor fluisteren de berekening maken dat tienduizenden levens meer verliezen dan nodig is, slechts de prijs die betaald moet worden. Vertegenwoordiger Trey Hollingsworth, een Republikein uit Indiana  , heeft dit idee misschien duidelijker verwoord  dan Trump ooit in een interview op dinsdag heeft gedaan:

Het is altijd het standpunt van de Amerikaanse regering om bij de keuze tussen het verlies van onze manier van leven als Amerikanen en het verlies van levens, van Amerikaanse levens, altijd voor dat laatste te kiezen.

Ons BBP zou dit kwartaal alleen al met 20% zijn gedaald. Het is de beslissing van de beleidsmakers om onze grote jongens- en meisjesbroeken aan te trekken en te zeggen dat dit het minste van deze twee kwaden is. Het is niet nul kwaad, maar het is het minste van deze twee kwaden en we zijn van plan die richting uit te gaan. Dat is onze verantwoordelijkheid en afstand doen van dat is het beledigen van de Amerikanen die ons in het ambt hebben gestemd.

Degenen die toch nog leven.

Dit is het beleid dat Trump zelf naar  verluidt  ‘de golf over het land laat spoelen’ noemde – waarop Dr. Anthony Fauci antwoordde: ‘Meneer de president, veel mensen zouden sterven’.

Trump is misschien diep onwetend, maar hij begreep dat deel. Net als Hollingsworth ziet hij de vermijdbare sterfgevallen van Amerikanen gewoon als een noodzakelijk kwaad om wat hij noemt “de grootste economie in de geschiedenis van de wereld” vóór november weer op de rails te krijgen.Comments

comments