Zult u de normale dagelijkse activiteiten hervatten zodra de beperkingen van het coronavirus eindelijk zijn opgeheven?

Zult u de normale dagelijkse activiteiten hervatten zodra de beperkingen van het coronavirus eindelijk zijn opgeheven?

15 april 2020 0 Door Indignatie redactie

COVID-19 heeft ons hele leven ondersteboven gekeerd en de meeste mensen willen graag weer normaal worden. Maar zoals u hieronder zult zien, zal de angst voor het coronavirus de overgrote meerderheid van de Amerikanen ervan weerhouden onmiddellijk al hun normale dagelijkse activiteiten te hervatten zodra de beperkingen voor het coronavirus zijn opgeheven. Elke dag komen er meer verhalen in het nieuws over prominente individuen die zijn gestorven aan het virus, en de huiveringwekkende getuigenissen van degenen die met het virus hebben geworsteld en het hebben overleefd, zijn uiterst ontnuchterend. Ja, de meeste mensen die dit virus oplopen, zullen uiteindelijk herstellen, maar het feit dat tienduizenden Amerikanen sterven, maakt veel mensen ernstig bang. En ook al lijken de ‘shelter-in-place’-orders de verspreiding van het virus tot op zekere hoogte te vertragen, het officiële Amerikaanse dodental is de afgelopen week zelfs verdubbeld …

Het aantal doden door de VS als gevolg van het nieuwe coronavirus bereikte dinsdag de 25.000, een verdubbeling in een week, volgens een rapport van Reuters, terwijl functionarissen debatteerden over hoe de economie te heropenen zonder de uitbraak opnieuw aan te wakkeren.

De Verenigde Staten, met de op twee na grootste bevolking ter wereld, hebben meer dodelijke slachtoffers door COVID-19 geregistreerd dan enig ander land. Er waren in totaal bijna 597.000 gevallen in de VS – driemaal meer dan in enig ander land – met bijna 2 miljoen gemelde gevallen wereldwijd.

En volgens Worldometers.info zijn er de afgelopen 24 uur meer dan 2200 Amerikanen gestorven, en dat zou de tot dusver dodelijkste dag van deze pandemie zijn.

Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen zo bang zijn voor dit virus. De meesten van ons willen niet dood en COVID-19 kan je doden.

De afgelopen dagen is er veel gepraat over het “heropenen van Amerika”, en velen gaan ervan uit dat het leven er na het begin enigszins normaal uit zal zien.

Maar Gallup heeft zojuist een enquête gehouden waarin ze mensen vroegen of ze “hun normale dagelijkse bezigheden weer zouden hervatten” zodra de beperkingen waren opgeheven, en  dit waren de resultaten …

Amerikanen aarzelen om hun normale dagelijkse activiteiten te hervatten tijdens de COVID-19-uitbraak volgens een Gallup-vraag die eind maart voor het eerst werd gesteld en begin april werd herhaald.

Op de vraag hoe snel ze weer zullen terugkeren naar hun normale activiteiten zodra de overheid beperkingen opheft en bedrijven en scholen beginnen te heropenen, zegt de overgrote meerderheid van de Amerikanen dat ze zouden  afwachten wat er gebeurt met de verspreiding van het virus  (71%) en nog eens 10 % zou voor onbepaalde tijd wachten  . Slechts 20% geeft aan onmiddellijk terug te keren naar hun normale bezigheden  .

Met andere woorden, ongeveer 80 procent van het land gaat aarzelend te werk en dat heeft grote gevolgen voor de voortgang van onze economie.

Lees ook:  Trump vertelt zijn aanhangers geen vreedzame machtsoverdracht als hij de verkiezingen verliest

Natuurlijk zullen alle coronavirusbeperkingen sowieso niet snel worden opgeheven, en dit is iets dat ik gisteren heb besproken .

Vandaag heeft de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, zes specifieke voorwaarden uiteengezet   waaraan moet worden voldaan voordat de beperkingen in zijn staat worden opgeheven …

  1. De mogelijkheid om onze gemeenschappen te bewaken en te beschermen door middel van testen, contacttracering, isoleren en ondersteunen van degenen die positief of blootgesteld zijn.
  2. Het vermogen om infectie te voorkomen bij mensen die risico lopen op ernstigere COVID-19.
  3. Het vermogen van het ziekenhuis en de gezondheidszorg om pieken op te vangen.
  4. Het vermogen om therapeutica te ontwikkelen om aan de vraag te voldoen.
  5. De mogelijkheid voor bedrijven, scholen en kinderopvang om fysieke afstand te ondersteunen.
  6. De mogelijkheid om te bepalen wanneer bepaalde maatregelen moeten worden hersteld, zoals de thuisblijvende bestellingen, indien nodig.

Onnodig te zeggen dat Californië mogelijk nog voor langere tijd wordt opgesloten.

Maar hoe langer deze shutdowns voortduren, des te ongeduldiger worden veel Amerikanen.

We beginnen al protesten door het hele land te zien opduiken. Kijk bijvoorbeeld eens wat er in Michigan gebeurt  …

Minstens 15.000 auto’s en vrachtwagens zullen woensdag naar de hoofdstad van Michigan afdalen om te protesteren tegen wat ze de tirannieke nieuwe richtlijnen van Gov. Gretchen Whitmer noemen  om de verspreiding van het nieuwe coronavirus  in de staat te vertragen  .

De zogenaamde “drive-by” -demonstratie – om de sociale afstand te bewaren – heeft tot doel het verkeer in Lansing tot een patstelling te brengen en te protesteren tegen de “Stay Home, Stay Safe” -uitvoeringsbevel van Whitmer, een democraat, waarin wordt opgelegd welke bedrijven mogen blijven thuis, wat sommige bedrijven zouden kunnen verkopen en mensen in haar staat tegen alle bijeenkomsten kunnen bestellen – ongeacht de grootte of familiebanden.

Ik zie op dit moment veel woede. Ondernemers, werknemers en ondernemers mogen niet de kost verdienen en voor hun gezin zorgen, en ik kan hun frustratie zeker begrijpen.

Lees ook:  Confucius wint de COVID-19-oorlog

En hoe langer de zaken worden stilgelegd, des te erger wordt deze economische neergang. Op dit punt projecteert het IMF de slechtste prestaties voor de wereldeconomie  sinds de Grote Depressie van de jaren dertig …

De wereldeconomie zal dit jaar waarschijnlijk de ergste financiële crisis doormaken sinds de Grote Depressie,  zei het  Internationaal Monetair Fonds dinsdag, terwijl regeringen wereldwijd worstelen met de  Covid-19-pandemie .

De in Washington gevestigde organisatie verwacht nu dat de wereldeconomie in 2020 met 3% zal krimpen. In januari had zij daarentegen   voor dit jaar een mondiale bbp-groei (bruto binnenlands product) van 3,3% verwacht.

Ik denk eigenlijk dat de projectie van het IMF veel te optimistisch is.

Als het wereldwijde bbp in 2020 slechts met 3 procent daalt, moet dat als een daverend succes worden beschouwd.

Nu de VS het epicentrum van deze pandemie is geworden, wordt onze natie economisch bijzonder hard getroffen en worden we gewaarschuwd dat meer dan 2.000 steden “dit jaar grote budgettaire tekorten verwachten” …

Meer dan 2.100 Amerikaanse steden anticiperen dit jaar op grote begrotingstekorten en velen zijn van plan om programma’s te schrappen en het personeel te schrappen, volgens een nieuwe enquête onder lokale functionarissen die dinsdag is vrijgegeven en de wijdverbreide financiële ravage die door de coronaviruspandemie wordt bedreigd, illustreert.

De sombere vooruitzichten – gedeeld door lokale overheden die ongeveer 93 miljoen mensen in het hele land vertegenwoordigen – leidden ertoe dat sommige burgemeesters en andere leiders opriepen om meer federale hulp te vragen om steden te beschermen die nu gedwongen worden te kiezen tussen het in evenwicht brengen van hun kasgeldgebonden grootboeken en het ondersteunen van de openbare diensten die bewoners nodig hebben meest.

Dit is natuurlijk nog maar het begin van het einde . Alle economische en financiële zeepbellen barsten los en dit zal ernstige problemen veroorzaken op nationaal, staats-, lokaal en gemeenschapsniveau.

En zolang COVID-19 zich nog steeds ergens verspreidt, zal de angst voor het coronavirus veel mensen ertoe brengen hun normale economische patronen sterk te veranderen.

Dus de waarheid is dat we een zeer lange en zeer pijnlijke weg voor de boeg hebben en dat de komende maanden de laatste recessie op een picknick op zondag zullen laten lijken.

Lees ook:  De verborgen logica achter studentenleningen
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments