Dit is nu het officiële beleid van Trump: verwerp alle schuld, steel alle eer

Dit is nu het officiële beleid van Trump: verwerp alle schuld, steel alle eer

16 april 2020 0 Door Indignatie redactie

In een vlaag van kinderlijke wanhoop dwingt Trump zijn handtekening op stimuluscontroles en geeft de WHO de schuld voor pandemie

Het meest opmerkelijke aan Donald Trump is dat hij een man is zonder enige verlossende eigenschappen. De meeste mensen, zelfs de meest kwaadaardige, hebben een paar dingen die je over hen kunt zeggen: Harvey Weinstein had een scherp oog voor films. OJ Simpson was een geweldige atleet. Nazi-sympathisanten Charles Lindbergh en Henry Ford  waren succesvolle pioniers in hun vakgebied. Maar Trump is in alle opzichten een mislukking geweest – als zakenman  en als mens.

Zijn enige successen, als reality-tv-presentator en presidentskandidaat, waren niet te danken aan enige inwisselbare kwaliteiten, maar aan zijn totale gebrek daaraan. Tv-producer Mark Burnett had een camera-hongerige narcist nodig om de slechterik te zijn in “The Apprentice” en Trump paste precies. Evenzo hadden rechtse kiezers een sociopaat nodig om de rest van ons op te leggen, om de natie te straffen voor het tweemaal kiezen van een zwarte man als president, en deze zeurderige, halfgeletterde racist was op maat gemaakt voor de taak.

De enige verkoopbare vaardigheid van Trump is simpelweg een klootzak. Als zodanig vertrouwde hij sterk op twee strategieën om zijn leugen te staven dat hij een productief lid van de samenleving is: schaamteloos de eer stelen voor het werk van anderen en de schuld voor zijn bijna oneindige mislukkingen afweren – vaak aan de mensen die proberen zijn rommel. Nu, in zijn wanhoop om het publiek voor de gek te houden door te denken dat hij op de een of andere manier de coronaviruscrisis beheert – wanneer zijn incompetentie de hoofdoorzaak van die crisis is – maakt hij van zijn kredietstelen en afweren van schuld een officieel overheidsbeleid. 

Op het gebied van kredietverstrekking laat Trump nu  de Treasury Department zijn naam ondertekenen voor de stimuluscontroles die in theorie ergens in dit jaar naar de Amerikanen zullen worden gestuurd. Juridisch gezien kan de president niet de officiële ondertekenaar zijn van overheidscontroles – die moeten worden ondertekend door een minister van Financiën – dus in plaats van een reality tv-theater zal de replica-handtekening van Trump letterlijk een versiering zijn aan de linkerkant van de cheque , zij het een decoratie die bedoeld is om mensen voor de gek te houden door te denken dat het de wettelijk bindende handtekening is. 

Dit is klassieke Trumpian-kredietstelen. Trump had niets te maken met deze controles. Het krediet is van de Democraten in het Congres, onder leiding van huisspreker Nancy Pelosi en leider van de minderheid in de senaat Chuck Schumer, die hard aandrongen op deze betalingen,  zelfs toen leider van de senaat, Mitch McConnell, zijn voeten sleepte . Het enige dat Trump deed, was zijn naam ondertekenen in de wetgeving, meer gemotiveerd als een daad van zelfbehoud dan uit bezorgdheid voor het openbaar welzijn. 

Terwijl het Congres bezig was met de stimuluswet die verantwoordelijk was voor die controles, schopte Trump naar verluidt het Witte Huis rond, verveeld door zijn  gebrek aan druk werk zoals bezoeken met diplomaten en partijen. Het kwam blijkbaar niet eens bij Trump op om zijn tijd te vullen door aan de wetgeving te werken – wat eerlijk gezegd ook goed is, omdat hij de zaken alleen maar erger had gemaakt. 

Maar nu haast de Oval Office-peuter – die absoluut geen idee heeft wat er in het stimuleringspakket zat – naar voren om de volledige eer op te eisen. Het doet denken aan dat incident waarbij Trump , ondanks dat hij geen geld had gegeven, opdook bij een liefdadigheidsactie , en letterlijk op de stoel zat van de man die  geld had geschonken, en de rol speelde van een vrijgevige persoon voor één nacht. 

Misschien nog alarmerender dan het kinderlijk stelen van krediet is echter de aankondiging van Trump op dinsdag dat hij Amerikaanse betalingen aan de Wereldgezondheidsorganisatie afsnijdt, in een naakte poging om de schuld voor zijn eigen mislukkingen op te leggen aan deze eerbiedwaardige arm van de Verenigde Naties . 

“Zoveel dood is veroorzaakt door hun fouten”, verklaarde Trump, waarbij hij de WHO beschuldigde van “een ernstige verkeerde behandeling en het verdoezelen van de verspreiding van het coronavirus” en het pushen van “Chinese verkeerde informatie”.

Dit is natuurlijk de klassieke Trumpiaanse projectie, waarbij hij zijn mislukkingen en gebreken opneemt en probeert op te dringen bij iemand anders – vaak iemand die actief probeert een zooitje op te ruimen dat Trump heeft gemaakt. 

De verspreiding van het coronavirus verbergen? Dat zou Trump zijn, die de afgelopen maanden al het mogelijke heeft gedaan om het gebruik van testen te beperken, ook al hebben deskundigen op het gebied van volksgezondheid duidelijk gemaakt dat wijdverspreide tests de enige manier zijn om de economie opnieuw op te starten. Maar Trump kreeg het in zijn hoofd dat hij, zolang er geen testen waren , het publiek kon laten denken dat er ook geen virus was, dus nu zijn we maanden achter op waar we moeten zijn als er enige hoop is op terugkeer naar het normale leven . 

Lees ook:  Coronavirus: informatie, verkeerde informatie, desinformatie en regelrechte leugens

De crisis ernstig beheersen? Trump weer! Hij heeft uitgedeeld, heeft medische voorraden uitgedeeld op een patronagesysteem , gebaseerd op wat politici hem prijzen – niet op welke steden of staten ze eigenlijk nodig hebben. Hij heeft de kiezers in de rode staat niet al te subtiel aangemoedigd om de CDC-aanbevelingen voor bedrijven met sluiters te negeren, wat leidde tot meer virale verspreiding. En nu bouwt hij een commissie op om de economie te ‘heropenen’ die schaamteloos is  gestructureerd rond de winstmotieven van zijn rijke vrienden , en niet rond wat nodig is voor volksgezondheid en economisch herstel . 

Onnodige vertragingen waardoor het sterftecijfer omhoogschoot? Zou je denken dat dit ook Trump is , die maandenlang de dreiging minimaliseerde  nadat hij was gewaarschuwd, en verklaarde dat de democratische zorgen over COVID-19 een “hoax” waren, en  de volksgezondheidsfunctionarissen afkeurden die opriepen tot een wijdverbreide sluiting van scholen en bedrijven en verklaarde dat het virus  “in de VS zeer goed onder controle was ” en beloofde dat het op een dag spoedig “als een wonder zal verdwijnen”.

Chinese verkeerde informatie pushen? Ja, Trump! Hij werd gewaarschuwd, helemaal teruggaand tot november , dat China met een uitbraak te maken kreeg en dat hun regering, zoals autoritaire regeringen geneigd zijn te doen, het minimaliseerde en erover loog. Maar in plaats van zijn eigen inlichtingenfunctionarissen te vertrouwen, besloot Trump om zijn politieke en economische relatie met de Chinese president Xi Jinping te beschermen, met de kant van Xi over de Amerikaanse inlichtingendiensten. 

Donald J. Trump on Twitter

China has been working very hard to contain the Coronavirus. The United States greatly appreciates their efforts and transparency. It will all work out well. In particular, on behalf of the American People, I want to thank President Xi!

Donald J. Trump on Twitter

he will be successful, especially as the weather starts to warm & the virus hopefully becomes weaker, and then gone. Great discipline is taking place in China, as President Xi strongly leads what will be a very successful operation. We are working closely with China to help!

De WGO is een kritisch bureau op elk moment, maar vooral nu, midden in een pandemie. Zoals Mark Goldberg bij UN Dispatch in maart uitlegde , staat de WGO ‘in het middelpunt van een enorme inspanning om het soort wereldwijde samenwerking dat nodig is om een ​​virus dat de nationale grenzen niet respecteert, het hoofd te bieden, te coördineren en te beheren’.

De keuze van de WHO als de laatste zondebok van Trump is helaas niet verrassend. Trump, ongetwijfeld geleid door de bijbel bonkende vice-president Mike Pence, pleegt routinematig gunsten voor christelijk recht wanneer hij zich somber voelt, zodat hij verzekerd kan zijn van hun loyaliteit en organiserende macht, hoe erg hij ook faalt. En christelijk rechts heeft een hekel aan de WHO voor de strijd tegen onveilige abortus, en de strijd voor betere seksuele voorlichting, betaalbare anticonceptie en toegang tot gezondheidszorg voor LGBTQ-mensen.

Natuurlijk hebben de dood en de economische vernietiging alleen maar benadrukt hoe cruciaal het is dat Trump in november wordt verslagen, wil dit land overleven. Er is dus goede reden om je zorgen te maken dat deze tactieken Trump zullen helpen zijn enige belangrijke doel te bereiken, namelijk herverkiezing winnen. (Hij geeft zeker niet om de dood of het verlies van banen in menselijke termen, maar hij begrijpt wel dat ze zijn kansen kunnen schaden.) 

Zal dit spul de naald verplaatsen? Dat is moeilijk te zien. De kiezers van Trump hebben al besloten dat ze liever doodgaan dan toe te geven dat de keuze van Trump een vergissing was. De rest van het land laat zich waarschijnlijk niet misleiden door een valse handtekening en zal niet blij zijn te horen dat Trump de financiering voor de gezondheidszorg verlaagt wanneer de wereld dit het hardst nodig heeft. Trump is natuurlijk veel verder gekomen dan de meesten van ons hadden kunnen bedenken, met zijn hamstervormige tactieken die strikt voortvloeien uit zijn eigen ego-behoeften. Maar als deze laatste bewegingen naar wanhoop stinken, komt dat omdat Trump dit land tot diep in de grond heeft gerend en echt wanhopig is. Hopelijk zullen de meeste Amerikanen deze grijpende, flapperende acties zien als wat ze zijn. 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De gevaarlijke extreemrechtse online moerassen van de Amerikaanse politie...

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  President Donald Trump wordt beschuldigd van politiek favoritisme in de coronavirusreactie van de regering
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments