Het ministerie van Financiën van Trump geeft banken groen licht om de stimuleringscheques van $ 1.200 van particulieren in beslag te nemen

Het ministerie van Financiën van Trump geeft banken groen licht om de stimuleringscheques van $ 1.200 van particulieren in beslag te nemen

16 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De aanmoediging van het ministerie van Financiën voor grote banken werd neergeslagen als “voorbij de roof”

Het ministerie van Financiën wijst banken en incassobureaus op mogelijkheden om de Amerikaanse aflossingscontroles onder hen te stelen.’

Het ministerie van Financiën van president Donald Trump heeft Amerikaanse banken het  groene licht gegeven om  een deel of alle eenmalige coronavirusbetalingen van $ 1.200, – in beslag te nemen die bedoeld zijn om Amerikanen te helpen omgaan met financiële ontberingen en in plaats daarvan het geld te gebruiken om de uitstaande schulden van individuen te betalen – een stap consumentenadvocaten werden als wreed en onaanvaardbaar bestempeld.

“Het ministerie van Financiën heeft deze activiteit op een webinar met bankfunctionarissen afgelopen vrijdag  gezegend”, meldde David Dayen van  de American Prospect  dinsdag.

In een audio-opname van het webinar dat exclusief door de Prospect is verkregen  , vertelde Ronda Kent, hoofduitbetalingsfunctionaris van het Treasury Department’s Bureau of the Fiscal Service, aan bankiers dat “niets in de wet belet dat” financiële instellingen iemands betaling in beslag nemen en gebruiken het om de schulden van het individu af te betalen.

“Nadat een derde van de Amerikaanse huurders deze maand geen huur kon krijgen, wijst het ministerie van Financiën op de mogelijkheid voor banken en incassobureaus om de Amerikaanse aflossingscontroles onder hen te stelen”, zegt Jeremy Funk, woordvoerder van Allied Progress, een belangenbehartiger voor consumenten. zei in een verklaring die reageerde op de opmerkingen van Kent.

‘Het is midden in een pandemie’, zei Funk. ‘Dit geld zou naar voedsel, huur en medicijnen moeten gaan – het is niet het moment om gunsten uit te delen aan schenkers van de incassobureaus of om de winst van een grote bank te verbeteren’, zei Funk. ‘Secretaris Mnuchin moet ervoor zorgen dat deze cheques van $ 1200 rechtstreeks in de zakken van de Amerikanen gaan, waar ze thuishoren.’

Luister naar de opname:

Amerikanen met directe stortingsgegevens die bij de Internal Revenue Service zijn geregistreerd, zullen naar verwachting deze week de $ 1.200 betalingen op hun bankrekeningen gaan ontvangen, op voorwaarde dat hun banken er niet voor kiezen het geld in beslag te nemen.

Degenen voor wie de overheid geen directe depositogegevens heeft – een  groep met een onevenredig laag inkomen – zouden tot vijf maanden  moeten wachten  om papieren cheques per post te ontvangen.

De rechtstreekse betalingen werden goedgekeurd op grond van de CARES-wet, een enorm coronavirus-stimuleringspakket dat president Donald Trump vorige maand heeft ondertekend.

Lees ook:  Primeur: Trump-bondgenoten zetten zich schrap voor een juridische oorlog van 30 dagen

Zoals Dayen  uitlegde , stelde het Congres de eenmalige stimuleringsbetalingen expliciet vrij van inning op grond van de CARES-wet ‘als de schuld verschuldigd is aan federale of staatsinstanties, tenzij de schuld een kinderbijslag betreft’.

‘Maar het Congres heeft deze vrijstelling niet uitgebreid tot het incasseren van particuliere schulden’, schreef Dayen. ‘De betalingen worden gedefinieerd als belastingkredieten en niet als federale voordelen, waardoor ze onderhevig zijn aan’ beslaglegging ‘, waarbij een incassobureau die een vonnis wint, beslag kan leggen op alles van waarde dat de schuldenaar bezit.’

“Het Congres gaf Treasury de bevoegdheid op grond van Sectie 2201 (h) van de CARES Act om regels te schrijven die de betalingen vrijstellen van particuliere incassobureaus”, merkte Dayen op, maar het ministerie van Financiën – onder leiding van voormalig Goldman Sachs-directeur Steve Mnuchin – heeft tot nu toe geweigerd om die autoriteit uit te oefenen ondanks druk van democratische congresleden en de procureurs-generaal.

David Dayen on Twitter

I checked with the five largest consumer banks. Only JPMorgan Chase said they would not use CARES Act payments to offset debts. The other four gave no response. https://t.co/by1oQ1cNkL

Op maandag gaf de procureur-generaal van Massachusetts, Maura Healey, richtlijnen uit waarin stond dat de 1.200 dollar betalingen “zijn vrijgesteld van beslaglegging of beslaglegging door schuldeisers volgens de wet van Massachusetts.”

“Deze betalingen zouden individuen en gezinnen moeten helpen om tijdens deze crisis voedsel op tafel te leggen, niet om de schuldenaars te verrijken,” zei Healey in een verklaring. “Met deze begeleiding … waarschuwt mijn kantoor de incassobranche dat deze betalingen verboden zijn.”

Healey ondertekende maandag ook een brief (pdf) onder leiding van de New Yorkse procureur-generaal Letitia James waarin hij Mnuchin opriep om “een verordening of leidraad uit te vaardigen waarin betalingen van de CARES-wet worden aangewezen als ‘uitkeringen’ die zijn vrijgesteld van beslaglegging.” De brief is ondertekend door 25 procureurs-generaal.

“Tijdens deze crisis op het gebied van de volksgezondheid en de economie geloven de staten niet dat de miljarden dollars die het Congres heeft gereserveerd om hardwerkende Amerikanen het hoofd boven water te houden, vatbaar moeten zijn voor garnering”, stelt de brief.

“Banken hebben directere toegang tot de coronaviruscheques doordat ze op hun instellingen op rekeningen worden gestort”, schreef Dayen. ‘Ze staan ​​ook vooraan in de rij voor de terugbetaling van schulden in de aanloop naar andere particuliere incassobureaus.’

De mogelijkheid dat banken de hulpbetalingen van individuen in beslag konden nemen, aangezien miljoenen mensen in de Verenigde Staten met ontslagen, loonsverlagingen en werktijdverminderingen te maken kregen, veroorzaakte verontwaardiging op sociale media.

“Dit is meer dan roofzuchtig”, tweette financieel expert en onderzoeksjournalist Nomi Prins.

Jess Scarane, een progressieve hardloper om senator Chris Coons (D-Del.) Te ontzetten, tweette dat “deze ‘stimulus’ elke dag erger wordt voor werkende mensen.”

‘Zelfs de magere hulp waarvan we dachten dat individuen die zouden krijgen, kan in de handen van banken terechtkomen’, zei Scarane, ‘terwijl mensen blijven worstelen om voedsel op tafel te zetten en te overleven.’

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Verdachte door AI-software geverifieerde mail-in-stembiljetten met weinig menselijk toezicht in belangrijke strijdtonelen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De VS openen in stilte detentiekampen voor kleine kinderen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments