De onvermijdelijke woedeaanval komt aan

De onvermijdelijke woedeaanval komt aan

17 april 2020 0 Door Indignatie redactie

The Daily Beast bericht:

Er protesteert een protestbeweging tegen staten die de regels voor sociale afstand hebben uitgebreid, scholen hebben gesloten en de toegang tot grote religieuze bijeenkomsten hebben beperkt. En het wordt gevoed door loyalisten en politieke bondgenoten van president Donald Trump.

Het gaat om schijnbaar tegenstrijdige richtlijnen van Trump – die dinsdag zei dat zijn team bezig was met het opstellen van nieuwe richtlijnen waarmee sommige staten kritieke industrieën weer aan het werk zouden kunnen krijgen, mogelijk deze maand – en volksgezondheidsfunctionarissen en vele gouverneurs, die hebben er bij mensen op aangedrongen thuis te blijven, aangezien het aantal sterfgevallen als gevolg van coronavirus blijft toenemen.

De spanning heeft de Republikeinse wetgevers en aanhangers van de president ertoe aangezet om Amerikanen in het openbaar op te roepen hun lokale bevelen te negeren en te beweren dat ze de grondwettelijke rechten schenden.

Maandag plaatste Richard Grenell, waarnemend directeur van het Office of National Intelligence en de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, een foto van de Bill of Rights op Instagram met de titel ‘Signed Permission Slip to Leave Your House’. Onder de post, in het bijschrift, schreef Grenell: “Love this!” Een verslaggever tweette de post na publicatie en zei: “Het lijkt erop dat de hoogste Amerikaanse inlichtingenchef ADNI @RichardGrenell geen fan is van de thuisblijvers.” Grenell antwoordde: ‘Het lijkt erop dat Grenell voor mij een fan is van de Grondwet.’ 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe oproepen tot verzet zijn deze week zo sterk gegroeid dat functionarissen van de taskforce coronavirus van de Trump-administratie zijn begonnen te bespreken hoe het groeiende ongemak van de president en zijn bondgenoten kunnen worden verzoend, terwijl ze er ook voor zorgen dat meer Amerikanen het virus niet verder oplopen. Een functionaris vertelde The Daily Beast dat er bezorgdheid bestaat onder functionarissen van de task force dat Amerikanen die in hotspotgebieden wonen, zodra zij de sociale afstandsrichtlijnen voor sommige delen van het land hebben versoepeld, hetzelfde voorbeeld zullen volgen, zelfs als hen is gevraagd om te blijven huis. 

Jezus …

Maar dit is niet echt nieuw, toch? Hardcore-rechts gelooft dat ze het door God gegeven recht hebben om de rest van ons te doden. Dit is fundamenteel voor hun idee van wat “vrijheid” is – het recht van een ander om in leven te blijven, vervangt nooit het recht van anderen om je te doden, of het nu gaat om een ​​virus of een pistool of een gebrek aan gezondheidszorg als je ziek bent. Onder Trump is het een doodscultus geworden.

Dat ze zichzelf fataal ‘de partij van het leven’ noemen omdat ze meer om een ​​potentieel leven in de baarmoeder geven dan om een ​​werkelijk levend mens, is bijzonder rijk.

Het verbaast me niet dat ze dit doen. Ik ben zelfs verbaasd dat het zo lang heeft geduurd.

Trouwens:

Meer dan acht op de tien kiezers, 81 procent, zegt dat Amerikanen “afstand moeten blijven houden zolang nodig is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ook al betekent dit blijvende schade aan de economie.” Slechts 10 procent zegt dat Amerikanen ‘de sociale distantiëring moeten stoppen om de economie te stimuleren, ook al betekent dat een grotere verspreiding van het coronavirus.’ Negen procent van de kiezers heeft geen mening.

Hoewel democraten (89 procent) eerder dan republikeinen (72 procent) zeggen dat Amerikanen de maatregelen voor ‘sociale afstand’ moeten voortzetten, zeggen grote meerderheden in alle demografische groepen dat het belangrijker is om de verspreiding van het virus te stoppen dan de economische activiteit te hervatten die deze mitigatie-inspanningen zou kunnen ondermijnen.Comments

comments

Lees ook:  China dat valse claims ontkent, is 'bewijs' van COVID-19-doofpotaffaire