In Fvd gaan stemmen op om Baudet maar te vervangen door Annabel Nanninga

In Fvd gaan stemmen op om Baudet maar te vervangen door Annabel Nanninga

17 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De CDA’ers in Brabant mogen hun mening gaan geven over een eventuele bestuurlijke samenwerking met FvD. De twee partijen hebben, samen met de VVD en Lokaal Brabant, een principeakkoord om een coalitie te vormen. Uiteindelijk beslissen de provinciale fracties of dit feest doorgaat, maar bij het CDA krijgen de leden eerst de gelegenheid te zeggen wat ze ervan vinden.

De uitslag van het referendum is niet-bindend, onderstreept de Brabantse partijvoorzitter Inge van Dijk tegenover de NOS. “Maar stel dat 90 procent zich uitspreekt tegen samenwerking, ja, dan heb je wel wat om over na te denken.”

Sterker nog: ook als maar een kleine meerderheid van de Brabantse CDA’ers een coalitie met de FvD niet blijkt te zien zitten, zal er in de fractie waarschijnlijk heel goed worden nagedacht. Uitslagen van referenda zijn niet zomaar terzijde te schuiven, ook niet als ze louter adviserend zijn. Op zijn minst moet je dan een geitenpaadje zien te vinden om je zin door te drijven.

Maar net als Inge van Dijk verwacht ik niet dat de Brabantse CDA’ers massaal ‘nee’ zullen zeggen tegen een college met FvD. Wie in deze provincie woont en lid is van de christendemocratische partij zal niet veel ophebben met PvdA, GroenLinks en D66, de partijen waarmee het CDA (en VVD) eerder een coalitie vormde.

Lees ook:  De media hebben Thierry Baudet de oorlog verklaard… en verloren: niemand gelooft het mediakartel

Een punt van overweging vormen hooguit nog de recente uitspraken van Thierry Baudet. De FvD-leider beschuldigde een week terug CDA en VVD ervan deel uit te maken van de ‘cultuur-marxistische linkse mainstream’ die Nederland wil ‘vernietigen’. Zouden de christendemocraten en liberalen nog wel willen samenwerken met Forum na deze toch lang niet kinderachtige uitspraak?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenInge van Dijk is er niet zo bang voor. “Het is Baudet die het zegt, niet De Bie (de FvD-leider in Brabant, FK) waar we hier mee werken.” Met andere woorden: laat die Thierry maar een eind wegleuteren, we gaan hier gewoon onze Brabantse gang.

Van Dijk is overigens niet de enige die op deze manier redeneert. Het lijkt erop dat steeds meer FvD-leden een beetje Baudet-moe beginnen te worden. Dat hooggeleerde, aan publiciteit verslaafde partijboegbeeld zorgt met zijn alt-right-gekleurde betogen immers voortdurend voor opschudding en problemen.

Hier en daar in de partij gaan zelfs stemmen op om Baudet maar te vervangen door bijvoorbeeld Annabel Nanninga, de fractievoorzitter in de Amsterdamse gemeenteraad, tevens senator. Nanninga is wat nuchterder en waarschijnlijk ook wat politiek bedrevener dan Baudet. (Voor dat laatste is weinig nodig.) Extatische verhalen over de Uil van Minerva en de dreigende ondergang van de Boreale Wereld zul je uit haar mond niet zo snel horen. Laat staan dat ze haar maidenspeech in het potjeslatijn zou afsteken. Dat kan ze niet eens, want ze heeft de middelbare school niet afgemaakt.

Lees ook:  Wie zijn die globalisten waar Baudet het over heeft?

Of het ooit zover komt blijft afwachten. Voorlopig zit Baudet er nog, en ondanks zijn storende uitlatingen zal die Brabantse coalitie met Forum er wel komen. Een echte ramp lijkt me dat niet. Zoveel macht hebben provinciebesturen nu ook weer niet. In Limburg regeren trouwens al bijna een jaar vertegenwoordigers van FvD én PVV mee in Gedeputeerde Staten. En hoor je daar veel over?Comments

comments