Volgens het UWV zijn er in maart 17.000 werklozen bijgekomen

Volgens het UWV zijn er in maart 17.000 werklozen bijgekomen

17 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Dat is evident lariekoek. Het aantal werklozen is vele malen groter, maar ze zijn (vooralsnog) niet formeel ontslagen. Velen zitten werkloos thuis, omdat hun werkgever geen werk voor hen heeft, maar omdat de overheid nagenoeg de gehele ‘loonsom‘ overneemt, blijven ze buiten de statistieken van het UWV. Anderen ‘werken‘ formeel thuis, maar in een niet gering aantal gevallen is dat niet veel meer dan ‘bezigheidstherapie‘. Dan zijn er nog de werknemers die het druk hebben met het vernietigen van de productie, die onverkoopbaar is, zoals in de bloementeelt, waarvan je toch ook lastig kunt zeggen dat die mensen werk hebben. En tot slot zijn er nog de ‘kunstenaars‘ die ‘werk‘ hebben dankzij het gemeentebestuur dat hen 1500 tot 5000 Euro schenkt als ze ‘digitale kunst‘ produceren over ‘Corona‘. En over dat ‘werk‘ zou ik zeggen: ‘Breek me de bek niet los!

Heel voorzichtig begint het tot Nederland door te dringen dat de ‘Gezelligheid‘ en ‘Solidariteit‘ over niet al te lange tijd ernstig op de proef gesteld gaat worden. Op dit moment groeien de bomen nog tot in de Hemel. Alles en iedereen wordt ‘gered‘, tot en met de ‘Huis-aan-Huis‘-reclamefolders aan toe, waar ook vijf miljoen overheidsgeld naartoe is gegaan. Niks is te dol. Ook de overheid zelf ziet het als een ‘betaalde vakantie‘, waar we collectief voor opdraaien. En waar we alle mensen die (nog) écht werken in televisiespotjes, praatprogramma’s en ‘spontane‘ manifestaties bedanken, is dat ook de impliciete ondertoon: ‘Och Arme! Wij lekker thuis, en jij werkt je uit de naad!‘ Het enige wat ‘jeukt‘ is dat we deze vakantie het huis niet uit mogen, en dichtgroeien op de bank omdat we niet naar de ‘sportschool‘ kunnen. Daarnaast maken we ons vooral zorgen over ons haar……….

Lees ook:  Media vindt 'Koning' Willem-Alexander een held maar over nazi verleden en verraad joden horen we niets

In de Verenigde Staten, waar ze meer tijd hadden om zich voor te bereiden dan in Europa, verzuipen ze in de werklozen, en de doden. Dat laatste zien ze niet als een bezwaar, en Trump begrijpt als geen ander dat een ‘Lockdown‘ daar niet gaat werken, zelfs als hij het zou willen. En hij wil dat helemaal niet. Alle misbaar over leugens uit China en een falende WHO hebben slechts één functie: Verhullen dat de Verenigde Staten kwetsbaarder zijn voor een pandemie dan welk ander land ter wereld ook. In die zin is het stopzetten van de bijdrage aan de WHO ook niet onlogisch. Het is volstrekt ondenkbaar dat ze in de Verenigde Staten de uitbraak van een besmettelijke ziekte kunnen indammen, of de bron zelfs maar kunnen opsporen. Of je je ertegen wilt, en kunt beschermen, beschouwt men daar als iets voor het individu, en niet als een taak voor enige overheid. Of het moet de lokale overheid zijn, die een grote mate van autonomie heeft.

In Michigan gingen Amerikanen massaal de straat op om te demonstreren tegen de oproep van de lokale overheid om thuis te blijven. De wanhopige Gouverneur stelde dat daardoor die maatregel alleen maar langer zou duren. Maar dat is een illusie. Er gaan gewoon meer Amerikanen dood. Voor teveel Amerikanen is hun individuele vrijheid om te doen en te laten wat ze zelf willen van oneindig veel groter belang dan hun gezondheid of hun veiligheid. Het is niet eens een afweging. Op het individuele niveau kan er wel iemand bezorgd zijn, maar die zit in een ‘Survival-bunker‘, en schiet iedereen dood die in de buurt komt. Of ze improviseren, en hopen dat het hun deur voorbij gaat.

Lees ook:  Nederland mag geen Molenbeek worden of provincie van de EUSSR

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOp zich begrijp ik dat je zo kunt denken, ook al is het dan onmogelijk om een samenleving op te bouwen en te onderhouden. Degenen die consequent zijn, en hun klagende medemens voorhouden: ‘Val dood!‘, zijn serieuze mensen. Kinderen van het ‘Verlichtingsdenken‘, waarin de individuele vrijheid en de eigen lusten belangrijker zijn dan wat ook. Waar het giftig wordt, is waar ze bij mensen en landen die als collectief wél goed voor zichzelf zorgen proberen de vruchten die zij plukken van die andere benadering van mens en maatschappij wederrechtelijk af te nemen, of onder bedreiging met geweld toe te eigenen, wat ze zelf zien als ‘defensie‘, ook al is het lichtjaren van hun eigen grenzen. En dat heeft consequenties.

Waar Macron er geen doekjes om windt, en met ‘straight talk‘ het boetekleed aantrekt door toe te geven dat Frankrijk niet voldoende was voorbereid, is dat een heel ander geluid. Anders dan het gekonkel van Trump, maar ook wezenlijk anders dan wat Rutte ons probeert te verkopen, met dat ‘Intelligente‘ en al die ‘Experts‘, die de indruk moeten wekken dat we het hier juist beter voor elkaar hebben dan waar ook. Terwijl iedereen die niet verblind is kan zien dat veel’ Intelligente‘ maatregelen niet zozeer ‘Intelligent‘ zijn, maar voortvloeien uit het feit dat we niet waren voorbereid. Aan alles was, en is een tekort. Behalve aan geld om te voorkomen dat mensen onrustig worden en de verkeerde vragen gaan stellen. Ongetwijfeld ook de reden voor het aanmerken van de ‘Media‘ als een bedrijfstak die ‘cruciaal‘ is, ook al produceert die op het moment vooral een weelde aan door elkaar kakelende ‘Experts‘ en ‘Pratende Hoofden‘ uit het ‘Bekende Nederlander‘-circuit, die mij inmiddels gretig naar de ‘UIT‘-knop doen zoeken als ik ‘Corona‘ hoor, omdat de informatiewaarde vér onder ‘Nul‘ ligt.

Lees ook:  De 'Jumbo' had een schitterende 'Kerstreclame' die eigenlijk een parodie is op de Nederlandse samenleving.

Wat hier in Nederland botst, dat zijn de ‘nieuwe‘ en de ‘oude‘ manier van denken over ‘Veiligheid‘. Waar de overheid ‘nadenkt‘ over veiligheid in het verkeer, de scheepvaart of de luchtvaart, is niks te dol. Verplichte keuringen, veiligheidsriemen, reddingsvesten en ‘floatation devices‘, reddingsboten, en noem maar op. Maar als het gaat om kosten voor de overheid zelf, om pandemieën te bestrijden, terroristen buiten de deur te houden, te voorkomen dat vliegtuigen vol passagiers over risicogebieden vliegen, en oorlogen te vermijden, dan gelden ineens héél andere afwegingen.

Om onduidelijke redenen zien wij dit zelf als ‘Intelligent‘. Niet kiezen voor ‘Links‘ of ‘Rechts‘, maar een mix van wetten, regels, en maatregelen die op onnavolgbare wijze aan elkaar zijn geknoopt. Net als bij Macramé ziet het er heel kunstig uit, en het is decoratief, als je er van houdt, waarbij het soms ook, als bij toeval, functioneel kan zijn. Maar die functionaliteit is eenvoudiger en goedkoper met minder ‘huisvlijt‘. En voor wie niet van Macramé houdt, valt er niet eens iets te kiezen: Houd het simpel.Comments

comments