Trump beschuldigd van ‘aanzetten tot rebellie’ na ‘LIBERATE’-tweets

Trump beschuldigd van ‘aanzetten tot rebellie’ na ‘LIBERATE’-tweets

18 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De gouverneur van Washington beschuldigt Trump van het aanmoedigen van ‘gevaarlijke daden’ nadat hij er bij de aanhangers op heeft aangedrongen sommige staten te ‘LIBEREREN’.

De gouverneur van Washington, Jay Inslee, beschuldigde Donald Trump vrijdag van “het aanzetten tot binnenlandse opstand en het verspreiden van leugens” nadat de Amerikaanse president de aanhangers had aangespoord om drie staten onder leiding van democratische gouverneurs te “LIBEREREN”.

‘De verklaringen van de president vanmorgen moedigen illegale en gevaarlijke handelingen aan. Hij brengt miljoenen mensen in gevaar COVID-19 op te lopen’, zei Inslee vrijdagmiddag in een reeks tweets.

“Zijn losgeslagen geraas en oproepen om mensen om staten te ‘bevrijden’ kunnen ook tot geweld leiden. We hebben het eerder gezien, ‘voegde Inslee toe. ‘De president stimuleert binnenlandse opstand en verspreidt leugens – ook al zegt zijn eigen regering dat het virus echt is, het dodelijk is en we nog een lange weg te gaan hebben voordat de beperkingen kunnen worden opgeheven.’

De tweets van Inslee kwamen nadat Trump kennelijk de groeiende protesten tegen de thuisblijvers had aangemoedigd om het coronavirus te stoppen.

“LIBERATE MINNESOTA!” “LIBERATE MICHIGAN!” “LIBERATE VIRGINIA”, zei Trump in een tweet-storm waarin hij ook uithaalde naar de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, omdat hij kritiek had op de federale reactie. Cuomo ‘zou meer tijd moeten besteden aan’ doen ‘en minder aan’ klagen ‘,’ zei de president.

De tweets van de president markeerden een andere toon dan de dag ervoor, toen Trump zei dat het aan de gouverneurs was om te beslissen wanneer en hoe hun economieën te heropenen. De regering-Trump onthulde donderdag een gefaseerde aanpak van de heropening van de economie, zeggende dat gouverneurs hun “eigen schoten” zouden noemen terwijl de federale regering “naast” hen zou staan.

Op vrijdag reageerde Trump op de verzoeken van gouverneurs om hulp van de federale regering om het testen op het virus op te voeren, en legde de last weer op hen: “De staten moeten hun TESTEN opvoeren!”

Lees ook:  Overal 'gekkies', zover het oog reikt?

Trump verdedigde later op vrijdag zijn tweets en zei dat hij “zeer comfortabel” was met de berichten. Hij beschuldigde de drie staten van “te veel” doen en zei dat hij zich geen zorgen maakte over degenen die protesteerden tegen thuisblijvers, ondanks het feit dat demonstranten de richtlijnen van de regering op het gebied van sociale afstand hebben getrotseerd.

Gouverneurs blijven voorzichtig

Trump heeft herhaaldelijk zijn wens geuit om te zien dat bedrijven snel worden heropend en beweerde eerder deze week dat hij “totale autoriteit” over de zaak bezit, ook al zijn de afsluitingen en andere maatregelen op sociaal afstand genomen door staats- en lokale leiders, niet door Washington, DC .

Sommige staten hebben enkele van de eerste, kleine stappen van de natie ondernomen om de beperkingen te verminderen.

In Florida gaf de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis groen licht voor gemeenten om stranden en parken te heropenen als ze dat veilig konden doen. In Texas zei de Republikeinse gouverneur Greg Abbott dat winkels kunnen beginnen met het verkopen van artikelen aan de stoeprand, dat niet-essentiële chirurgie kan worden hervat en dat staatsparken kunnen worden heropend.

Maar gouverneurs van beide partijen suggereerden vrijdag dat ze voorzichtig zouden zijn om weer normaal te worden, en sommigen van hen waarschuwden dat ze het niet kunnen doen zonder de hulp van Washington om het testen uit te breiden.

“De federale regering kan dit niet uit handen geven en zeggen: ‘Oh, de staten zijn verantwoordelijk voor het testen’,” zei de gouverneur van New York, Cuomo. ‘We kunnen het niet doen zonder federale hulp.’

De gouverneur van West Virginia, Jim Justice, een Republikeinse bondgenoot van Trump, zei dat hij naar medische experts zou luisteren om te beslissen hoe verder te gaan.

‘Ik ga niet iets doen waarvan ik voel dat het in mijn hart het verkeerde is dat onze mensen in gevaar zal brengen’, zei hij.

De gouverneur van de Democratische Virginia, Ralph Northam, zei dat hij en zijn staf niet gericht zijn op de tweets van de president, maar op het voeren van een “biologische oorlog”.

“Ik heb geen tijd om me in te laten met Twitter-oorlogen”, zegt Northam, een arts. ‘Ik zal ervoor blijven zorgen dat ik er alles aan doe om de maagden te beschermen en levens te redden.’

Lees ook:  10 zeer belangrijke vragen die de mainstream media zouden moeten stellen over deze uitbraak van Coronavirus

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe botsing tussen Trump en Cuomo was persoonlijk, waarbij de president klaagde dat de gouverneur zijn dank niet heeft uitgesproken voor de hulp van de federale regering. Cuomo antwoordde door te zeggen: “Ik weet niet wat ik moet doen, een boeket bloemen sturen?” Bedankt aan de federale regering voor deelname aan een federale noodsituatie. ”

Zelfs in grotendeels landelijke staten met kleine bevolkingsgroepen, zoals Wyoming, Maine en South Dakota, zeiden gouverneurs dat ze niet snel de gewone zaken wilden hervatten.

‘Zolang we de tests niet op snelheid hebben – wat deel moet uitmaken van de federale regering die meedoet en helpt – zullen we er gewoon niet zijn’, zei gouverneur Mark Gordon, republikein in Wyoming.

Nieuwe protesten

De Universiteit van Washington, wiens computermodellen vaak werden genoemd door gezondheidsfunctionarissen tijdens briefings van het Witte Huis, voorspelde vrijdag dat Vermont, West Virginia, Montana en Hawaï al op 4 mei zouden kunnen openen als ze grote bijeenkomsten beperken, uitgebreid testen en de contacten in quarantaine plaatsen van mensen die positief testen.

Iowa, North en South Dakota, Nebraska, Utah, Arkansas en Oklahoma behoren echter tot de staten die tot half juni of begin juli zouden moeten wachten. Ongeveer de helft van de staten zou moeten wachten tot ten minste begin juni om opnieuw te openen, en iedereen zou de capaciteit van hun volksgezondheidsstelsels moeten meten om uitbraken aan te pakken, aldus universitaire onderzoekers.

Wereldwijd heeft de uitbraak meer dan 2,2 miljoen mensen besmet en meer dan 153.000 gedood, volgens een telling van de Johns Hopkins University op basis van cijfers die zijn verstrekt door gezondheidsautoriteiten van de overheid over de hele wereld, hoewel het steeds duidelijker wordt dat de werkelijke aantallen veel hoger zijn.

Het officiële dodental in de VS was hoger dan 36.000, met meer dan 692.000 bevestigde infecties.

De shutdowns hebben economieën over de hele wereld zware schade toegebracht. In de VS heeft de crisis minstens 22 miljoen Amerikanen hun baan gekost, waardoor het werkloosheidscijfer is gestegen tot een niveau dat sinds de Grote Depressie in het begin van de jaren dertig niet meer is waargenomen.

Lees ook:  De politieke corruptie gelegaliseerd door het Hooggerechtshof

Veel Amerikanen, vooral op het platteland en in andere delen van het land die geen grote uitbraken hebben meegemaakt, hebben er bij de gouverneurs op aangedrongen hun economie te heropenen. Tegenover richtlijnen voor sociale afstanden zijn demonstranten de straat opgegaan in Ohio, Texas, North Carolina, Kentucky, Virginia en Michigan, waar woensdag meer dan 3.000 mensen kwamen opdagen in wat leek op een van de bijeenkomsten van de president, met “MAGA” -hoeden en Trump vlaggen.

De protesten gingen vrijdag door, waaronder een buiten het huis van gouverneur Tim Walz van Minnesota en een andere in Idaho, waar de gouverneur een republikein is.

Deskundigen op het gebied van de volksgezondheid hebben gewaarschuwd dat een versoepeling van de shutdowns gepaard moet gaan met bredere tests en opsporing van besmette mensen om te voorkomen dat het virus met wraak terugkomt.

Trump verdedigt tweets die oproepen om staten te “bevrijden”

President Trump richtte zich op zijn recente tweets waarin hij opriep om Virginia, Minnesota en Michigan te ‘bevrijden’ – drie politieke staten met democratische gouverneurs.

Hij zei dat de gouverneurs die federale richtlijnen implementeren voor thuisorders om het coronavirus aan te pakken, “te streng” zijn.

Over Virginia zei hij: ‘Wat ze hebben gedaan, is erg krachtig. Je weet dat je hetzelfde resultaat zou kunnen krijgen als je iets minder doet.’

Vervolgens ging hij in op een raaklijn over het tweede amendement en beweerde zonder bewijs dat: “Ze willen hun wapens wegnemen.” Virginia heeft verklaard dat wapenwinkels tijdens de pandemie geen essentiële bedrijven zijn.

“Ik denk dat sommige dingen te moeilijk zijn”, zei Trump tijdens de persconferentie van het Witte Huis van vrijdag.

Op de vraag of deze staten hun thuisbestellingen zouden moeten intrekken, zei Trump: ‘Nee, maar ik denk dat elementen van wat ze hebben gedaan te veel zijn. Het is gewoon te veel. ‘

De president zei dat hij niet bang was dat demonstranten het coronavirus zouden verspreiden onder deelnemers die demonstraties bijwoonden, waarin werd opgeroepen tot heropening van staten.

‘Nee, dit zijn mensen die hun mening geven. Ik zie hoe ze zijn en ik zie hoe ze werken en ze lijken me erg verantwoordelijk, maar ze zijn een beetje ruw behandeld, ‘zei hij.

Kijk maar:

 Comments

comments