“WTF”: donoren van Trump krijgen een contract van $ 569 miljoen om 17 mijl grensmuur te bouwen

“WTF”: donoren van Trump krijgen een contract van $ 569 miljoen om 17 mijl grensmuur te bouwen

18 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Watchdog-groep eist onderzoek nadat contract zonder bod een republikeins bedrijf betaalt dat 37 miljoen dollar per mijl aan muur kost

Een waakhondgroep riep op tot een onderzoek nadat het Army Corps of Engineers een groot bod zonder biedingen had gegund om een ​​klein stuk grensmuur  te bouwen aan een bedrijf dat eigendom was van een grote Republikeinse donor.

Het Army Corps of Engineers  onthulde dinsdag dat het een contract van $ 569 miljoen had toegekend aan BFBC, een dochteronderneming van Barnard Construction, om 17,17 mijl van de grensmuur  in Californië te bouwen. Het contract betaalt meer dan 33 miljoen dollar per mijl, zelfs meer dan de 20 miljoen dollar per mijl  die de administratie tot dusver aan muurconstructie heeft uitgegeven.

Het bedrijf, dat uitgebreide banden heeft met Republikeinse wetgevers, heeft volgens The Daily Beast al meer dan $ 1 miljard ontvangen om 37 mijl van de grensmuur te bouwen . Oorspronkelijk ontving het $ 141 miljoen om delen van de muur in Arizona te bouwen, maar het contract groeide snel uit tot $ 443 miljoen zonder echte uitleg. Een woordvoerder van het leger vertelde de vestiging dat het bedrijf het nieuwe bod zonder biedingen kreeg omdat het al “gemobiliseerd en werkend” was.

Barnard Construction, het moederbedrijf BFBC, is eigendom van Timothy Barnard.  Volgens de gegevens van de Federal Election Commission hebben Barnard en zijn vrouw Mary vorig jaar $ 5.600 gedoneerd aan de herverkiezing van president Donald Trump vorig jaar, nadat hij een aantal van zijn Republikeinse tegenstanders in 2016 had gesteund. Barnard heeft ook gedoneerd aan Sens. Martha McSally , R-Ariz., John Cornyn, R-Tex., Cory Gardner, R-Colo., En Thom Tillis, RN.C.

De leiding van het bedrijf heeft volgens het Daily Beast meer dan $ 50.000 gedoneerd aan het Montana Republican State Central Committee en heeft tienduizenden bijgedragen ter ondersteuning van Rep. Greg Gianforte , R-Mont., En senator Steve Daines, R-Mont.

Scott Amey, de general counsel van de watchdog group Project on Government Oversight, vertelde de outlet dat het contract moet worden onderzocht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Amerika in het midden van de jaren 70 en 2020

‘1 miljard dollar voor een muur van 37 mijl is een aanfluiting en het moet onmiddellijk worden onderzocht en gecontroleerd’, zei hij. ‘Dat is bijna 27 miljoen dollar per mijl, wat ruim boven de andere muurkosten ligt. Deze inspanningen kunnen een campagnebelofte waarmaken, maar wie let op de winkel en zorgt ervoor dat de militaire paraatheid en bases niet negatief worden beïnvloed?’  

Laura Peterson, een voormalig medewerker van het Homeland Security Committee van de Senaat, vroeg zich ook af waarom de regering zich concentreerde op de bouw van grensmuren, aangezien zij hoge kosten moet maken bij de bestrijding van de pandemie van het coronavirus .

“Meer geld de deur uitduwen voor de bouw van grensmuren terwijl COVID-19 het land in economische arrestatie brengt, weerspiegelt twijfelachtige prioriteiten”, vertelde ze aan The Daily Beast.

Een groep huisdemocraten drong er bij de Trump-regering op aan de bouw van grensmuren te stoppen om zich te concentreren op de gezondheidscrisis dagen voordat het contract werd gegund.

“In een tijd waarin onze gemeenschappen het vooruitzicht hebben om ventilatoren en andere levensreddende zorg te rantsoeneren, moeten al onze overheidsmiddelen worden besteed aan de bouw van ziekenhuizen en medische apparatuur, en ervoor zorgen dat het publiek veilig is en dat gezondheidswerkers alle middelen hebben ze moeten deze ongekende crisis het hoofd bieden ‘, schreven vier democraten in een brief  aan het Pentagon, het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

“Er is geen fatsoenlijke factor als het gaat om deze muur,” vertelde Rep. Raul Grijalva, D-Ariz., De hoofdondertekenaar van de brief, aan The Daily Beast. “Dit zijn maatjes van Trump. De financiële basis, ze worden verzorgd. Ongeacht de pandemie, de oppositie tegen de muur, het milieu, de gezondheid, de inheemse [zorgen], alle rechtszaken, deze ijdelheidsmuur gaat door op een snel tempo. “

Noah Shachtman van The Daily Beast merkte op dat het leger ‘op de een of andere manier’ $ 569 miljoen vond ondanks een waarschuwing eerder een maand eerder dat het miljarden extra geld nodig had  om te reageren op de pandemie van het coronavirus.

Journalist John Aravosis wees erop dat het geld in plaats daarvan ‘een paar miljard N95-maskers’  had kunnen kopen die gezondheidswerkers hard nodig hadden.

Lees ook:  Geloof de peilingen niet - Trump vermoordt zijn herverkiezingskansen met zijn pandemie die spartelt: columnist

Voormalig Obama-staatsambtenaar Dan Baer  voerde aan dat het verhaal perfect de fundamenten van het presidentschap van Trump omvatte: “massale corruptie”, “racistisch nationalisme” en “nalatige incompetentie”.

 

IGOR DERYSH

Igor Derysh is een stafschrijver bij Salon. Zijn werk is ook verschenen in de Los Angeles Times, Chicago Tribune, Boston Herald en Baltimore Sun.Comments

comments