Berlijn ziet geen tekenen van een cover van Corona door China

Berlijn ziet geen tekenen van een cover van Corona door China

19 april 2020 0 Door Indignatie redactie

In tegenstelling tot de VS heeft de Duitse regering geen beschuldigingen ingediend tegen China in verband met het uitbreken van de Coronavirus-pandemie.

“De federale regering is zich er niet van bewust dat China gegevens heeft achtergehouden”, zei het in antwoord van het ministerie van Volksgezondheid op een kleine vraag van de FDP-groep, meldde het Duitse regionale dagblad de Rheinische Post .

Voor zover de federale regering bekend, is laboratoriumbewijs voor het coronavirus vereist voor het definiëren en tellen van bevestigde gevallen van infectie.

Alleen dergelijke gevallen in China met de bijbehorende klinische symptomen en radiologische afwijkingen worden als bevestigde gevallen beschouwd. “Rekening houdend met de tussentijdse situatie is het aanpassen van de casusdefinitie tijdens de epidemie in China begrijpelijk”, merkte het ministerie van Volksgezondheid op.

China had aan het begin van de epidemie tot half februari een andere definitie gehanteerd voor bevestigde Corona-gevallen. Pas toen de Volksrepubliek de definitie verscherpte, steeg het aantal bevestigde gevallen van infectie in China enorm.

De Verenigde Staten en andere landen beschuldigen China ervan de ware omvang van de verspreiding van het virus aan het begin van het jaar opzettelijk ‘te verdoezelen’.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zowel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als China de schuld gegeven van het niet verstrekken van alle informatie die erop wijst dat de organisatie een Chinees propagandamiddel was. Op 8 april beschuldigde Trump de WHO er rechtstreeks van dat hij bevooroordeeld was over China in de manier waarop zij tijdens de uitbraak haar richtsnoeren uitbracht.

Ongeveer 16 Amerikaanse overheidsfunctionarissen waren echter ingebed in de WHO in Genève en ze stuurden realtime updates door aan de Trump-administratie van alle informatie die de WHO had ontvangen. De VS hadden ook personeel ingebed in het Chinese ziektebestrijdingskantoor in Peking.

Desondanks zei Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis: ‘Het had in China kunnen worden gestopt voordat het begon, en dat was het niet. En nu lijdt de hele wereld eronder. ‘

Maar op 28 januari prees de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Alex Azar de Chinese president Xi Jinping, die ermee had ingestemd om een ​​team van WHO-experts het land binnen te laten “om met Chinese tegenhangers samen te werken om het inzicht in de uitbraak te vergroten om de wereldwijde responsinspanningen te begeleiden”. Azar is een Amerikaanse advocaat en voormalig lobbyist en executive van geneesmiddelen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het weefsel van leugens over de Europese eenwording en de "nobele" motieven van de "grondleggers"

En tijdens de briefing benadrukten Azar en andere gezondheidsfunctionarissen dat de uitbraak van het coronavirus geen onmiddellijke bedreiging vormde voor de Amerikanen. Glimlachend stuurde Azar zelfs de Amerikanen verwoed weg terwijl ze probeerden gezichtsmaskers te kopen bij apotheken, supermarkten of online als ‘onnodig’.

CDC-directeur Robert Redfield benadrukte destijds dat Covid-19 zich niet binnen de VS verspreidde . Hij zei ook dat de transmissiesnelheid aanzienlijk lager was dan bij andere infectieziekten, waaronder mazelen.

Ondertussen zei vorige week oorlogszuchtige Amerikaanse senator Lindsay Graham, de auteur van verschillende wetsvoorstellen tegen sancties tegen Rusland en Nord Stream 2, dat China tot schadevergoeding moet worden betaald en voegde eraan toe dat de VS de $ 1,2 biljoen aan schulden die de VS is eigenaar van China.

‘Dit is de derde pandemie uit China. Ze komen van deze vuile markten waar ze muizen en apen hebben met een virus, dat vervolgens door voedsel wordt vervoerd, ‘vertelde Graham aan Fox News . Bijna de helft van de Chinese bevolking haalt zijn voedsel van verse markten omdat er maar heel weinig supermarktketens in het land zijn.

‘Ik wil beginnen met het afschrijven van een deel van onze schuld aan China, omdat ze ons moeten betalen, en niet andersom!’ zei de senator.

Opgemerkt moet worden dat informatie over de eerste klinische gevallen gepubliceerd in medisch tijdschrift The Lancet het idee betwist dat het virus afkomstig is van een nieuwe markt.

Het artikel biedt details over de eerste 41 ziekenhuispatiënten die bevestigde infecties van SARS-CoV-2 hadden. In het vroegste geval werd de patiënt op 1 december 2019 ziek en had hij geen link met de versmarkt, benadrukten de auteurs.

Yaneer Bar-Yam, president van het New England Complex System Institute, waarschuwde op 23 maart in een opiniestuk in USA Today dat “we een onmiddellijke nationale blokkering van vijf weken nodig hebben om het coronavirus in Amerika te verslaan”. De VS zitten momenteel echter niet eens op een lockdown van 50 procent. Dit suggereert een probleem in de VS, niet in China, voor de verspreiding van de ziekte.Lees ook:  Is virusexplosie begin Europese bankencrisis?

Comments

comments