Terwijl de protesten in de VS toenemen, staan ​​meerdere sheriffs openlijk tegen lockdown

Terwijl de protesten in de VS toenemen, staan ​​meerdere sheriffs openlijk tegen lockdown

19 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft woensdag een waarschuwing afgegeven en er bij de regeringen op aangedrongen actie te ondernemen aangezien de wereldwijde maatschappelijke onrust aan de horizon is. Het IMF waarschuwde dat “sommige landen kwetsbaar blijven voor nieuwe protesten, vooral als beleidsmaatregelen om de COVID-19-crisis te verzachten, worden gezien als onvoldoende of als oneerlijk ten gunste van grote bedrijven in plaats van mensen.” In het ogenschijnlijke land van de gratisen is dat inderdaad het geval, aangezien Amerikanen gedurende tien weken (of langer) belachelijke $ 1200 deposito’s kregen om thuis te blijven terwijl banken en grote bedrijven biljoenen ontvingen. Hoewel een nieuwe ‘Occupy’-beweging nog niet is uitgekomen over de financiële reddingsoperaties van het bedrijf, zijn mensen die het beu zijn om te zien hoe de economie in stof verandert, al in opstand gekomen.

Zoals TFTP deze week meldde , namen dinsdag meer dan 100 demonstranten de stadsstraten van Raleigh, North Carolina, om hun wens kenbaar te maken om de staatseconomie te heropenen. Ze kregen snel politieoptreden, maar de goed georganiseerde demonstranten hielden stand door meerdere bedreigingen.

Volgens de News and Observer werd het protest georganiseerd door ReopenNC, een particuliere Facebook-groep die vorige week werd georganiseerd en die wil dat mensen hun eigen beslissingen nemen om thuis te blijven om blootstelling aan COVID-19 te voorkomen naarmate de wereldwijde pandemie voortduurt. De groep overtrof dinsdagmiddag 28.000 leden.

Woensdag volgde Michigan. Duizenden inwoners van Michigan gingen woensdag de straat op – en blokkeerden ze letterlijk – om te protesteren tegen het thuisverblijf van de regering en te eisen dat de staat de economie heropent.

Zoals de Ocala Post meldt, namen gezondheidswerkers, ambulancepersoneel, dienstdoende politieagenten, sommige militairen en duizenden anderen deel aan het protest. Gewapende burgers bestormden zelfs de trappen van het Capitool.

Ironisch genoeg gebruikten de demonstranten – van wie velen MAGA-hoeden droegen en Trump-vlaggen droegen – dezelfde tactieken die ze ooit afkeurden en blokkeerden ze het verkeer. Dit is dezelfde daad waarvan veel MAGA-mensen beweerden dat mensen moesten worden overreden of doodgeschoten toen ze protesteerden tegen moord door de politie. Maar ik dwaal af.

Ook op woensdag ging de opstand door tijdens de briefing van gouverneur Andy Beshear in Kentucky, toen zijn persconferentie werd gekaapt door gezangen van ‘we willen werken’ en ‘feiten boven angst’.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



Lees ook:  Geachte president Macron, migrant zijn is geen misdaad

Wat begon als een fluistering in Boise, Idaho eerder deze maand, toen een paar dozijn mensen het bevel van gouverneur Brad Little schonden om groepsbijeenkomsten te vermijden, en elkaar ontmoetten in een oud fabrieksgebouw om te bespreken hoe ze de thuisbevelen van de overheid konden omzeilen, is sindsdien veranderde in een volledige schreeuw toen duizenden mensen in verschillende staten openlijk tarten tegen wat zij zien als ongrondwettelijke besluiten van tirannen.

Terwijl het meeste wetshandhavingspersoneel in de Verenigde Staten zonder twijfel de bevelen van hun superieuren handhaaft om ervoor te zorgen dat burgers opgesloten blijven, anderen, zoals Manistee County Sheriff Ken Falk, Mason County Sheriff Kim Cole, Benzie County Sheriff Ted Schendel en Leelanau County Sheriff Mike Borkovich in Michigan doet het tegenovergestelde.

Al deze sheriffs zijn geregistreerd en hebben verklaard dat ze de verblijfsvergunningen van Michigan-gouverneur Gretchen Whitmer in hun graafschappen niet strikt zullen naleven.

“Ieder van ons heeft een eed afgelegd om de grondwet van Michigan en de Amerikaanse grondwet te handhaven en te verdedigen, en ervoor te zorgen dat uw door God gegeven rechten niet worden geschonden en we geloven dat we de laatste verdedigingslinie zijn bij het beschermen van uw burgerlijke vrijheden ‘, Zeiden de sheriffs, aldus de Ocala Post.

De sheriffs zeiden dat ze zich moesten concentreren op het heropenen van hun graafschappen en het weer aan het werk krijgen van mensen, niet om de beperkingen aan te scherpen, meldde de Post.

‘Hoewel we de wens van Whitmer om het publiek te beschermen begrijpen, twijfelen we aan de beperkingen die ze heeft opgelegd omdat ze haar uitvoerende macht heeft overschreden’, zeiden de sheriffs. ‘Ze heeft een vaag raamwerk van noodwetten gecreëerd dat alleen burgers van Michigan in verwarring brengt.’

De sheriffs zeiden verder: “Samen, als gemeenschap, zullen we deze pandemie overwinnen, en als Amerikanen zullen we doorzetten en er sterker uitkomen dan voorheen. Als sheriffs van uw gemeenschap willen we dat u weet dat we u steunen en de mensen zullen blijven dienen die ons uw bescherming hebben toevertrouwd. ‘

Het is belangrijk op te merken dat de woorden van de sheriffs met een korreltje zout moeten worden genomen, omdat ze waarschijnlijk allemaal misdaden zonder slachtoffers hebben gepleegd en volledig onschuldige mensen in de gevangenis hebben opgesloten omdat ze een plant bezitten die hen gelukkig maakt. Het is echter ook belangrijk op te merken dat het, wanneer openlijk weerzinwekkende burgers de steun van wetshandhaving genieten, misschien tijd is om aandacht te gaan besteden.



Lees ook:  Bloody Chicken: binnen de Amerikaanse pluimvee-industrie in de tijd van COVID

Comments

comments