Gedood door de coronavirusvergrendelingen: duizenden Amerikaanse bedrijven die werden gesloten, worden permanent gesloten

Gedood door de coronavirusvergrendelingen: duizenden Amerikaanse bedrijven die werden gesloten, worden permanent gesloten

20 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Deze economische neergang blijkt veel dieper en veel ernstiger dan de meeste experts aanvankelijk hadden verwacht. Meer dan 22 miljoen Amerikanen hebben claims ingediend voor werkloosheidsuitkeringen en economen vertellen ons dat de Amerikaanse economie krimpt in het hoogste tempo dat we sinds de Tweede Wereldoorlog hebben gezien . We beginnen al te zien dat sommige spraakmakende bedrijven failliet gaan, maar het echte verhaal is wat er gebeurt met duizenden kleine en middelgrote bedrijven vanwege de lockdowns. Velen van hen overleefden amper voor deze pandemie, en nu hebben deze afsluitingen een dodelijke slag toegebracht.

De horeca is een perfect voorbeeld. Voorafgaand aan de pandemie waren er meer dan een miljoen restaurants in de Verenigde Staten, waarvan ongeveer de helft onafhankelijk was. Die onafhankelijke restaurants hadden ongeveer 11 miljoen werknemers in dienst, en nu is de overgrote meerderheid van die werknemers ontslagen.

Als de lockdowns eenmaal voorbij zijn, zou het geweldig zijn als al die onafhankelijke restaurants weer tot leven zouden komen, maar de resultaten van een recent onderzoek suggereren dat dit gewoon niet zal gebeuren. Uit die enquête bleek zelfs dat  28 procent van alle onafhankelijke restaurants  waarschijnlijk niet zal overleven als de vergrendeling nog een maand duurt …

Uit een enquête die donderdag  door de James Beard Association werd gepubliceerd, bleek dat onafhankelijke restaurants vanaf 13 april 91% van hun uurloonpersoneel en bijna 70% van de loontrekkenden ontsloegen – dubbele cijfers in beide categorieën sinds maart. Uit de enquête onder 1.400 kleine en onafhankelijke restaurants bleek dat 38% tijdelijk of permanent is gesloten, en dat 77% de omzet halveren of slechter zien.

Misschien wel het meest verontrustend: 28% van de restaurants zegt niet te geloven dat ze nog een maand na sluiting kunnen overleven, en slechts 1 op de 5 is er zeker van dat ze hun bedrijf kunnen voortzetten totdat de normale bedrijfsvoering kan worden hervat.

28 procent van 500.000 is 140.000, en dus als deze blokkades niet snel worden opgeheven, kunnen we voor een scenario komen te staan ​​dat tienduizenden onafhankelijke restaurants voor altijd verloren zijn.

Natuurlijk zullen veel restaurants die heropenen een heel zware strijd doorstaan, omdat de angst voor het coronavirus klanten in de nabije toekomst weg zal houden. Dus zelfs als alle sluitingen morgen zouden worden opgeheven, zou de restaurantindustrie nog steeds niet volledig herstellen.

Helaas kan hetzelfde worden gezegd voor de fitnessindustrie. We hebben zelfs net vernomen dat een van de grootste fitnessketens in de natie  zich klaarmaakt om faillissement aan te vragen …

Gymketen 24 Hour Fitness werkt samen met adviseurs van investeringsbank Lazard en advocatenkantoor Weil, Gotshal & Manges om opties af te wegen, waaronder een faillissement dat de komende maanden kan komen, vertellen mensen die bekend zijn met de zaak tegen CNBC.

De keten kampt met een zware schuldenlast, verslechterende prestaties en een coronaviruspandemie die haar gedwongen heeft haar meer dan 400 clubs te sluiten.

Ja, een bepaald deel van de bevolking staat te popelen om al hun normale pre-pandemische activiteiten te hervatten, maar zelfs een omzetdaling van 20 of 30 procent zal dodelijk zijn voor veel sportscholen.

En de waarheid is dat veel mensen gewoon niet in de stemming zullen zijn om lange tijd fitnessapparatuur met anderen te delen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De realiteit van het ondenkbare

Ook de entertainment-, toerisme- en detailhandel-industrie is zwaar getroffen door deze pandemie. Onlangs was ik behoorlijk verbluft toen ik hoorde dat Neiman Marcus “naar verluidt klaar is om faillissement aan te vragen” …

Neiman Marcus Group, een van de grootste detailhandelaren in de Verenigde Staten, is naar verluidt klaar om faillissement aan te vragen tijdens de COVD-19-pandemie, nadat hij vorige week miljoenen betalingen in obligaties had gestaakt en 14.000 werknemers had ontslagen.

Neiman Marcus zou het eerste grote Amerikaanse warenhuis worden dat afbrokkelt te midden van de economische tegenslagen door de uitbraak van het coronavirus.

Nee, de dingen zullen zeker niet terugkeren naar “normaal” in Amerika, en er zullen de komende dagen veel meer grote bedrijfsnamen onder de slachtoffers zijn.

Op dit moment staan ​​zelfs enkele van de meest prominente bedrijven in het hele land  “voor onbepaalde tijd” hun arbeiders opzij …

Onbepaalde verloftochten begonnen dit weekend voor meer dan 100.000 Disney-, Best Buy- en CarMax-werknemers, terwijl bedrijven bezuinigingen doorvoeren om de pandemie van het coronavirus en de daaropvolgende verplichte sluitingen te overleven.

Maar de meeste Amerikanen zijn niet in staat om “onbepaalde verlofjes” aan te pakken.

Uit een enquête bleek zelfs dat maar liefst 50 procent van alle Amerikanen hun spaargeld “tegen eind april” zal opmaken  …

Een van de grootste zorgen van de meeste huiseigenaren op dit moment is hoe ze rekeningen gaan betalen – met name hun maandelijkse hypotheekbetalingen. 50% van de Amerikanen meldde dat hun spaargeld eind april op zou zijn. Vóór de COVID-19-uitbraak had 30% van de huiseigenaren minder dan $ 1.000 in een noodfonds, en 22% meldde dat ze niet genoeg spaargeld hadden om hun hypotheekbetaling voor een maand te dekken.

Net als tijdens de laatste recessie, zullen talloze Amerikanen binnen een paar weken van een comfortabele levensstijl uit de middenklasse gaan leven naar wanhopig behoeftig zijn.

Ik heb veel geschreven over de absoluut enorme lijnen die we hebben gezien bij voedselbanken in het hele land, en we waren net getuige van een ander voorbeeld in Miami. In een van de rijkste delen van de hele stad stonden voertuigen anderhalve kilometer in de rij   terwijl mensen geduldig wachtten op hand-outs van een lokale voedselbank …

Praat over een idee van een schilderij van Norman Rockwell dat tot leven komt – een parade van auto’s vol hongerige mensen in Miami … pal tussen twee van de meest ritziest hotels van de stad.

Bekijk deze surrealistische scène in Miami Beach, waar een MILE-lange rij auto’s was opgesteld in een gigantische U-bocht tussen het W Hotel en Setai Hotel – twee van MB’s meest high-end go-to-spots voor beroemdheden uit- van de stad … zoals Kim K, Justin Bieber en meer.

Je kunt hier foto’s van dat evenement zien en als je goed kijkt, zul je zien dat sommige van die voertuigen best aardig zijn.

Zoals ik in de loop der jaren zo vaak heb gewaarschuwd, kun je, als je geen financiële tegenhanger hebt, ‘plotseling’ heel veel problemen krijgen als de ramp eindelijk toeslaat.

Helaas zijn we nu in een tijd beland waarin de ene crisis na de andere zal plaatsvinden en elke nieuwe crisis onze ellende aanzienlijk zal doen escaleren.

Al heel lang zijn er zeer luide waarschuwingen dat onze door schulden aangewakkerde economische zeepbel zou barsten, en nu is het gebeurd.

De weg die voor ons ligt zal gevuld worden met enorme pijn en de meeste Amerikanen zullen het niet aankunnen.Lees ook:  Oekraïne, Trump, Biden - Het echte verhaal achter 'Ukrainegate'

Comments

comments