Totale controle in de slipstream van de corona-pandemie

Totale controle in de slipstream van de corona-pandemie

20 april 2020 0 Door Indignatie redactie

In de slipstream van de corona-pandemie plannen onze regeringsleiders samen met de industrie een totale bewaking van de samenleving. Wat we landen als China of Zuid-Korea verwijten, is hier al lang in ontwikkeling: het gebruik van mobiele telefoongegevens om bewegingsprofielen te maken en te volgen. De plausibele reden voor de Corona-app, die sinds kort door de regering is aangekondigd en door de mainstream media zal worden gepusht, komt volgens hun zeggen er om de bevolking te beschermen tegen de verspreiding van het corona-virus. Hoe dit “technisch” in korte tijd moet worden gerealiseerd is nog maar de vraag, maar gaat het ook niet om wat “technologie” kan, maar wat de staat en bedrijven met die technologie willen doen?

Inleiding

De Volkskrant meldde zaterdag o.a. het volgende:

Negentig seconden kregen ze. In die krap bemeten tijd mochten zeven app-bouwers zaterdag aan het Nederlandse publiek uitleggen waarom hun app het meest geschikte hulpmiddel is om het coronavirus in te dammen.
Werd de tijdslimiet van anderhalve minuut overschreden, dan klonk er een schel piepje om aan te geven dat de spreektijd voorbij was.

De zogeheten ‘appathon’ werd gehouden op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Den Haag en was live te volgen via YouTube. Deelnemers waren CapGemini, Deus BV, Accenture, Sia Partners, Covid19, ITO en DDT Consortium – een verzameling van universitaire samenwerkingsverbanden en techbedrijven.

Een van de zeven apps zal komende week door de overheid uitgekozen worden als het middel dat de GGD moet ondersteunen bij het doen van contact- en brononderzoek naar besmettingsgevallen van het coronavirus.

Veel experts lijken al bij voorbaat weinig fiducie te hebben in de apps. Vrijdag beklaagden zij zich over het chaotische selectieproces waarmee de lijst van zeven deelnemers tot stand is gekomen.
Als er al een keus gemaakt wordt door de overheid, dan denken we dat het de app van Accenture zal zijn. Maar daarover straks meer. Van de app “Covid 19 Alert
bevatte de broncode bijna tweeduizend volledige namen, e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van gebruikers van een andere app die aan de corona-app gelinkt is. Oeps! En het was nog wel één van de uitverkoren topkandidaten…..

Lees ook:  Een lid van het Congres beweert dat de Russen al kernraketten in Venezuela hebben geplaatst

Tijdens de miljardairsfair van Davos in 2018 presenteerde het World Economic Forum in samenwerking met de US Homeland Security het proefproject “The Known Traveler Digital Identity”, dat uiteindelijk kan worden gebruikt om alle internationale reizigers van de wereld te dwingen gegevens over zichzelf te verzamelen en deze “vrijwillig'” bekend te maken bij het overschrijden van grenzen. Zodra dat is vastgesteld, moet het worden uitgebreid tot alle mogelijke toepassingsgebieden.

Dit project maakt deel uit van een groter Big Brotherproject dat de belangrijkste actoren parallel en al een tijdje promoten. Onder de naam ID2020 willen de Amerikaanse bedrijven die de digitale wereld domineren, de nationale overheden grotendeels vervangen als autoriteit voor het afgeven van identiteitscertificaten. “Wereldburgerschap” is de titel van het essay van een senior manager van de Wereldbank. Identiteit moet echter veel verder worden gedefinieerd dan een gewoon identificatiedocument, aangezien alles wat er te weten valt over een persoon, diens activiteiten en voorkeuren, interessant is.

ID2020

Een belangrijk onderdeel van het concept is dat gebruikers biometrisch inloggen op hun smartphone of computer, d.w.z. met vingerafdrukken, gezichtsherkenning of spraakherkenning, zodat ze betrouwbaar kunnen worden toegewezen aan hun apparaat en de daarmee uitgevoerde activiteit.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEn nu is er ook een samenwerking tussen Google en Apple, die, onder het mom van het bestrijden van de corona-pandemie, mobiele telefoons willen uitrusten met de twee dominante besturingssystemen Android en iOS, met de mogelijkheid om via Bluetooth-technologie vast te leggen welke mensen in de buurt zijn van anderen, en dat tussen beide besturingssystemen uit te wisselen.

Lees ook:  Covid-19: The Great Reset -Enge bedreigingen en beloningen voor gehoorzaamheid

Alle drie de projecten proberen politieke besluitvormers en het publiek met goed klinkende Orwelliaanse uitdrukkingen zoals “Good Digital ID”, “self-sovereign identity” of “privacy-protecting, portable and user-centric digital identity” (privacy-beschermende, draagbare en gebruikersgerichte identiteit), of Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT) te doen alsof dit niet gaat om het perfectioneren van de bewaking, maar juist om het beschermen van de privacy.

In het verleden is er herhaaldelijk geschreven over de horrorvisie van het Known Traveler-project, en dan met name toen het Amerikaanse adviesbureau Accenture namens het World Economic Forum een rapport met technische specificaties van het programma publiceerde. Accenture, niet toevallig één van de zeven “ontwerpers” van de app die onze overheid gaat kiezen, is de opvolger van Anderson Consulting, dat ten onder ging in het Enron-schandaal en belastingplichtig is in daarvoor ingerichte paradijs Ierland.

Het World Economic Forum, de lobby van ‘s werelds grootste multinationale ondernemingen, voelt zich geroepen en werkt ijverig om de Verenigde Naties te overtreffen op het gebied van mondiaal bestuur (Global Governance) of om te heersen over deze wereldorganisatie, die in toenemende mate afhankelijk is van geld van grote ondernemingen.

Laten we wat meer in detail treden wat betreft ID2020.

Hierover zijn in de mainstream media niet zoveel berichten te vinden. Onder de weinige kritische opmerkingen zijn er op het internet bijzonder lugubere waarschuwingen dat elke burger van de wereld een chip moet laten plaatsen tijdens vaccinaties. Over deze bewering hebben we op het internet geen spoor van bewijs kunnen vinden. Maar er zijn simpeler manieren om hetzelfde doel te bereiken.

Onderzoekers in de Verenigde Staten hebben onlangs met financiële steun van de Bill & Melinda Gates Foundation een soort bio-chip ontwikkeld, quantum punt-tatoeages genaamd. Een op suiker gebaseerde, zelfoplossende micronaald wordt gebruikt om een vaccin te injecteren en tegelijkertijd fluorescerende, op koper gebaseerde “quantum dots” die zijn ingebed in biocompatibele capsules op micrometerschaal. Nadat de micronaaldjes onder de huid zijn opgelost, verlaten ze de ingekapselde quantum dots, waarvan de patronen kunnen worden gelezen door speciaal uitgeruste smartphones om het toegediende vaccin te identificeren. De onderzoekers werken aan het vergroten van de hoeveelheid informatie die gecodeerd kan worden (dit bevindt zich nog in een studiefase). Deze praktische maar ook nogal griezelige procedure wordt nog niet toegepast.

Lees ook:  Een grimmige toekomst: hersteld neoliberalisme of hybride neofascisme?

ID2020 pakt het anders aan. Op de ID2020-top van 2017 bij de Verenigde Naties presenteerden Accenture en Microsoft een eerste prototype van een digitale ID-oplossing die biometrische identificatie combineert met gedecentraliseerde opslag van identiteitsgegevens. Dit prototype was gebaseerd op een Accenture blockchain-oplossing en draaide op het Azure-cloudplatform van Microsoft. Het was een verdere ontwikkeling van het vluchtelingenidentificatiesysteem dat Accenture ontwikkelde voor de Hoge Commissaris voor vluchtelingen van de Verenigde Naties. Hiermee zijn inmiddels miljoenen vluchtelingen biometrisch geregistreerd en zijn hun gegevens opgeslagen, d.w.z. met kenmerken als vingerafdrukken en irisscans. In de ontwikkelingslanden richt ID2020 zich voornamelijk op de biometrische registratie van kinderen als onderdeel van vaccinatieprogramma’s. Dit is nog steeds moeilijk voor pasgeborenen, maar voor oudere kinderen werkt het goed met vingerafdrukken en irisscans.

In september 2019 kondigde ID2020 een samenwerking aan met de regering van Bangladesh samen met de vaccinalliantie Gavi, die grotendeels wordt gefinancierd door de Gates Foundation. Als onderdeel van deze samenwerking zal “vaccinatie worden gebruikt als een kans en een hefboom om digitale identiteiten vast te leggen” (“to leverage immunization as an opportunity to establish digital identity”- om immunisatie te gebruiken als een kans om een digitale identiteit te vestigen”).Comments

comments