Woedeaanvallen tegen het WHO

Woedeaanvallen tegen het WHO

20 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De aanval op de WHO is gewoon weer een woedeaanval bij Trump:

Meer dan een dozijn Amerikaanse onderzoekers, artsen en deskundigen op het gebied van de volksgezondheid, van wie velen van de Centers for Disease Control and Prevention, werkten fulltime op het hoofdkantoor van de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève, toen het nieuwe coronavirus eind vorig jaar opdook en echt uitzond. tijdinformatie over de ontdekking en verspreiding in China aan de Trump-administratie, volgens Amerikaanse en internationale functionarissen.

Een aantal CDC-stafleden wordt regelmatig aangesteld om bij de WHO in Genève te werken als onderdeel van een rotatie die jarenlang heeft gedraaid. Senior door Trump aangestelde gezondheidsfunctionarissen hebben tijdens de crisis ook regelmatig op het hoogste niveau met de WHO geraadpleegd, aldus de functionarissen.

De aanwezigheid van zoveel Amerikaanse functionarissen ondermijnt de beschuldiging van president Trump dat het feit dat de WHO de omvang van de dreiging niet heeft medegedeeld, voortgekomen uit een verlangen om China te beschermen, grotendeels verantwoordelijk is voor  de snelle verspreiding van het virus  in de Verenigde Staten.

[…]

Naast het werken bij de WHO, zijn CDC-functionarissen vaak lid van de vele adviesgroepen bij opdrachten  die zaterdag voor het eerst werden gemeld door Washington Post-columnist Dana Milbank . Het noodcomité dat de organisatie adviseerde over het al dan niet verklaren van “een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang” tijdens de beraadslagingen van half tot eind januari, omvatte Martin Centron, directeur van CDC’s Division of Global Migration and Quarantine.

Toen China er uiteindelijk mee instemde om medio februari een gezamenlijke WHO-missie het land binnen te laten, omvatte het twee Amerikaanse wetenschappers onder 25 nationale en internationale experts uit acht landen, hoewel de Amerikanen het ‘kerngebied’ in Wuhan niet mochten bezoeken.

Vanaf het begin van de uitbraak volgden CDC-functionarissen de ziekte en overlegden met WHO-tegenhangers. Een team onder leiding van Ray Arthur, directeur van het Global Disease Detection Operations Center bij CDC, stelt dagelijks een samenvatting op van de urgentie van besmettelijke ziektegebeurtenissen en -uitbraken, die naar de ambtenaren van de dienst wordt gestuurd.

Arthur heeft, volgens een CDC-functionaris die sprak over de voorwaarde van anonimiteit om interne beraadslagingen te bespreken, deelgenomen aan de dagelijkse CDC-oproepen voor “incidentbeheer”, waarbij hij de informatie besprak die hij van de WHO-functionarissen had geleerd.

Informatie wordt via de commandostructuur van CDC doorgegeven aan het ministerie van Volksgezondheid en Human Services in dagelijkse rapporten en telefonische discussies, aldus deze functionaris.

Alle informatie van gevoelige aard over de groeiende uitbraak werd en wordt door CDC-functionarissen gedeeld met andere Amerikaanse functionarissen in een beveiligde faciliteit achter het CDC’s Emergency Operations Center op het hoofdkantoor in Atlanta.

In de begindagen van de virusreactie waren onder meer HHS-secretaris Alex Azar. Informatie over wat de WHO van plan was te doen of aan te kondigen, werd vaak dagen van tevoren gedeeld, zei de CDC-functionaris.

Trump die de WHO midden in de pandemie de rug toekeert, is perfect voorspelbaar. Hij trok zich ook terug uit de klimaatakkoorden van Parijs en de nucleaire deal met Iran omdat hij gewoon niet weet hoe hij iets moet doen, maar zegt dat zijn voorgangers en buitenlanders alles verkeerd hebben gedaan, zodat hij kan laten zien dat hij iets doet door het ongedaan te maken.

Hij is echt de blowhard aan het einde van de bar en klaagt dat alle krachten-die-zijn geen idee hebben die plotseling zelf de kracht heeft gevonden. Hij is gewoon een zeurpiet, geen leider, dus dit is het enige dat hij kan bedenken: alles vernietigen wat eraan vooraf ging, anderen de schuld geven van zijn mislukkingen, zo snel mogelijk dansen en elke dag proberen door te komen.

Amerikaans bloedbad is zijn nalatenschap.

* Trouwens, ik weet zeker dat de WHO het verdient om onderzocht te worden en bekritiseerd te worden zoals elke andere instelling. Maar het te midden van de pandemie opheffen is pure waanzin.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments