Bill Gates is nu het favoriete doelwit van rechtse complottheoretici

Bill Gates is nu het favoriete doelwit van rechtse complottheoretici

21 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Leugens over de Microsoft-oprichter die de schuld zou hebben van Covid-19 overtreft 5G-samenzweringen, meldt de New York Times.

Kwaadaardige leugens en nepnieuws die gericht zijn tegen de weldoener Microsoft-oprichter zijn alomtegenwoordig op Facebook, YouTube en Twitter .

Bill Gates is nu het favoriete doelwit voor verkeerde informatie over het coronavirus. Dit is het resultaat van een onderzoek door de New York Times en het analysebedrijf “Zignal Labs”.

De “Gates-is-Coronavirus-to-blame-complottheorieën” overtreffen blijkbaar zelfs de populaire “5G-antenne-moet-doen-met-COVID-19-complottheorieën”, volgens berichten op sociale media.

Naar de feiten:

Bill Gates waarschuwde in 2015 voor een pandemie

Een toespraak van Bill Gates uit 2015, waarin werd gewaarschuwd dat de grootste bedreiging voor de mensheid besmettelijke ziekten was, en niet een kernoorlog, heeft de afgelopen weken 25 miljoen nieuwe weergaven op YouTube gezien.

Amerikaanse vaccinatie-tegenstanders, extreemrechtse opinieleiders en leden van de ‘QAnon’-samenzweringsgroep beweren dat de video het bewijs is van Gates’ verraderlijke plan om het coronavirus te gebruiken voor zijn persoonlijk voordeel. De multimiljonair wil een pandemie gebruiken om de controle over ‘s werelds gezondheidsstelsels over te nemen.

Bill Gates bekritiseert massaal Donald Trump

Gates is al lang een uitgesproken criticus van de Amerikaanse president, die op zijn beurt de loyale volgers van Trump boos maakte.

Vorige week zei Gates dat het besluit van Trump om de Wereldgezondheidsorganisatie haar Amerikaanse bijdragen te ontzeggen ‘net zo gevaarlijk is als het klinkt’.

Bill Gates on Twitter

Halting funding for the World Health Organization during a world health crisis is as dangerous as it sounds. Their work is slowing the spread of COVID-19 and if that work is stopped no other organization can replace them. The world needs @WHO now more than ever.

Gates bekritiseerde ook de regering-Trump in een recente verklaring: “Het lijdt geen twijfel dat de Verenigde Staten de kans hebben gemist om het nieuwe coronavirus een stap voor te zijn.”

Een paar cijfers

  • Bill Gates is 64 jaar oud en heeft 49,8 miljoen volgers op Twitter. Zijn persoonlijke fortuin zou ongeveer $ 105 miljard bedragen (afhankelijk van de beurs).
  • Donald Trump is 74 en heeft 77,7 miljoen volgers. Zijn fortuin is ongeveer 2 miljard dollar.

De ranglijst van de rijkste mensen

gates

foto: screenshot bloomberg

Gates?

De oprichter van Microsoft weigerde volgens het rapport commentaar te geven op zijn twijfelachtige niveau van bewustzijn van corona-samenzweringen.

Voor deze, antwoordde Mark Suzman, CEO van de Bill & Melinda Gates Foundation, tegenover de NYT was “verschrikkelijk dat er mensen die er het verspreiden van de verkeerde informatie, hoewel we allemaal moeten zoeken naar manieren om samen te werken en het leven te besparen.”

Gates heeft onlangs aangekondigd dat de non-profitstichting die hij runt zeven fabrieken zou financieren om de meest veelbelovende vaccins te ontwikkelen. De middelen om SARS-CoV-2 te bestrijden zijn verhoogd met $ 150 miljoen. De Gates Foundation heeft ook via internet onder de hashtag #solidaritypledge opgeroepen tot solidariteit in de coronaviruscrisis.

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments