De verwrongen politieke overwegingen die de lockdowns zullen verlengen en deze economische depressie verdiepen

De verwrongen politieke overwegingen die de lockdowns zullen verlengen en deze economische depressie verdiepen

21 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Of het nu goed of slecht is, COVID-19 is de belangrijkste politieke kwestie van de verkiezingen van 2020 geworden. En het is heel jammer dat deze pandemie in een verkiezingsjaar is losgebarsten, want voor veel van onze politici is vinger wijzen veel belangrijker geworden dan het vinden van oplossingen. In het bijzonder lijken de Democraten gretig gebruik te maken van de struikelblokken van president Trump, en velen aan de linkerkant zijn absoluut enthousiast dat de enquête van Joe Biden de afgelopen weken is verbeterd. Maar als deze pandemie de komende maanden snel afneemt en de economie tegen november dramatisch verbetert, zou dat mogelijk genoeg kunnen zijn om Trump over de top te brengen. De inzet is ongelooflijk hoog voor beide partijen, velen beschouwen deze aanstaande verkiezingen als de belangrijkste in de moderne Amerikaanse geschiedenis,

Vanaf het allereerste begin van zijn presidentschap hebben topdemocraten, de reguliere media en activisten aan de linkerkant gewoonlijk gereageerd op elk standpunt dat Trump heeft ingenomen door onmiddellijk precies het tegenovergestelde standpunt in te nemen.

Als Trump zei dat de lucht blauw was, zouden ze zeggen dat het rood was. En als Trump zei dat de lucht rood was, zouden ze zeggen dat het blauw was.

Deze coronavirus pandemie heeft ons nogal wat voorbeelden van dit fenomeen gegeven. Toen Trump besloot dat deze pandemie zo ernstig was dat reizen met China zou worden stopgezet, gaven ze hem meteen de schuld omdat hij ‘racistisch’ was en ze drongen erop aan dat hij overdreven reageerde.

En toen Trump hydroxychloroquine begon aan te prijzen als een mogelijke behandeling, begonnen ze meteen allerlei redenen te bedenken waarom mensen het niet zouden moeten gebruiken.

Wat Trump ook doet of zegt, links heeft instinctief een negatieve reactie.

In de afgelopen dagen heeft Trump staten in het hele land aangemoedigd om hun economieën te heropenen, en protesten tegen de blokkering in heel Amerika  zijn van nature een pro-Trump-karakter geworden …

Anti-lockdown-protesten bleven maandag in de Verenigde Staten in een stroomversnelling toen gewapende demonstranten met vlaggen van Trump 2020 zwaaiden en de regels voor sociale afstand negeerden, riepen Amerika op om onmiddellijk te heropenen.

In North Dakota, Ohio, Pennsylvania en Californië verzamelden zich dicht bij elkaar en riepen op tot hun ‘vrijheid’. Gewapende militiegroepen protesteerden naast jonge gezinnen en Amerikanen zonder werk, die allemaal opriepen tot heropening van bedrijven.

Ondertussen hebben degenen aan de linkerkant de protesten tegen de blokkering luidkeels aan de kaak gesteld, zij beweerden dat het “gevaarlijk” zou zijn om de blokkades te snel te beëindigen, en de topdemocraten aan beide kusten vertellen ons dat de blokkades in hun staten zouden kunnen duurt minstens nog enkele maanden .

En op maandag bracht een groep van 45 “vooraanstaande denkers” aan de linkerkant een rapport uit waarin werd gewaarschuwd dat een te snelle heropening van het land “een heropleving van COVID-19 zou kunnen veroorzaken die de Amerikaanse economie biljoenen dollars zou kosten” …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wie neemt Frans Timmermans en de EU nog serieus?

In een rapport met de titel ‘Roadmap to Pandemic Resilience’ dat maandag werd gepubliceerd, waarschuwden meer dan 45 vooraanstaande economen, sociale wetenschappers, advocaten en ethici dat het te snel terugsturen van Amerikanen naar COVID-19 waarschijnlijk de Amerikaanse economie triljoenen zou kosten dollars.

De experts noemden COVID-19 ‘een grote bedreiging voor onze democratie, vergelijkbaar met de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog’, omdat ze de drie belangrijkste componenten schetsten om quarantaine veilig te beëindigen: testen, traceren en ondersteunde isolatie – een combinatie die bekend staat onder het acroniem TTSI .

Dus hoelang denken deze ‘leidende denkers’ dat we de lockdowns moeten verlengen?

Welnu, hun rapport suggereert dat we 20 miljoen tests per dag moeten uitvoeren  voordat het veilig is om het hele land te heropenen …

Testproducenten moeten begin juni 5 miljoen tests per dag afleggen om delen van de economie tegen eind juli veilig te openen, aldus het rapport. Om “de economie volledig te mobiliseren”, zal het land moeten zien groeien tot 20 miljoen per dag, stelt het rapport.

“We erkennen dat zelfs dit aantal mogelijk niet hoog genoeg is”, aldus het rapport.

Het is moeilijk te geloven dat de auteurs van dat rapport serieus waren toen ze dat erin stopten.

Ik denk niet dat we ooit het punt zullen bereiken waarop 20 miljoen Amerikanen per dag worden getest, en dat zal zeker niet gebeuren in 2020.

Onnodig te zeggen dat er een perverse prikkel is voor degenen aan de linkerkant om deze blokkades zo lang mogelijk uit te stellen, want hoe slechter de economie, hoe moeilijker het wordt voor Trump om in november te winnen.

Dus of ze het nu bewust of onbewust doen, er lijkt aan de linkerkant een verlangen te bestaan ​​om zoveel mogelijk drama uit deze pandemie te persen en om Trump de schuld te geven voor alles wat fout is gegaan.

Ik denk dat een genomineerde voor de grootste dramakoningin tijdens deze crisis tot dusver CNN-presentator Brian Stelter zou moeten zijn. Kijk maar eens  wat hij zaterdag tweette …

“Gisteravond raakte ik een muur”, twitterde Stelter zaterdag. ‘Ontdaan door het dodental. Verstoord door de tekortkomingen van de regering. Ontzet door politieke retoriek die geen enkele gelijkenis vertoont met de werkelijkheid. Bezorgd over vrienden die hun baan verliezen; kinderen die school missen; en senioren die in angst leven. ‘

‘Ik kroop in bed en huilde om ons pre-pandemische leven’, zei hij. ‘Tranen die een maand hadden gewacht om te ontsnappen. Ik wilde delen omdat het vrij voelt om dat te doen. Dit is niet het moment voor onoverwinnelijkheid. Journos leven dit, haten dit, net als iedereen. “

Ja, deze pandemie was een grote tragedie, maar zoals ik gisteren al aangaf, is dit niet het einde van de wereld .

Het leven gaat door en zolang onze ziekenhuizen niet overweldigd worden, moeten we mensen weer aan het werk laten gaan.

Maar de meeste democratische gouverneurs zijn zelfs nog niet bereid om een ​​dergelijke stap te overwegen, omdat het beëindigen van de afsluitingen nu zou worden gezien als een erkenning dat Trump en de demonstranten tegen de blokkering gelijk hadden.

Bovendien beseffen velen van hen dat het stopzetten van de lockdowns “te snel” Trump in november een boost zou kunnen geven.

Dus hoewel sommige conservatieve staten, zoals Georgië, zeer snel in beweging komen om hun “onderdak ter plaatse” -bevelen op te heffen, zullen veel liberale staten hun blokkades zo lang als ze denken dat ze kunnen, uit de weg ruimen.

Dit alles is buitengewoon jammer, want onze aanpak van deze pandemie mag niets te maken hebben met politieke overwegingen.

Maar tegenwoordig heeft vrijwel alles in Amerika een politieke toon aangenomen, en dat zal alleen maar toenemen naarmate we dichter bij de verkiezingsdag komen.Lees ook:  Adviseert Steven Bannon Trump nog steeds? De Amerikaanse president leidt het land in gevaarlijke wateren met de nieuwste Iran-beweging

Comments

comments