Is de “tweede golf” van de coronavirus pandemie al hier?

Is de “tweede golf” van de coronavirus pandemie al hier?

22 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Topgezondheidsfunctionarissen en de reguliere media blijven volhouden dat “het ergste achter de rug is”, maar is dat ook zo? Volgens Worldometers.info, Werden 2.804 nieuwe sterfgevallen aan het coronavirus toegevoegd aan het totaal van de VS in de afgelopen 24 uur, en dat was een enorme stijging ten opzichte van de 1.939 nieuwe sterfgevallen ten opzichte van de voorgaande 24 uur. Bovendien zien we een alarmerende explosie in het aantal onlangs bevestigde gevallen van coronavirus in Singapore, Pakistan, Saoedi-Arabië, Peru, India, Brazilië en Rusland. Dus hoewel het waar is dat de blokkades de verspreiding van het virus in sommige delen van de wereld tijdelijk hebben vertraagd, lijkt het erop dat we getuige zijn van de opkomst van een “tweede golf” in andere gebieden. En natuurlijk kunnen de landen die erin geslaagd zijn deze pandemie te vertragen, opnieuw een enorme golf van gevallen zien als hun blokkades zijn beëindigd. Helaas is de waarheid dat we ons nog in de beginfase van deze crisis bevinden, maar de meeste mensen lijken dat niet te beseffen.

Op dinsdag haalde CDC-directeur Robert Redfield  de krantenkoppen over de hele wereld  toen hij waarschuwde dat er volgende winter een “tweede golf” van COVID-19 zou kunnen zijn …

Een tweede uitbraak van het coronavirus zou deze winter kunnen ontstaan ​​in samenhang met het griepseizoen om een ​​nog erger gezondheidscrisis te veroorzaken, vertelde de directeur van de Centers for Disease Control and Prevention in een interview aan The Washington Post.

“Het is mogelijk dat de aanval van het virus op ons land volgende winter zelfs nog moeilijker zal zijn dan het virus dat we net hebben meegemaakt”, zei CDC-directeur Robert Redfield in een dinsdag gepubliceerd verhaal. ‘En als ik dit tegen anderen heb gezegd, steken ze hun hoofd een beetje achterover, ze begrijpen niet wat ik bedoel.’

Maar wat als hij het helemaal bij het verkeerde eind heeft en de “tweede golf” er al is?

Of misschien is het nauwkeuriger om te zeggen dat de eerste golf nooit is geëindigd.

Lees ook:  Trump bij Davos Challenges Malthusian Agenda: Citeert het Renaissance Principe als sleutel tot de toekomst van de mensheid

Als je voor deze pandemie naar het Johns Hopkins-dashboard gaat , zul je merken dat de globale curve van bevestigde gevallen helemaal niet is “afgevlakt”, ook al is een groot deel van de planeet al weken “opgesloten”.

En de gegevens over antilichamen vertellen ons dat vrijwel de hele wereldbevolking nog steeds kwetsbaar is. Volgens de WHO heeft slechts 2 tot 3 procent van de hele wereldbevolking antilichamen tegen dit virus ontwikkeld …

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie zei maandag dat waarschijnlijk niet meer dan 2% tot 3% van de wereldbevolking antilichamen tegen COVID-19 heeft ontwikkeld.

Hier in de Verenigde Staten ontdekte een onderzoek onder volwassenen in LA County dat  slechts 4 procent van hen  antilichamen voor dit virus had ontwikkeld …

Vier procent van de volwassenen in Los Angeles County testte in een recente studie positief voor COVID-19-antilichamen, wat suggereert dat honderdduizenden mensen begin april daadwerkelijk besmet waren toen slechts 8000 gevallen waren bevestigd.

Dus wat dit betekent is dat we een lange, lange, lange weg zijn van de immuniteit van de kudde.

Meer dan 95 procent van de bevolking is nog steeds kwetsbaar, en dat betekent dat zodra de lockdowns zijn opgeheven, dit virus zich als een lopend vuurtje binnen de VS kan verspreiden.

In feite stijgt het aantal bevestigde gevallen in Georgië   net zoals die staat zich voorbereidt om de huidige beperkingen op te heffen …

Het aantal sterfgevallen en infecties door coronavirus in Georgië is in 24 uur gestegen toen de staat zich voorbereidt op het gedeeltelijk opheffen van de vergrendelingsbeperkingen deze week – en gevallen in het hele land zijn in twee weken verdubbeld tot meer dan 200.000.

Het dodental in de staat steeg met 85 in 24 uur, wat het totale aantal dodelijke slachtoffers op 772 bracht. Het aantal infecties steeg met meer dan 1.000, waardoor het aantal gevallen in de staat op meer dan 19.300 kwam.

En in Massachusetts waarschuwen de autoriteiten dat het dodental in die staat waarschijnlijk zal verdubbelen  “in minder dan een week” …

Lees ook:  Een schokkend verslag van wat er ECHT gebeurde tijdens de Seattle-rellen

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMassachusetts is snel een hotspot geworden van  coronavirusinfecties  en het dodental van de staat zal naar verwachting in minder dan een week verdubbelen.

Het aantal COVID-19-sterfgevallen zal naar verwachting deze week de 2.000 overschrijden in Massachusetts, waar ambtenaren proberen de ziekenhuiscapaciteit te vergroten en nieuwe infecties op te sporen om de verspreiding van de ziekte te beteugelen.

Dat klinkt zeker niet als “het ergste is achter ons” voor mij.

En ik weet niet eens wat ik van dit verhaal uit Philadelphia moet denken …

De gruwel van de coronaviruspandemie nam zondagmiddag een bijzonder macabere wending toen een Ford-pick-up achter het Philadelphia Medical Examiner’s Office stopte met vijf of zes in zakken gestapelde lichamen opgestapeld in zijn open laadbak.

De chauffeur stapte uit, sprak kort met een medewerker van een medisch onderzoeker die nerveus leek door de bevalling en klom vervolgens op de laadbak, lopend op lichamen die aanvankelijk bedekt waren met matten, volgens een onderzoeker-fotograaf die in de buurt van de locatie werkte in Universiteitsstad.

Kijk, ik begrijp dat veel mensen die pandemie nog steeds bespotten en er absoluut van overtuigd zijn dat het een “nietsburger” is.

Een van die sceptici was de 60-jarige John McDaniel …

Op 15 maart gaf hij schijnbaar commentaar op de thuisbestelling van de gouverneur van Ohio, Mike DeWine, waarvoor winkels, bars en restaurants moesten worden gesloten.

“Als wat ik hoor waar is, dat DeWine alle bars en restaurants heeft gesloten, zeg ik bulls ***!”, Luidt het bericht.

‘Hij heeft die bevoegdheid niet. Als je paranoïde bent over ziek worden, ga dan gewoon niet uit. Het mag diegenen onder ons niet beletten ons leven te leiden. ‘

Nu is hij dood en het was het virus dat hij bespotte dat hem doodde.

En zelfs als u dit virus krijgt en overleeft, kan het permanent uw longen beschadigen en u maandenlang “ademhalingsmoeilijkheden” geven .

Dus bespot dit virus alstublieft niet, want als u echt hard geraakt wordt door COVID-19, zal het een van de ergste ervaringen van uw leven zijn, zelfs als u het doorleeft.

Lees ook:  De profetieën van Q Amerikaanse complottheorieën gaan een gevaarlijke nieuwe fase in

Voor degenen die geloven dat een vaccin het gouden ticket zal zijn om ons uit deze puinhoop te halen, ik ben bang dat je jezelf misschien gaat teleurstellen. Er is nooit een succesvol vaccin ontwikkeld voor welk coronavirus dan ook , en een vooraanstaande expert waarschuwt openlijk dat het mogelijk is dat ‘we nooit een coronavirusvaccin krijgen’ .

En als de zaken niet al ingewikkeld genoeg waren, heeft nu een nieuwe studie ontdekt dat er  “minstens 30 verschillende variaties” zijn  op COVID-19.

Uit een nieuwe studie in China is gebleken dat het nieuwe coronavirus is gemuteerd in ten minste 30 verschillende variaties.

De resultaten toonden aan dat medische functionarissen het algehele vermogen van het virus om te muteren enorm hebben onderschat, in de bevinding dat verschillende stammen verschillende delen van de wereld hebben aangetast, wat heeft geleid tot potentiële problemen bij het vinden van een algehele genezing.

Wetenschappers moeten dus niet alleen voor het eerst in de geschiedenis met een succesvol vaccin voor een coronavirus komen, ze moeten ook hopen dat ze zich op de juiste soort richten.

Veel succes met dat alles.

Helaas is de waarheid dat deze pandemie nog lang bij ons zal blijven, en wat we tot nu toe hebben meegemaakt, is nog maar het begin van onze problemen .

Zelfs als alle vergrendelingen over de hele wereld in de nabije toekomst zouden worden gehandhaafd, zou dit virus zich blijven verspreiden.

En op de lange termijn zullen ongeveer hetzelfde aantal mensen dit virus oplopen en ongeveer hetzelfde aantal mensen zal sterven, ongeacht de beperkingen die worden opgelegd.

Deze pandemie zal pas voorbij zijn als COVID-19 door het grootste deel van de bevolking bruist en de immuniteit van de kudde is bereikt, en de cijfers vertellen ons dat we nog ver van dat punt verwijderd zijn.Comments

comments