Forse toename criminaliteit bij asielzoekers Nederland

Forse toename criminaliteit bij asielzoekers Nederland

23 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Het aantal geregistreerde misdrijven van asielzoekers in Nederland lag in 2019 met een toename van 29% een stuk hoger dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een geheim rapport dat De Telegraaf in handen kreeg

“Misdaadpiek asielzoekers”, zo kopt De Telegraaf. De Nederlandse krant kon een geheim rapport van het ministerie van Justitie en Veiligheid inkijken over criminaliteit bij asielzoekers, en deed daarbij enkele opvallende ontdekkingen.

Forse criminaliteitstoename

Asielzoekers blijken voor een ongeëvenaarde hoeveelheid aan criminaliteit te zorgen in Nederland. In 2019 vond een toename van ruim 1.000 misdrijven plaats die gepleegd werden door asielzoekers, dat is een toename van ongeveer 30%. Bijna 5.000 misdrijven in Nederland werden vorig jaar gepleegd door asielzoekers.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNiet alleen de hoeveelheid, maar ook de ernst van de misdrijven neemt toe. Het gaat dan wel meestal om ‘kleinere’ delicten zoals (winkel)diefstal, zakkenrollerij of inbraken, het aantal zwaardere misdrijven zoals mishandeling, verkrachting en poging tot moord namen fors toe.

Ook opvallend zijn de herkomstlanden van de criminele asielzoekers. De overgrote meerderheid van de daders komt uit zogenaamde veilige landen zoals Algerije en Marokko. “Vreemdelingen uit deze landen maken vrijwel geen kans op asiel, maar veroorzaken wel de meeste problemen”, klinkt het.

Lees ook:  Facebook en Twitter zeiden dat ze zouden hard optreden tegen QAnon, maar het waanidee lijkt niet te stoppen


Comments

comments