Nederlandse tiener Rik van de Rakt zonder reden doodgestoken door migrant

23 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De 25-jarige man in hechtenis wegens de doodsteek van Rik van de Rakt (18) uit Heesch dit weekend in Oss is een asielzoeker uit Soedan.

Doodgestoken Rik (18) lijkt willekeurig slachtoffer, fietsende vrouw ontsnapte aan zelfde man

OSS – De verdachte van het doodsteken van de 18-jarige Rik van de Rakt uit Heesch, rende zondagochtend ook met een mes achter een fietsende vrouw aan. Zij kon echter net aan de 25-jarige man uit Heesch ontsnappen door hard weg te fietsen. Het is niet duidelijk of dit gebeurde voordat het slachtoffer werd neergestoken of erna.

De verdachte is asielstatushouder en woont in Heesch, Nederland. Het is de tweede vluchteling die dit jaar in de provincie Brabant is aangehouden voor een dodelijke misdaad.

De politie bevestigde de achtergrond van de verdachte na een onderzoek van  De Telegraaf bij de gemeente Bernheze, waaronder Heesch valt. “Vandaag vond er een huiszoeking plaats in zijn woning in Heesch. Het onderzoek is nog in volle gang en we zijn nog op zoek naar getuigen, vooral de fietser die zondag over de Hescheweg in Heesch reed. Morgen wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris ‘, aldus een woordvoerder van de politie van Oost-Brabant.

In het dorp heerst veel woede en verdriet over de moord op de tiener die, naar het nu lijkt, zonder reden is aangevallen en doodgestoken. In Heesch werd al snel bekend dat de verdachte de 25-jarige migrant was. Hij had eerder overlast veroorzaakt in het dorp en is bij de politie bekend. Maandag werd bekend gemaakt dat de verdachte kort na de moord in een verwarde staat is gearresteerd.

Ondanks de enorme impact van de dodelijke steekpartij en meerdere pogingen van De Telegraaf , weigerde burgemeester Mariecke Moorman dinsdag commentaar te geven op het incident.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Frans Timmermans wil kerstmis en oudejaarsavond afschaffen

Tiener Rik van de Rakt werd zondagochtend dood naast zijn fiets gevonden in Oss op de kruising van Julianasingel en Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Later bleek dat hij dood was gestoken.

Zoals blijkt uit camerafoto’s probeerde de dader ook een vrouw neer te steken. Maar ze wist aan de aanvaller te ontsnappen. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van beide aanslagen. De politie zegt dat een terroristisch motief nog niet is uitgesloten. ‘Er zijn geen aanwijzingen in die richting. In dit stadium houden we echter alle scenario’s open ‘, aldus een woordvoerder van de politie van Oost-Brabant.

Hij belde zijn stiefvader, Mario, en schreeuwde om hulp ‘, vertelde een vriend van Rik aan  De Telegraaf . Voor de grootouders is het nog steeds een groot mysterie wat er precies op zondagochtend is gebeurd.

Vier jaar geleden stond Heesch op zijn kop door grote protesten tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Dode varkens werden in een boom geplaatst en eieren werden tegen de ramen van het stadhuis gegooid. De mobiele ploeg moest ingrijpen tegen demonstranten. Het centrum is niet geopend.

De Soedanees is de tweede vluchteling in hechtenis in Brabant op verdenking van moord. Vorige maand arresteerde de politie een inwoner van het asielzoekerscentrum in Echt voor de moord op de 56-jarige Nederlander Frank Schrijen uit Boxmeer (een belangrijke figuur in de carnavalswereld). De verdachte komt uit Trinidad en Tobago.

De advocaat van de Soedanese verdachte bij de steekpartij in Oss heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar. De Telegraaf weet de persoon nog niet.Lees ook:  Coronacrisis bewijst het is hoog tijd voor een basisinkomen

Comments

comments