Nederlandse tiener Rik van de Rakt zonder reden doodgestoken door migrant

23 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De 25-jarige man in hechtenis wegens de doodsteek van Rik van de Rakt (18) uit Heesch dit weekend in Oss is een asielzoeker uit Soedan.

Doodgestoken Rik (18) lijkt willekeurig slachtoffer, fietsende vrouw ontsnapte aan zelfde man

OSS – De verdachte van het doodsteken van de 18-jarige Rik van de Rakt uit Heesch, rende zondagochtend ook met een mes achter een fietsende vrouw aan. Zij kon echter net aan de 25-jarige man uit Heesch ontsnappen door hard weg te fietsen. Het is niet duidelijk of dit gebeurde voordat het slachtoffer werd neergestoken of erna.

De verdachte is asielstatushouder en woont in Heesch, Nederland. Het is de tweede vluchteling die dit jaar in de provincie Brabant is aangehouden voor een dodelijke misdaad.

De politie bevestigde de achtergrond van de verdachte na een onderzoek van  De Telegraaf bij de gemeente Bernheze, waaronder Heesch valt. “Vandaag vond er een huiszoeking plaats in zijn woning in Heesch. Het onderzoek is nog in volle gang en we zijn nog op zoek naar getuigen, vooral de fietser die zondag over de Hescheweg in Heesch reed. Morgen wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris ‘, aldus een woordvoerder van de politie van Oost-Brabant.

In het dorp heerst veel woede en verdriet over de moord op de tiener die, naar het nu lijkt, zonder reden is aangevallen en doodgestoken. In Heesch werd al snel bekend dat de verdachte de 25-jarige migrant was. Hij had eerder overlast veroorzaakt in het dorp en is bij de politie bekend. Maandag werd bekend gemaakt dat de verdachte kort na de moord in een verwarde staat is gearresteerd.

Ondanks de enorme impact van de dodelijke steekpartij en meerdere pogingen van De Telegraaf , weigerde burgemeester Mariecke Moorman dinsdag commentaar te geven op het incident.

Lees ook:  Achterbakse VVD begint verkiezingscampagne met smerige tweet: ‘meerderheid Kamer wil wél paspoort aan terroristen geven’

Tiener Rik van de Rakt werd zondagochtend dood naast zijn fiets gevonden in Oss op de kruising van Julianasingel en Dr. Saal van Zwanenbergsingel in Oss. Later bleek dat hij dood was gestoken.

Zoals blijkt uit camerafoto’s probeerde de dader ook een vrouw neer te steken. Maar ze wist aan de aanvaller te ontsnappen. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van beide aanslagen. De politie zegt dat een terroristisch motief nog niet is uitgesloten. ‘Er zijn geen aanwijzingen in die richting. In dit stadium houden we echter alle scenario’s open ‘, aldus een woordvoerder van de politie van Oost-Brabant.

Hij belde zijn stiefvader, Mario, en schreeuwde om hulp ‘, vertelde een vriend van Rik aan  De Telegraaf . Voor de grootouders is het nog steeds een groot mysterie wat er precies op zondagochtend is gebeurd.

Vier jaar geleden stond Heesch op zijn kop door grote protesten tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Dode varkens werden in een boom geplaatst en eieren werden tegen de ramen van het stadhuis gegooid. De mobiele ploeg moest ingrijpen tegen demonstranten. Het centrum is niet geopend.

De Soedanees is de tweede vluchteling in hechtenis in Brabant op verdenking van moord. Vorige maand arresteerde de politie een inwoner van het asielzoekerscentrum in Echt voor de moord op de 56-jarige Nederlander Frank Schrijen uit Boxmeer (een belangrijke figuur in de carnavalswereld). De verdachte komt uit Trinidad en Tobago.

De advocaat van de Soedanese verdachte bij de steekpartij in Oss heeft nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar. De Telegraaf weet de persoon nog niet.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Hoe moeten we de onthulling van minimaal zeventig doden bij een bomaanval op een doelwit in Irak zien?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Worden we nou belazerd, of belazeren we onszelf?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments