Ondanks ‘lockdown’ drie nachten op rij rellen in Parijse voorsteden

Ondanks ‘lockdown’ drie nachten op rij rellen in Parijse voorsteden

23 april 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Voor de derde nacht op rij zijn er in de Parijse voorsteden rellen uitgebroken. Allochtone jongeren staken vuurwerk af in de richting van de politie en staken auto’s en vuilnisbakken in brand. De onlusten vertonen parallellen met de recente rellen in Anderlecht. Zo barstte het geweld in de Parijse voorsteden los nadat 30-jarige motorrijder – een Arabische moslim – probeerde weg te vluchten van een politiecontrole en zwaar gewond raakte toen hij tegen een politiewagen knalde.

Het geweld barstte zondag los in Villeneuve-la-Garenne, nadat een 30-jarige motorrijder ernstig gewond raakte na een aanrijding met een politiewagen. De man – een Arabische moslim – ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek naar het incident ingesteld. Daar is te horen dat men de man wou ondervragen nadat men hem zonder helm én te snel zag spookrijden. Daarop zou de man zijn weggevlucht, waarna hij tegen een ongemarkeerde politiewagen knalde.

Fourth night of unrest in Paris suburbs amid coronavirus lockdown | Reuters Video

In Villeneuve-La-Garenne north of the capital, riot police ran into a housing estate complex to quell unrest after rubbish and debris had been set on fire. Youths clashed with police in suburbs around Paris early on Wednesday (April 22), the fourth consecutive night of trouble as strict lockdown rules to tackle the coronavirus have heightened social tensions.

(Lees verder onder de tweet.)

Taha Bouhafs on Twitter

Des unités de police répondent aux feux d’artifices par des tirs de grenades lacrymogènes. #VilleneuveLaGarenne https://t.co/A7CP6hRCjS

Ook rellen in andere voorsteden, ondanks ‘lockdown’

Het geweld verspreidde zich naar andere Parijse voorsteden, zoals Nanterre en Clichy. Ook maandag- en dinsdagnacht vonden er rellen plaats. De relschoppers beschuldigen de politie van ‘racisme’ en geweld tegen etnische minderheden. Er werd vuurwerk afgestoken in de richting van de politie. Ook werden er auto’s en vuilnisbakken in brand gestoken. De ordediensten reageerden met traangas en probeerden de relschoppers uiteen te drijven met de wapenstok.

Terwijl het geweld de Parijse ‘banlieues’ in zijn greep houdt, gelden in Frankrijk strenge coronamaatregelen. De ‘lockdown’ ging daar in op 17 maart. De Franse regering is van plan om maatregelen vanaf 11 mei geleidelijk te versoepelen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments