Ondanks ‘lockdown’ drie nachten op rij rellen in Parijse voorsteden

Ondanks ‘lockdown’ drie nachten op rij rellen in Parijse voorsteden

23 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Voor de derde nacht op rij zijn er in de Parijse voorsteden rellen uitgebroken. Allochtone jongeren staken vuurwerk af in de richting van de politie en staken auto’s en vuilnisbakken in brand. De onlusten vertonen parallellen met de recente rellen in Anderlecht. Zo barstte het geweld in de Parijse voorsteden los nadat 30-jarige motorrijder – een Arabische moslim – probeerde weg te vluchten van een politiecontrole en zwaar gewond raakte toen hij tegen een politiewagen knalde.

Het geweld barstte zondag los in Villeneuve-la-Garenne, nadat een 30-jarige motorrijder ernstig gewond raakte na een aanrijding met een politiewagen. De man – een Arabische moslim – ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek naar het incident ingesteld. Daar is te horen dat men de man wou ondervragen nadat men hem zonder helm én te snel zag spookrijden. Daarop zou de man zijn weggevlucht, waarna hij tegen een ongemarkeerde politiewagen knalde.

Fourth night of unrest in Paris suburbs amid coronavirus lockdown | Reuters Video

In Villeneuve-La-Garenne north of the capital, riot police ran into a housing estate complex to quell unrest after rubbish and debris had been set on fire. Youths clashed with police in suburbs around Paris early on Wednesday (April 22), the fourth consecutive night of trouble as strict lockdown rules to tackle the coronavirus have heightened social tensions.

(Lees verder onder de tweet.)

Taha Bouhafs on Twitter

Des unités de police répondent aux feux d’artifices par des tirs de grenades lacrymogènes. #VilleneuveLaGarenne https://t.co/A7CP6hRCjS

Ook rellen in andere voorsteden, ondanks ‘lockdown’

Het geweld verspreidde zich naar andere Parijse voorsteden, zoals Nanterre en Clichy. Ook maandag- en dinsdagnacht vonden er rellen plaats. De relschoppers beschuldigen de politie van ‘racisme’ en geweld tegen etnische minderheden. Er werd vuurwerk afgestoken in de richting van de politie. Ook werden er auto’s en vuilnisbakken in brand gestoken. De ordediensten reageerden met traangas en probeerden de relschoppers uiteen te drijven met de wapenstok.

Terwijl het geweld de Parijse ‘banlieues’ in zijn greep houdt, gelden in Frankrijk strenge coronamaatregelen. De ‘lockdown’ ging daar in op 17 maart. De Franse regering is van plan om maatregelen vanaf 11 mei geleidelijk te versoepelen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments