Ondanks lockdown, grote rellen in Frankrijk …

Ondanks lockdown, grote rellen in Frankrijk …

23 april 2020 1 Door Indignatie redactie

De media noemen ze ‘jongeren’ – ze verbergen het feit dat ze jonge moslims zijn die in opstand komen, auto’s in brand steken en de politie aanvallen in de zwaar islamitische buitenwijken van migranten (‘No Go Zones’) in Parijs die zijn getroffen met meerdere opeenvolgende nachten van onrust. De reden? Moslims houden er niet van lastiggevallen te worden door de politie die de blokkering van het China-virus handhaaft.

Moslimgebieden in Parijs werden getroffen door een derde opeenvolgende nacht van rellen na een ongeval waarbij een motorrijder ernstig gewond raakte na een confrontatie met de politie.

Rellen begonnen op zondagavond en verspreidden zich vervolgens naar de beruchte islamitische migrantengetto’s Seine-Saint-Denis en andere moslimmigrantenwijken van Parijs. Zoals Breitbart meldt , braken na maandagavond gebieden in ten minste 25 steden en departementen in Frankrijk uit in onrust als reactie op het oorspronkelijke incident.

De onrust is door sommige mediakanalen beschreven als “anti-lockdown-rellen”, maar dat vertelt slechts de helft van het verhaal.

Jongeren botsten ‘s nachts met de politie in de buitenwijken van Parijs, de website van Le Point en Agence France Presse meldden woensdag dat de laatste uitbraak van problemen, zoals strikte lockdown-regels om het coronavirus aan te pakken, de sociale spanningen doen toenemen en bewoners hun woede uitten over naar verluidt onderdrukkende politiebehandeling tegen de grotendeels etnische minderheidsbevolking in de armere buurten.

De katalysator voor de botsingen, die plaatsvonden in gebieden als Villeneuve-La-Garenne, Nanterre en Clichy, was een incident waarbij een 30-jarige motorrijder gewond raakte bij een botsing met een ongemarkeerde politieauto tijdens een achtervolging met een gebroken been.

Lees ook:  'De president is gestoord': critici reageren op 'Unhinged' Trump-brief waarin wordt geëist dat hij wordt afgezet

De politie, die een onderzoek naar het incident heeft gestart, zei dat ze de rijder die was gezien terwijl ze de verkeerde kant op reden zonder helm de straat in te rijden, wilden ondervragen. Op sociale medianetwerken stonden beelden van jongerenbendes die vuurwerk afstaken in de richting van de politie en van auto’s die in brand waren gestoken.

Vorige week werd in Béziers, in het zuiden van Frankrijk, aangekondigd dat drie politieagenten strafrechtelijk werden vervolgd nadat een vader van drie stierf terwijl hij werd gearresteerd wegens overtreding van de afsluiting van het Coronavirus.

De agenten, die werden gefilmd terwijl ze Mohamed Gabsi (33) tijdens een avondklok over de grond sleepten, worden beschuldigd van ‘opzettelijk geweld door een overheidsfunctionaris die leidt tot doodslag’ en ‘ geen hulp verlenen aan een persoon in gevaar’ .

De ‘banlieues’ in Frankrijk – hoogbouwwijken voor migranten aan de rand van grote steden, die door de nationale gezondheidsdirecteur van Frankrijk eerder deze maand werden beschreven als ‘een uitzonderlijke overmaat’ aan sterfgevallen aan het coronavirus – zijn al lange tijd het brandpunt van woede over sociale en economische grieven.

Eén clip toont brandweerlieden die een brand proberen aan te pakken nadat talloze voertuigen in brand waren gestoken.

Pepe Mujica – Palabras y sentires 🎗 on Twitter

🔥🇫🇷 Fourth night of riots in the Parisian suburbs of Villeneuve La Garenne. There have also been incidents elsewhere in the banlieue de #Paris. #France #disturbed #Incidents #COVID19 #coronavirus https://t.co/8xchFzMDxy

Een andere clip laat zien hoe moslims vuurwerk naar politieagenten gooiden om hen het gebied uit te dwingen.

Edouard Foulon on Twitter

Ce soir à #Nanterre, la racaille attaque les fourgons des forces de l’ordre au mortier. Échec total du vivre ensemble. #VilleneuveLaGarenne https://t.co/HY3sTWmOeW

Een derde video toont een vrouw die haar schok uitdrukt terwijl ze registreert hoe moslims benzine op een auto gooien om het vuur te versnellen. Dan beginnen mannen agressief te zingen en rennen ze over straat.

Youssraa 🦁 on Twitter

nanterre #emeutes https://t.co/hmItUCfg6w

Voertuigbranden door jonge moslims zijn een veelgebruikte tactiek geworden om chaos te veroorzaken. 

INFO Roubaix on Twitter

🔴 FLASH – Il est plus de 3h30.. Incendie d’une voiture dans le quartier du Nouveau-Roubaix. https://t.co/qsW42YSLNO

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  NATO 70 jaar oud ... nog steeds krachtig in Agressie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het vermijden van de ineenstorting van democratie is onze verantwoordelijkheid
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments