Ons door-woningtekort-geteisterde landje moet 6.500 woningen gaan ophoesten voor asielzoekers

Ons door-woningtekort-geteisterde landje moet 6.500 woningen gaan ophoesten voor asielzoekers

23 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Dit verzoek komt van de staatssecretaris van Asiel en Migratie, Ankie Broekers-Knol van de VVD.

Broekers-Knol vraagt de gemeenten en provincies om haar de woningen te verschaffen. Hiernaast zoekt zij ook nieuwe opvangplaatsen voor asielzoekers. De asielzoekerscentra zitten namelijk aan hun taks.

Nederland is vol, propvol. Met 421 inwoners per vierkante kilometer is het land het meest dichtbevolkte land van de EU, na Malta.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is er dan ook een chronisch woningtekort in het land. Naast wachttijden van zo’n vijftien jaar voor een huurwoning, komen veel mensen ook zeer moeilijk aan een koopwoning. De huizenprijzen liggen extreem hoog en veel mensen betalen veertig jaar lang hun hypotheek af aan de bank.

Geert Wilders tweette:

Geert Wilders on Twitter

De VVD is totaal de weg kwijt. Zelfs in tijden van crisis krijgen gelukzoekers gratis woningen toebedeeld door VVD-staatsecretaris Broekers-Knol en hebben Nederlanders die al jaren op de wachtlijst staan het nakijken. Nederlanders laatst. Schaamteloos. https://t.co/OGjgLvdmWB

Een oplossing voor het woningtekort is MINDER KINDEREN krijgen – maar dat gebeurt al.

De autochtone Nederlandse bevolking krimpt zelfs. De groei van de Nederlandse bevolking is dan ook alleen te verklaren door immigratie en hogere geboortecijfers onder de allochtone bevolking. Immigratie en de woningmarkt zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nieuwe inwoners concurreren immers mee voor een nieuwe woning.

Lees ook:  Wanneer aanwezigheid afwezig wordt in het Midden-Oosten

De concurrentie is echter niet geheel eerlijk. Statushouders krijgen namelijk hulp bij het zoeken van een woning.

Gemeenten, provincies en de nationale overheid (het Rijk) werken samen om asielzoekers aan een huis te helpen. Hierbij krijgen zij altijd VOORRANG op de Nederlandse woningzoekende burger.

Daarnaast krijgen de asielzoekers ook een ‘lening’ van de Sociale Dienst om hun huis in te richten – een lening die meestal omgezet wordt in een gift (van tienduizend euro).

Staatssecretaris Broekers-Knol roept nu op om voor de komende 6 maanden 6.500 woningen vrij te maken voor statushouders.

Op het moment wachten zo’n 5.800 migranten op een woning, maar dit aantal zal in de loop van het jaar stijgen.

Oorspronkelijk hoopte de staatssecretaris nog op een HOGER AANTAL woningen, maar dit is vanwege het coronavirus echter niet mogelijk.

Tegelijkertijd lijkt het er wel op dat migratie naar Nederland doodgemoedereerd doorgaat:
Nederland zegt namelijk het aantal asielzoekerscentra te gaan uitbreiden.

Vandaar dat er zoveel mogelijk oudjes (dor hout) weggewerkt worden in de corona sterftecijfers van het RIVM.

Dat tikt lekker aan: alvast 3.500 woningen voor de nieuwe Nederlanders.

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Overheid zet 250 asielzoekende lastpakken op een zwarte lijst: 'We maken ze het leven zuur'

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Amerikaanse militairen die dienden in Vietnam beklaagden zich erover dat hun politieke leiders niet de wil hadden om die oorlog te winnen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments