Verpleegsters in Arizona nemen het op tegen demonstranten na het redden van coronaviruspatiënten

Verpleegsters in Arizona nemen het op tegen demonstranten na het redden van coronaviruspatiënten

23 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Maandag stonden verpleegsters in Phoenix tegenover demonstranten die eisten dat gouverneur Doug Ducey Arizona heropende. Een kleine groep verpleegsters in scrubs en maskers stond hun mannetje toen demonstranten hen ervan beschuldigden nep-verpleegsters te zijn en beweerden dat de COVID-19-uitbraak een hoax was. De verpleegsters spraken of beantwoordden geen vragen. In plaats daarvan stonden ze daar gewoon en luisterden naar wat de demonstranten te zeggen hadden.

Verpleegsters uit Arizona die opkomen voor de afsluiting

Een van de betrokken verpleegkundigen was Lauren Leander van het Banner University Medical Center in Phoenix. Leander stond met haar armen over elkaar, het gezichtsmasker op zijn plaats, keek vooruit en bleef staan, zelfs toen sommige demonstranten binnen de door de  Centers for Disease Control and Prevention aanbevolen afstand van zes voet kwamen om met haar en haar collega-verpleegsters te praten. (Zie ook:  Mensen protesteren tegen thuisorders in heel Amerika .)

Onder degenen die dichtbij kwamen, was een man die kalm zijn frustraties uitlegde en beweerde dat COVID-19-patiënten voorrang hadden boven anderen die ook medische zorg nodig hadden.

‘Ik denk niet dat hier één goed antwoord op is, maar er is meer dan één kant’, zei hij. ‘We hebben dit zo overdreven dat we de zorg aan sommige mensen die zorg nodig hebben, ontzeggen. Mijn opa is een van die mensen. ‘

Lees ook:  De ziekte van Amerikaans buitenlands beleid

Verschillende demonstranten waren echter niet zo beleefd en beschuldigden Leander en haar collega-verpleegsters ervan acteurs en nepverpleegsters te zijn die door de regering werden betaald.

“Een meerderheid van de opmerkingen was dat ik een betaalde acteur was uit mijn ziekenhuis of de regering om daar te staan ​​en te protesteren tegen deze mensen, wat helemaal niet het geval was. Ik was daar op mijn vrije dag, ‘legde Leander uit.

‘Het was een eye-opening. Het was heel ontnuchterend en tegelijkertijd heel triest, ‘zei ze. ‘Ik denk dat we door de schoonheid van het stil kunnen protesteren en niet met deze mensen in contact kunnen komen, kunnen zien wat ze echt dachten.’

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEen andere verpleegster die kwam rally, Jasmine Bhatti, zei dat ze aanwezig was zodat ze “het gezicht van de werkelijkheid kon zijn”. Ze verklaarde dat de demonstranten COVID-19 een hoax noemden en ook werden beschuldigd een betaalde acteur of zelfs een dierenarts te zijn. Desondanks zegt Bhatti dat ze bereid is iedereen te helpen die ziek wordt, ook al was het een van de demonstranten.

‘Als ze naar het ziekenhuis zouden komen, zullen we ze nog steeds behandelen zoals elke andere persoon die binnenkomt’, zei Bhatti. ‘Maar goh, het is vreselijk om te weten dat dit de manier is waarop ze zich voelen, en zo denken ze.’

Lees ook:  Birtherism 2.0, uitgelegd: Een Trumpiaanse wereld van "bullshit"

Plaatselijk nieuws Arizona’s Family heeft sindsdien geverifieerd dat zowel Leander als Bhatti actieve verpleegvergunningen hebben in de staat met een goede reputatie.

Demonstraties en tegendemonstraties door het hele land

De rally en contra-rally van maandag in Phoenix waren slechts enkele van de vele gebeurtenissen in het hele land. Terwijl demonstranten tegen blokkering zijn begonnen met het houden van demonstraties tegen door de stad en de staat opgelegde blokkadebevelen , geldt dat ook voor gezondheidswerkers die deze maatregelen komen verdedigen.

Dr. Erich Bruhn en zijn vrouw Kristen, een voormalige verpleegster, stonden  woensdag voor demonstranten in Richmond, Virginia . Gekleed in witte laboratoriumjassen en gezichtsmaskers stonden de Bruhns stil en kozen ervoor om borden te gebruiken. Het bord van Dr. Bruhn zei: ‘Je hebt niet het recht om ons allemaal in gevaar te brengen. Ga naar huis!” Zijn vrouw vroeg de demonstranten daarentegen om zich hier aan te melden om voor de economie te sterven.

In Vermont trotseerden verpleegsters de sneeuw om voor demonstranten te staan ​​die zich verzamelden voor het Statehouse in Montpelier. Ondertussen stond er in St. Louis, Missouri, een eenzame man voor auto’s van rijdende demonstranten met een bord dat zei: “Geen enkele economie is meer waard dan een leven.”

Tijdens een interview met NBC29 verklaarde Bruhn dat hij geloofde dat er nog meer mensen waren die het niet eens waren met de demonstranten en met de heropening van het land, maar dat ze de regels voor sociale afstand namen en thuis bleven.

Lees ook:  De zoektocht naar de betere nazi's

‘De waarheid is dat veel meer mensen het niet eens zijn met het openen van het land’, zei Bruhn. ‘Maar ze komen niet om te protesteren omdat ze thuis het goede doen.’

KAAD 🌏🇺🇸🌊 on Twitter

@DrDenaGrayson Like a Boss 💪 #MAGAMoronsComments

comments