Ieder die Trump hoog had zitten moet zich nu eens diep gaan schamen

Ieder die Trump hoog had zitten moet zich nu eens diep gaan schamen

24 april 2020 1 Door Indignatie redactie

‘Ik ben als iemand die iets goeds heeft’, zei de president van de Verenigde Staten, terwijl hij naar zijn hoofd wees. Fact check: Nee

Eerste dingen eerst: koop niet de rechtse mediakanalen die dit proberen te draaien. Donald Trump ging absoluut live op tv en dreef het injecteren van huishoudelijke ontsmettingsmiddelen in de longen van mensen als een potentiële remedie voor het nieuwe coronavirus.

Bovendien, in wat misschien wel de meest narcistische daad in de hele menselijke geschiedenis is, suggereerde hij dat de reden dat dit nog niet is geprobeerd, is omdat het hele medische establishment niet slim genoeg was om erover na te denken, en dat alleen de machtige dokter Trump heeft het geniale brein om met zo’n idee te komen. 

‘Ik zie het ontsmettingsmiddel, waar het het binnen een minuut, een minuut uitschakelt ‘, peinsde Trump hardop tijdens de dagelijkse propagandablitz van donderdag. Hij besprak het feit dat gewone desinfecterende middelen voor huishoudelijk gebruik het virus op werkbladen en andere harde oppervlakken zullen doden . ‘Is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door binnenin te injecteren, of door bijna te reinigen, want zie je, het komt in de longen en het doet een enorm aantal op de longen?

‘Ik ben geen dokter’, voegde Trump eraan toe. ‘Ik ben als iemand met een goede je-weet-wel’, ‘wees naar zijn hoofd. 

Er is nu een paar weken een debat gaande over de vraag of kabelnieuwsnetwerken al dan niet moeten stoppen met het uitzenden van de live-feeds van deze dagelijkse rantsoenen, vermomd als persvoorlichting. Dit moment, in een gezonde wereld, zou dat debat beëindigen. 

Door zijn “briefings” elke dag zonder bemiddeling uit te voeren, geeft kabelnieuws Trump de attributen van presidentieel gezag dat op zijn beurt de illusie wekt dat hij een expert is wiens advies moet worden vertrouwd. Die attributen zijn ongelooflijk krachtig, vooral voor de bijna 63 miljoen mensen die op Trump hebben gestemd en niet willen geloven dat ze een imbeciel hebben gesteund die mensen adviseert om giftige chemicaliën te injecteren. 

Rep.Adam Schiff, D-Calif., Maakte ongeveer hetzelfde punt op Twitter kort na de wild onverantwoordelijke verklaringen van Trump.

Adam Schiff on Twitter

A week ago I asked whether it was responsible to carry Trump’s nightly stream of consciousness on live TV. Today, he suggested drinking or injecting disinfectants or “sunlight” to kill the virus. So I will ask again: What value is there to this spectacle? https://t.co/S1ZgRhumxU

Niets van dat wil zeggen dat journalisten deze verhalen niet mogen behandelen. In het ideale geval zou elke Amerikaan moeten worden geïnformeerd voordat hij zijn besluit neemt in november dat Trump denkt dat het een goed idee is om mensen met dodelijke chemicaliën te injecteren. Maar het uitzenden of publiceren van nieuwsverhalen hierover, waarbij een verslaggever of columnist heel duidelijk kan maken dat dit in feite een vreselijk idee is, is iets heel anders dan simpelweg zonder mededelingen de gevaarlijke gedachten van Galaxy-hersenen van Trump uit te zenden. 

Trump gebruikte zijn tijd op donderdag ook om te speculeren dat zonneschijn of ultraviolet licht mensen met een coronavirusziekte zou kunnen genezen, en vroeg coördinator van de werkgroep, Dr. Deborah Birx, om “met de artsen te praten om te zien of er een manier is om licht en warmte toe te passen” om COVID-19 te behandelen. Birx, die in feite een ‘arts’ is, zag er pijnlijk uit. 

De reden waarom Trump zich vastklampt aan welk stout idee dan ook dat in zijn hoofd rondslingert, is niet mysterieus. Deskundigen op het gebied van de volksgezondheid hebben duidelijk gemaakt dat het enige dat deze crisis daadwerkelijk zal oplossen, massatests zijn, maar Trump wil geen massatests , omdat hij denkt dat het slecht is voor zijn ‘cijfers’. (Zeker nu er bewijs is dat het virus de VS veel eerder heeft bereikt dan we dachten, en de werkelijke aantallen zijn waarschijnlijk veel groter dan we weten.) Dus in plaats daarvan stuitert hij rond van de ene “wonder” -oplossing naar de andere, wanhopig op zoek naar boven met een reden kunnen we de massateststrategie die echt zou kunnen werken gewoon overslaan. 

Dit is een klassiek geval waarbij geen goede daad ongestraft blijft. Trump’s openbare mijmeringen over waarom hij slimmer is dan die domme doktoren die geen longbleken of zonnebaden hebben overwogen om het coronavirus te genezen, kwamen blijkbaar naar aanleiding van een presentatie van DHS-functionaris William Bryan over onderzoek waaruit blijkt dat warmte, zonlicht en desinfecterende middelen de coronavirus.

Bryan bedoelde duidelijk dat deze dingen het virus buiten het lichaam kunnen doden . Het zelfbenoemde ” zeer stabiele genie ” luisterde half naar de presentatie, zag de dia die Bryan had laten zien om het advies te illustreren en besloot dat hij, en alleen hij, slim genoeg was om te zien dat dit zeker net zo goed zou werken binnenin de lichamen van geïnfecteerde mensen, toch? 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Welk Coronavirus-beleid slaagt en welke faalt

‘Stel dat je het licht in het lichaam hebt gebracht, wat je via de huid of op een andere manier kunt doen,’ mijmerde Trump en voegde eraan toe: ‘Ik denk dat veel mensen ineens naar buiten gaan.’

Het is verleidelijk om te geloven dat niemand zo dom kan zijn om het medische advies van Donald Trump op te volgen, maar dat zou de diepe emotionele behoefte van zijn kiezers onderschatten om een ​​reden te vinden om hun idiote beslissing te rechtvaardigen. Hoewel het bewijs tot nu toe anekdotisch is, lopen veel mensen op sociale media met het ‘advies’ van Trump, waarbij ze zichzelf vooral vertellen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over coronavirus zolang ze hun dagelijkse dosis zonlicht krijgen. 

‘Dilbert’-cartoonist en Trump-cheerleader Scott Adams bijvoorbeeld, hadden het druk met het draaien van deze onzin door te beweren dat alleen kleine hersens zouden geloven dat Trump het had over het injecteren van ontsmettingsmiddel alleen omdat dat’ zijn exacte woorden ‘waren. In plaats daarvan, draaide Adams een sprookje waarin Trump  een briljante denker was die een obscure presentatie had gelezen over een experimentele  “ver-UV-lichtkathetertechnologie”, en alleen de grote hersenen (zoals Adams) konden zien dat Trump dat eigenlijk bedoelde toen hij had het over het injecteren van ontsmettingsmiddel. 

Ondertussen namen de MAGA-hoofden in het alledaagse Amerika niet de moeite om deze pretzellogica te doorlopen, en renden gewoon met het idee dat als je in de zon zit, je immuun wordt voor coronavirus. 

“Mijn MAGA-moeder heeft al op haar Facebook-pagina gepost dat zonlicht het virus doodt en we moeten allemaal weer aan het werk gaan zolang we naar buiten gaan voor wandelingen”, klaagde een gebruiker op het Reddit-politiekforum . ‘Haar MAGA-vrienden hebben het al gepost en gaven Bill Gates de schuld dat hij het voor ons verborgen had gehouden.’

‘Mijn zus belde me onmiddellijk om me te vertellen dat het oké is om Arizona te openen omdat we zon hebben’, klaagde een ander. 

Door de Facebook-opmerkingen op een CNN-bericht te lezen  dat het ‘advies’ van Trump ontkrachtte, evenals screenshots die naar Salon van pro-Trump-gebabbel op Facebook werden gestuurd, lijkt het duidelijk dat veel van MAGA America het idee leuk vindt dat hun president dit zonlicht plotseling heeft ontdekt ‘ genezing “dat de dokters ontweek. Een vrouw speculeerde dat de reden dat Florida zelfs coronavirusgevallen heeft, is omdat het te warm is voor mensen om naar buiten te gaan. Een ander zei dat het feit dat mensen niet sterven door waterparken bewijst dat Trump gelijk heeft. Een man betoogde dat de Spaanse griepslachtoffers in 1918 “op wonderbaarlijke wijze herstelden” wanneer ze buiten werden toegelaten. (Dit is niet waar.) Enzovoort. 

Meestal doen deze mensen net alsof ze niets hebben gehoord over het injecteren van Lysol, omdat zelfs Trumpers moeite hebben om die te rationaliseren.

Onnodig te zeggen dat het probleem van Trump niet is dat hij struikelt in zijn pogingen om alle technische informatie over te brengen uit alle wetenschappelijke tijdschriften die hij heeft gelezen. Een artikel in de New York Times van Katie Rogers en Annie Karni, laat op donderdag gepubliceerd schetste een nauwkeuriger beeld van hoe Trump tegenwoordig zijn tijd doorbrengt , en hij lijkt zichzelf niet te onderwijzen over wetenschap. 

In plaats daarvan staat Trump op rond 5 uur ‘s ochtends (ondanks dat hij extreem laat op was – hij belde onlangs om 3:19 waarnemend stafchef Mark Meadows op) en brengt hij het grootste deel van zijn ochtend door met tv kijken en chagrijnig bellen met willekeurige medewerkers om te klagen over de negatieve berichtgeving . Hij rolt rond het middaguur het Oval Office binnen en slaat elke taakgroepvergadering of voorbereidingssessie over voor zijn dagelijkse ‘briefings’. Hij kijkt alleen naar de ‘belangrijkste gesprekspunten van de dag die assistenten voor hem hebben voorbereid’ vlak voordat hij voor de camera’s stapt en ‘haastig door de camera’s ploetert, meestal in een monotoon, om naar de vraag-en-antwoord-pestsessie te gaan met verslaggevers waar hij van geniet. ‘

Met andere woorden, wat er donderdag gebeurde, was precies hoe het eruit zag: een man die denkt alles te weten, maar eigenlijk niets weet, die pas halverwege een presentatie opnam over hoe desinfecterend middel en zonlicht het virus kunnen doden. Hij gebruikte deze versnapering aan informatie om wild te poepen en dingen te zeggen die pijnlijk stom en gevaarlijk waren omdat hij te lui en dom was om te horen dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen giftig zijn. 

Dit is niet een persoon die met de attributen van autoriteit op tv moet worden gepresenteerd. Als kabelnieuwsnetwerken de dagelijkse briefings live willen uitzenden, moeten ze, omwille van de veiligheid van hun kijkers, elke keer dat deze ‘klote idioot’ (in de onsterfelijke zin van Rex Tillerson) de microfoon weghaalt. De enige mensen die op CNN zouden moeten wonen, zijn echte volksgezondheidsfunctionarissen. Dit is geen spel. Het leven van mensen staat op het spel. Lees ook:  COVID-19 Plandemic: EXPERIMENT in het manipuleren van de wereld

Comments

comments