Trump admin. waarschuwt Amerikanen om geen desinfectiemiddel te injecteren nadat president nieuwe coronaviruskuur heeft gegeven

Trump admin. waarschuwt Amerikanen om geen desinfectiemiddel te injecteren nadat president nieuwe coronaviruskuur heeft gegeven

24 april 2020 0 Door Indignatie redactie

FDA-chef Stephen Hahn waarschuwde dat hij “zeker de interne inname van een ontsmettingsmiddel niet zou aanbevelen”

Federale instanties, medische experts en fabrikanten van ontsmettingsmiddelen hebben grimmige waarschuwingen aan het publiek gegeven nadat president Donald Trump donderdag een bizar en gevaarlijk idee had gegeven om ontsmettingsmiddel te “injecteren” in coronaviruspatiënten .

“We moeten duidelijk zijn dat onze desinfecterende producten onder geen enkele omstandigheid in het menselijk lichaam mogen worden toegediend (via injectie, inname of een andere route)” , waarschuwde de Reckitt Benckiser Group , die Lysol vervaardigt, in een verklaring na de nieuwsbriefing van de president.

Zelfs de eigen regering van de president waarschuwde na zijn verklaring tegen het innemen van reinigingsoplossingen.

Dr. Stephen Hahn, het hoofd van de Food and Drug Administration en lid van de taskforce coronavirus van het Witte Huis , vertelde CNN  dat hij “zeker de interne inname van een ontsmettingsmiddel niet zou aanbevelen”.

‘Breng het product nooit op uzelf of anderen aan’, zei de Environmental Protection Agency  donderdag in een verklaring. ‘Slik geen desinfecterende producten in.’

De opmerkingen van Trump kwamen nadat Bill Bryan, het hoofd van de afdeling wetenschap en technologie van het Department of Homeland Security, een presentatie gaf die aantoonde dat het coronavirus ‘het snelst sterft in zonlicht’. Hij adviseerde ook om desinfectiemiddel of isopropylalcohol te gebruiken om het virus snel op oppervlakken te doden.

Trump dreef voor het eerst het idee om op de een of andere manier licht in de lichamen van coronaviruspatiënten te stralen om hun infectie te behandelen.

‘Dus stel dat we het lichaam met een geweldige slag raken – of het nu ultraviolet is of gewoon een zeer krachtig licht – en ik denk dat je zei dat dat niet is gecontroleerd vanwege de tests’, zei hij. ‘En toen zei ik:’ Stel dat je het licht in het lichaam hebt gebracht, wat je via de huid of op een andere manier kunt doen. ‘ En ik denk dat je zei dat je dat ook gaat testen. ‘

Trump suggereerde toen bizar dat artsen desinfectiemiddel bij individuen konden injecteren om hun longen te reinigen.

‘Ik zie het ontsmettingsmiddel dat het binnen een minuut uitschakelt – één minuut. En is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door binnenin te injecteren of door bijna te reinigen?’ vroeg hij Bryan. ‘Zoals je ziet, komt het in de longen. Het doet een enorm aantal in de longen, dus het zou interessant zijn om dat te controleren.’

Aaron Rupar on Twitter

The disinfectant, where it knocks it out in a minute, and is there a way we can do something like that by injection inside, or almost a cleaning.

Trump leek Dr. Deborah Birx, de coördinator van de taskforce coronavirus van het Witte Huis, te verbluffen toen hij haar vroeg of ze hoorde van het effect van zonlicht op het coronavirus.

‘Niet als behandeling. Ik bedoel, koorts is zeker een goede zaak als je koorts hebt. Het helpt je lichaam te reageren. Maar niet omdat – ik geen warmte heb gezien of …’ Birx antwoordde voordat Trump haar afsneed .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  TRUMP HEEFT ZOJUIST EEN UITVOEREND BEVEL ONDERTEKEND OM HEM DUIZENDEN AMBTENAREN TE LATEN ZUIVEREN WEGENS ONTROUW

‘Ik vind dat geweldig om naar te kijken’, zei hij. ‘Ik bedoel, weet je. Oké?’

Daniel Lewis on Twitter

Here is Dr. Birx’s reaction when President Trump asks his science advisor to study using UV light on the human body and injecting disinfectant to fight the coronavirus. https://t.co/MVno5X7JMA

Medische professionals waren met afschuw vervuld dat de president suggereerde dat mensen zichzelf zouden injecteren met gevaarlijke reinigingsmiddelen.

“Mijn zorg is dat mensen zullen sterven. Mensen zullen denken dat dit een goed idee is,” vertelde Craig Spencer, de directeur van wereldwijde gezondheid in spoedeisende geneeskunde aan het New York-Presbyterian / Columbia University Medical Center, aan The Washington Post . ‘Dit is geen raadselachtig, kant-en-klare, misschien-dit-zal-werken-advies. Dit is gevaarlijk.’

‘Als u desinfectiemiddel in uw lichaam injecteert, gaat u dood’,  waarschuwde de Californische arts Dr. Eugene Gu . ‘Hoewel het volkomen overbodig is om dit zelfs maar te zeggen, dronken mensen aquariumreiniger met chloroquine vanwege wat ze hoorden van geruchten over de stof. We moeten dodelijke desinformatie bestrijden, hoe dom ook.’

Eerder dit jaar stierf een man uit Arizona en zijn vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen nadat ze een aquariumreiniger hadden ingenomen die chloroquine bevatte , een vorm van een antimalariamiddel dat door Trump wordt aangeprezen. De president heeft zijn hype  van het medicijn als potentiële coronavirusbehandeling grotendeels onderschreven nadat uit talrijke  onderzoeken  bleek dat het geen voordeel had bij de behandeling van het virus.

‘We hebben de president nu een aantal weken horen proberen om geneeskunde te beoefenen, maar dit is een nieuw dieptepunt dat buiten het bereik van gezond verstand of plausibiliteit valt’, vertelde Ryan Marino, een medisch toxicoloog en spoedeisende arts bij Universitaire Ziekenhuizen in Cleveland, De post. ‘Ik kan begrijpen dat ik naar medicijnen kijk die enig effect kunnen hebben of een soort van onderzoek in een petrischaal die aantoont dat ze aan een virus kunnen werken. Maar praten over het aanbrengen van ultraviolette straling in het menselijk lichaam of het plaatsen van antiseptische dingen die giftig zijn voor het leven binnenkant van levende mensen? Het slaat nergens meer op. “

“Dit idee van het injecteren of inslikken van elk type reinigingsproduct in het lichaam is onverantwoordelijk en het is gevaarlijk,” vertelde Dr. Vin Gupta, een arts en professor op de intensive care van het University of Washington Institute for Health Metrics and Evaluation, aan NBC News . ‘Het is een veelgebruikte methode die mensen gebruiken wanneer ze zelfmoord willen plegen.’

‘Het is buitengewoon gevaarlijk’, voegde hij eraan toe. ‘Er zijn mensen die vasthouden aan elk woord van de president.’Lees ook:  Facebook heeft een Trump-post verwijderd die ten onrechte beweerde dat de griep dodelijker kan zijn dan Covid-19

Comments

comments