Trump wil desinfectiemiddel per injectie toedienen: ‘WAT EEN GEK’ (VIDEO)

Trump wil desinfectiemiddel per injectie toedienen: ‘WAT EEN GEK’ (VIDEO)

24 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump kwam tijdens zijn dagelijkse persconferentie met een mogelijke remedie tegen het coronavirus. De Amerikaanse president stelde voor om een ‘desinfectiemiddel’ bij patiënten te injecteren. Die uitspraak stuitte op veel kritiek van medische deskundigen. “Zijn persconferenties zijn een gevaar voor de volksgezondheid.”

De president stelde tijdens de persconferentie ook dat het coronavirus mogelijk kan worden bestreden met Uv-licht. Hij baseerde die uitspraken op de bevindingen van Amerikaanse wetenschappers. Zij ontdekten dat zonlicht het virus mogelijk kan doden.

Effect van zonlicht

William Bryan, wetenschappelijk adviseur van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, vertelde dat tijdens de persconferentie. “Onze meest opvallende waarneming tot nu toe is het krachtige effect dat zonlicht lijkt te hebben op het doden van het virus, zowel op oppervlakken als in de lucht.”

Volgens Bryan was er een vergelijkbaar effect bij temperatuur en vochtigheid. “Het verhogen van de temperatuur en vochtigheid is over het algemeen minder gunstig voor het virus.”

Gevaarlijke theorie

Trump ging vervolgens met die uitspraken aan de haal en zei dat desinfectiemiddel ‘het virus al in één minuut kan verslaan’. Uit het onderzoek blijkt inderdaad dat bleekmiddel het virus ook kan doden. “Is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door het te injecteren? Bijna als een schoonmaak”, vroeg Trump zichzelf hardop af.

Lees ook:  De islam in Nederland radicaliseert en wordt steeds enger

De uitspraak van Trump stuitte meteen op kritiek. Experts zeggen dat de theorie niet alleen belachelijk, maar ook gevaarlijk is. Zij waarschuwen mensen dan ook om het niet thuis uit te proberen.

‘Drink alsjeblieft geen desinfectiemiddel’

Robert Reich, een hoogleraar aan de universiteit van Californië tweette: “De persconferenties van Trump zijn een gevaar voor de volksgezondheid. Boycot deze propaganda, luister naar de experts. En drink alsjeblieft geen desinfectiemiddel.”

Robert Reich on Twitter

Trump’s briefings are actively endangering the public’s health. Boycott the propaganda. Listen to the experts. And please don’t drink disinfectant. https://t.co/gRRn3sQ04T

‘Totaal ridicuul’

“Bleekmiddel inhaleren zou het allerergste voor de longen zijn”, zei John Balmes, een longarts uit San Francisco. “Niet eens een lage hoeveelheid is veilig. Het is een totaal ridicuul concept.”

Deborah Birx, de medische leider van het coronateam, reageerde niet op de uitspraken van Trump, maar keek zwijgend toe:

Erik Mouthaan on Twitter

Het gezicht van de medische leider van het Corona team als president Trump praat over ‘desinfecterend middel’ dat bij patiënten kan worden toegediend ‘per injectie’. https://t.co/DEfDGALlsw

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  ANALYSE Trump's avonturen op het gebied van buitenlands beleid zijn niet allemaal geflopt

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Hoe nu verder met de wereld?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments