We hebben nog nooit zo’n economische ineenstorting gezien, en het is grotendeels een zelfverwonding

We hebben nog nooit zo’n economische ineenstorting gezien, en het is grotendeels een zelfverwonding

24 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De snelheid waarmee de Amerikaanse economie zich ontrafelt, is absoluut adembenemend. Donderdag hebben we vernomen dat vorige week nog eens 4,4 miljoen Amerikanen nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen hebben ingediend, en dat betekent dat tot nu toe in totaal meer dan 26 miljoen Amerikanen hun baan hebben verloren tijdens deze pandemie. Bekijk deze grafieken om een ​​idee te krijgen van hoe dramatisch deze recordbrekende werkloosheidspiek in het niet valt bij wat we tijdens de laatste recessie hebben gezien  . 

Vóór dit jaar was het record voor nieuwe werkloosheidsaanvragen in één week slechts 695.800, en nu is elk van de afgelopen vijf weken minstens vier keer zo groot geweest als dat oude record. En zoals ik eerder in een artikel besprak, miljoenen van deze arbeiders hebben absoluut geen prikkel om binnenkort weer aan het werk te gaan, omdat ze dankzij het Congres nu meer geld naar huis brengen dan toen ze daadwerkelijk werkten. Dus zelfs als er pogingen worden ondernomen om de economie “normaal” te maken, zullen miljoenen arbeiders thuis willen blijven totdat de “werkloosheidsbonus” van $ 600 per week uiteindelijk afloopt. Het trieste is dat deze nieuwe economische crisis grotendeels een zelf toegebrachte wond is, en ik zal uitleggen waarom dat later in dit artikel waar is.

Maar laten we eerst eens kijken waar de zaken nu staan. Op basis van het aantal werkloosheidsaanvragen dat we hebben gezien, voorspellen experts nu dat het huidige werkloosheidspercentage in de VS  “ongeveer 16 procent is” …

Met een beroepsbevolking van in totaal ongeveer 162 miljoen mensen, suggereren de claimcijfers dat het werkloosheidscijfer ongeveer 16 procent is, of ongeveer één op de zes Amerikanen – aanzienlijk hoger dan de piek van 10 procent tijdens de financiële crisis van 2008. Het vorige hoogtepunt van een week voor werkloosheidsuitkeringen was 695.800 in 1982.

Ik waarschuw al lange tijd dat de volgende recessie de laatste recessie op een picknick op zondag zou laten lijken, en nu is dat ook echt gebeurd.

Naast een ongekend aantal initiële claims voor werkloosheidsuitkeringen, hebben we ook absoluut het record van het aantal ‘doorlopende claims’ verbroken  …

Iemand die een “eerste aanvraag” voor een werkloosheidsverzekering (UI) heeft ingediend en een week later nog steeds geen baan heeft, wordt toegevoegd aan de “verzekerde werkloosheid”. Het aantal ‘verzekerde werklozen’ – vaak ‘doorlopende claims’ genoemd – schoot omhoog naar 15,98 miljoen, veruit het hoogste in de geschiedenis van de gegevensreeks. Het hoogtepunt vóór dit Covid-19-tijdperk was in mei 2009 6,63 miljoen.

En nu het Congres de arbeiders een enorme financiële stimulans heeft gegeven om werkloos te blijven, zal het aantal “voortdurende claims” met de week toenemen.

Dit gebeurt natuurlijk niet alleen in de Verenigde Staten. In Europa daalt de bedrijvigheid in het hoogste tempo ooit geregistreerd …

“De economie van de eurozone kende de sterkste daling van de bedrijvigheid en de werkgelegenheid ooit in april als gevolg van maatregelen die zijn genomen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen”, aldus het.

De inkoopmanagerindex (PMI) van het bedrijf daalde naar een record dieptepunt van 13,5 in april, ten opzichte van het vorige dieptepunt van 29,7 in maart, wat een bevestiging is van de sombere situatie in de particuliere sector die de 19-landen eurozone uit het veld slaat.

Om die cijfers in perspectief te plaatsen, duidt elke lezing onder de 50 op een samentrekking.

Onnodig te zeggen dat deze absoluut gruwelijke statistieken het resultaat zijn van de blokkades van het coronavirus, maar waren deze blokkades eigenlijk wel nodig?

Zoals ik gisteren al besprak , is de enige reden waarom er een soort lockdown moet worden geïmplementeerd, als de ziekenhuizen in een bepaald gebied worden overweldigd, want als mensen geen medische behandeling kunnen krijgen, kan dit het uiteindelijke dodental van de pandemie zeker verhogen dan anders het geval zou zijn geweest.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Bolton verliest in Venezuela en Iran - Maar is ver van down en out

Maar in de meeste delen van de VS en Europa worden ziekenhuizen op dit moment niet eens overweldigd.

Iedereen thuis houden zal dit virus niet verslaan of deze pandemie beëindigen. Wanneer u te maken heeft met een virus dat zich zo gemakkelijk van persoon tot persoon verspreidt, kunt u het op geen enkele manier in bedwang houden. In feite hadden de VS slechts 31.900 nieuw bevestigde gevallen in de afgelopen 24 uur, ook al is het grootste deel van de natie al weken opgesloten.

Ja, deze blokkades hebben de verspreiding van het virus tijdelijk vertraagd, maar de blokkades hebben ook de duur van deze pandemie verlengd. Uiteindelijk zal deze pandemie nooit voorbij zijn totdat hij door de bevolking is getrokken en de “immuniteit voor de kudde” is bereikt. En zoals ik gisteren besprak , zal 70 tot 90 procent van de bevolking antilichamen moeten ontwikkelen om tot dat punt te komen.

En als u wacht op een ‘vaccin’ om ons uit deze puinhoop te halen, wacht u heel, heel lang. Er is in de hele menselijke geschiedenis nooit een succesvol vaccin voor enig coronavirus geweest , en de taak om er een te ontwikkelen voor COVID-19 is buitengewoon moeilijk geworden nu wetenschappers hebben ontdekt dat er 30 verschillende virusstammen zijn.

Dus de waarheid is dat deze uitbraak onze bevolking zal doorbreken, en niets dat onze politici kunnen doen, kan dat verhinderen.

Maar het goede nieuws is dat  nieuwe cijfers uit New York  erop lijken te wijzen dat we dichter bij de ‘kudde-immuniteit’ staan ​​dan we eerder dachten …

Voorlopige resultaten van het eerste coronavirus-antilichaamonderzoek in New York tonen aan dat bijna 14 procent positief is getest, wat betekent dat ze het virus op een gegeven moment hadden en herstelden, zei gouverneur Andrew Cuomo donderdag. Dat komt neer op 2,7 miljoen infecties over de hele staat – meer dan 10 keer de door de staat bevestigde gevallen.

De studie, onderdeel van Cuomo’s “agressieve” antilichaamtesten die eerder deze week zijn gestart, is gebaseerd op 3.000 willekeurige monsters van 40 locaties in 19 provincies. Hoewel de voorlopige gegevens een veel bredere infectie suggereren, betekent dit dat het sterftecijfer in New York veel lager is dan eerder werd gedacht.

Uit een ander onderzoek in LA County bleek echter dat slechts 4 procent van hun inwoners antilichamen had ontwikkeld en dat is waarschijnlijk meer representatief voor de natie als geheel.

In ieder geval is iedereen het erover eens dat de overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking geen antilichamen heeft ontwikkeld, en dat betekent dat er de komende maanden veel meer gevallen en veel meer sterfgevallen zullen zijn.

En dat zal gebeuren, ongeacht hoe onze politici op deze crisis reageren.

Dus zolang onze ziekenhuizen niet overweldigd worden, is er geen behoefte aan afsluitingen. Het uiteindelijke totaal van de zaken en het uiteindelijke dodental zullen ongeveer hetzelfde zijn, of er nu vergrendelingen zijn of niet.

Maar deze blokkades zijn zeker onze economie aan het doden, en tientallen miljoenen Amerikaanse arbeiders zijn nu werkloos.

En als we blijven proberen de Amerikaanse economie nog een paar maanden stil te houden, zal de economische schade niet te overzien zijn.

Begrijp alsjeblieft niet verkeerd wat ik zeg. Ik zeg niet dat we levens moeten opofferen om de economie te redden. Wat ik zeg is dat uiteindelijk ongeveer hetzelfde aantal mensen zal sterven, of we nu de afsluitingen hebben of niet. En als we dit niet aankunnen, hoe gaan we dan in vredesnaam om met wat er nog meer komt?

Als je ouder bent, een gecompromitteerd immuunsysteem hebt of in een andere risicogroep zit, zul je jezelf in de nabije toekomst in quarantaine moeten plaatsen, maar dat zou waar zijn, of er nu lockdowns zijn of niet. Het sterftecijfer voor groepen met een hoog risico is veel, veel hoger dan voor de algemene bevolking als geheel, en het gevaar is zeer reëel.

Maar iedereen zou weer aan het werk moeten kunnen, omdat de meeste mensen dit virus uiteindelijk zullen oplopen, wat we ook doen. Zolang onze ziekenhuizen het aankunnen, moeten we doorgaan met het normale leven.

Dat gaat helaas niet gebeuren. De meeste van de huidige lockdowns zullen nog geruime tijd blijven bestaan, en deze nieuwe economische depressie zal alleen maar dieper en dieper worden.Lees ook:  Nee tegen de "schuldenunie": de "Economische Vier" geven Merkel en Macron een duidelijke verwijdering

Comments

comments