Bill Gates is nu het belangrijkste doelwit van Covid-19-complottheorieën

Bill Gates is nu het belangrijkste doelwit van Covid-19-complottheorieën

26 april 2020 0 Door Indignatie redactie

ANTI-VAXXERS? 5G? BILL GATES DE MEDE-OPRICHTER VAN MICROSOFT HEEFT ZE ALLEMAAL VERSLAGEN.

Het is bijna onmogelijk om deel te nemen aan enige vorm van Covid-19-vertoog en er verschijnt geen enkele vorm van samenzweringstheorie. Grotendeels vanwege uitgebreide campagnes van verkeerde informatie die schijnbaar alleen gericht zijn op het soort boomer dat letterlijk alles gelooft wat ze op Facebook lezen alsof het canon is, is de voortdurende discussie over de pandemie al veranderd in iets dat nog gevaarlijker is dan het virus zelf : een die de publieke opinie meesleurt in de sfeer van anti-wetenschappelijke, populistische onzin.

Dat het Coronavirus nu is omarmd door de online gemeenschap van anti-vaxxers als onderdeel van een wereldwijde vaccinatiesamenzwering, mag voor iedereen die bekend is met de subcultuur niet zo’n verrassing zijn. Maar zelfs wij waren behoorlijk verbijsterd door de steeds groter wordende, steeds luider wordende groep mensen die nu de intentie lijken te hebben dat de wereldwijde uitrol van 5G op een of andere manier de verspreiding van Covid-19 erger maakt . Mocht je het je afvragen, alle geloofwaardige bewijzen suggereren dat dit niet zo is.

In een nog gekkere wending lijken degenen die tegen zowel vaccinaties als tegen 5G vechten, te zijn verenigd met degenen die in QAnon geloven, de rechtse complottheorie die stelt dat Donald Trump vecht tegen een verhelderende Deep State die opereert uit de schaduw en heeft er uiteraard belang bij dat het coronavirus een zo vernietigend mogelijk effect heeft . Plots lijkt het alsof mensen van alle leeftijden worden geradicaliseerd zonder de context te beseffen van wat ze lezen (en helaas vaak delen)

Lees ook:  Angst voor het coronavirus veroorzaakt een apocalyps op de aandelenmarkt

Door deze vreemde samensmelting van samenzweringstheorieën met anti-vax-, anti-5g- en rechtse QAnon-theoretici die uit dezelfde hoek vechten, is er een nieuw doelwit ontstaan: iemand die ironisch genoeg een groot deel van zijn leven en fortuin heeft doorgebracht actief proberen de verspreiding van dodelijke ziekten te stoppen: Bill Gates .

De mede-oprichter van Microsoft , die aanzienlijke hoeveelheden van zijn enorme rijkdom heeft besteed aan het opzetten van de Bill and Melinda Gates Foundation, die heeft bijgedragen aan de bestrijding van de verspreiding van ziekten in verarmde landen, is al lang een uitgesproken voorstander van de gedachte dat de grootste onderliggende bedreiging van de mensheid ligt bij de mogelijke uitbraak van een dodelijke pandemie: een ziekte die, zoals Covid-19 heeft aangetoond, logistiek noch economisch is voorbereid. Als zodanig begonnen bijna zodra Covid-19 een wereldwijd probleem werd, video’s van hem die dergelijke meningen gaf opnieuw viraal.

De meesten zouden dit natuurlijk als bewijs beschouwen dat Gates, nadat hij zijn mening had gevormd op basis van enkele van de beste onderzoekers en wetenschappers ter wereld, zijn prioriteiten op de juiste plaats had. Anderen zijn in plaats daarvan uitgegaan van de theorie dat hij niet alleen iets wist dat we niet wisten, maar dat hij de pandemie gebruikt om zelf de controle over het wereldwijde gezondheidssysteem te krijgen.

Lees ook:  Paniek! Coronavirus grijpt om zich heen! Olympische Spelen in Tokyo mogelijks zelfs onzeker!

Deze samenzweringstheorieën hebben gewezen op een aantal valse bewijzen om hun zaak te verklaren. Een aantal gedeelde posts op sociale media, ontstoken door samenzweringspagina InfoWars, beweren dat een door Gates gefinancierde organisatie het patent voor een Covid-19-vaccin had gecreëerd en verkregen, terwijl het in werkelijkheid om een ​​vaccinatie voor een apart coronavirus ging dat pluimvee aantast. .

Anderen hebben zich aangesloten bij Gates ‘toenemende publieke spuug met Donald Trump, die onlangs het besluit nam om de Amerikaanse financiering van de WHO, een organisatie die zijn stichting ook financiert, te trekken, als bewijs dat hij met hen samenwerkt in een wereldwijde samenzwering om vegen uit te voeren veranderingen in zowel wereldwijde gezondheidszorg als bewaking.

Wat de theorieën ook zijn, ze lijken aan kracht te winnen. Volgens Zignal Labs, een media-analysebedrijf, is verkeerde informatie over Gates nu de meest virulente op sociale media en verslaat het zowel de anti-vaccinatie- als de anti-5G-theorieën.

Bill Gates on Twitter

Halting funding for the World Health Organization during a world health crisis is as dangerous as it sounds. Their work is slowing the spread of COVID-19 and if that work is stopped no other organization can replace them. The world needs @WHO now more than ever.

 

Comments

comments