Facebook zegt dat het Israëlische spywarebedrijf een uitgebreide hackoperatie heeft uitgevoerd in de Verenigde Staten

Facebook zegt dat het Israëlische spywarebedrijf een uitgebreide hackoperatie heeft uitgevoerd in de Verenigde Staten

26 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Rechtszaak onthult omvang van de Amerikaanse operatie van het Israëlische spywarebedrijf

Michael ARRIA

In 2019 werden bijna 1.400 WhatsApp-gebruikers gehackt met een aantal voorvechters van mensenrechten en journalisten. De aanval was naar verluidt het werk van de NSO-groep, een Israëlisch spywarebedrijf.

Afgelopen oktober klaagde Facebook (dat eigenaar is van WhatsApp)   NSO aan wegens de inbreuk en beweerde dat het bedrijf de codering van Facebook niet kon verbreken, maar de telefoons van veel gebruikers infecteerde. NSO heeft de claims afgewezen. “Het enige doel van NSO is om technologie te verstrekken aan vergunde overheidsinformatie en wetshandhavingsinstanties om hen te helpen terrorisme en zware misdaad te bestrijden”, aldus het bedrijf in een  verklaring. destijds: “Onze technologie is niet ontworpen of in licentie gegeven voor gebruik tegen mensenrechtenactivisten en journalisten. We beschouwen elk ander gebruik van onze producten dan om ernstige misdaad en terrorisme te voorkomen als misbruik, wat contractueel verboden is. We ondernemen actie als we misbruik ontdekken. ‘ NSO heeft geprobeerd de zaak afgewezen te krijgen, met het argument dat een rechtbank in Californië niet bevoegd is, aangezien haar klanten niet in de VS zijn gevestigd

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn de rechtszaak van deze week hebben Facebook-advocaten echter aangetoond hoe het bedrijf serverruimte in de Verenigde Staten heeft gekocht.  Thomas Brewster van  Forbes meldt  dat NSO een contract had met het in Californië gevestigde QuadraNet en de server meer dan 700 keer gebruikte tijdens de aanval. “De advocaten van Facebook onthulden vervolgens een handvol subdomeinen – sip.nsogroup.com, sip.qtechnologies.com en sip.2access.xyz – die allemaal werden gehost op Amazon-servers met IP-adres van ten minste 2 januari 2019 tot ten minste november 24, 2019, die de data van de aanslagen omvatte ”, schrijft Brewster.

Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties hebben ook gewerkt aan juridische stappen om Israël de exportvergunning van de NSO te laten intrekken. “NSO profiteert nog steeds van het feit dat spyware wordt gebruikt om misbruik te plegen tegen activisten over de hele wereld en de Israëlische regering heeft erbij stilgestaan ​​en toegekeken”, zei adjunct-directeur van Amnesty Tech Danna Ingleton eerder dit jaar: “De beste manier om NSO’s te stoppen krachtige spywareproducten die repressieve regeringen bereiken, is het intrekken van de exportvergunning van het bedrijf, en dat is precies wat deze rechtszaak beoogt te doen. ”

Vorige maand vierde  de Israëlische minister van Defensie Naftali Bennett in het openbaar  het feit dat het Israëlische leger met de NSO had samengewerkt bij het ontwikkelen van een systeem om elke burger een score te geven om zijn kans op COVID-19 te bepalen.Lees ook:  Trump zegt dat de VS 'verre van een recessie' is terwijl de economische angst van het Witte Huis toeneemt

Comments

comments