Trump weet het beter en dat is gevaarlijk

Trump weet het beter en dat is gevaarlijk

26 april 2020 0 Door Indignatie redactie

‘Injecteer een sterk desinfectiemiddel zoals Dettol of Listerine en bel me’ s ochtends. ‘

President Donald Trump is duidelijk van de rails geraakt met zijn gekke suggestie dat het publiek zou proberen krachtige desinfecterende middelen te injecteren om COVID-19 te bestrijden. Hij klinkt steeds meer als wijlen dominee Jim Jones van de giftige Kool-Aid-roem en voormalig tv-evangelist Jim Baker, die nu zijn eigen wondermiddel voor COVID-19 aan het uitdelen is.

Het verschil is dat het nostrum van Jim Baker niet dodelijk is, terwijl dat van dominee Trump zeker is.

Waar kreeg de machtigste verkozen ambtenaar ter wereld – die nu de oorlog tegen Iran en Venezuela dreigt – dit gekke idee? Waarschijnlijk via Fox News en uit een aantal van zijn kring van zakelijke maatjes.

Deze trawanten waren ook de waarschijnlijke bron van de verliefdheid van Trump met de krachtige antimalariamiddelen chloroquine en hydroxychloroquine om COVID-19 te bestrijden. Hij heeft er bij de Amerikanen op aangedrongen om dit medicijn te nemen, ondanks het bewijs dat het niet tegen de ziekte werkt en ernstige schade kan veroorzaken.

Senior Franse artsen waarschuwen de afgelopen maand voor de gevaren van chloroquine. Ze zeggen dat het gevaarlijke hartritmestoornissen kan veroorzaken. Het is zelfs niet zo effectief tegen malaria.

Bovendien kan dit medicijn aanvallen en psychotische episodes veroorzaken. Ik nam chloroquine terwijl ik in het bushland in zuidelijk Afrika was voor gevechten tussen het Zuid-Afrikaanse leger (SADF) en strijders van het African National Congress. Na een paar dagen begon ik te hallucineren en werd ik paranoïde. Ik vermeed het daarna.

Chloroquine is door Duitse chemici ontwikkeld als een directe afstammeling van kinine, dat is afgeleid van de schors van de Amazone-kinaboom. Spaanse conquistadores leerden van inheemse mensen om kinabast te gebruiken om malaria te bestrijden. Gemengd met gin, favoriet bij de Britten, werd het een West-Indische middag-basis – gin-tonic.

Lees ook:  Rohingya-vluchtelingenkampen vormen de volgende frontlinie in COVID-19-gevechten

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kregen Amerikaanse soldaten en mariniers nog een cinchona-nakomeling, atabrine, waardoor ze ziek werden van leverschade en wat GI’S blauw werden.

Vanity Fair magazine beweert in zijn huidige nummer dat enkele van de zakenmakkers van Trump een plan hadden om het grotere gebied van New York City te overspoelen met de twee chloroquines nadat de president zijn anti-COVID-eigenschappen had gepromoot. Dit zou niet verrassend zijn, gezien het feit dat Trump zijn hotel en golfclubs gebruikt voor ‘officiële’ zaken.

Op een merkwaardige zijbalk is de grootste fan van Trump, de geschokte nieuwe rechtse president van Brazilië, Jair Bolsonaro, thuis in heet water omdat hij COVID-19 als een ‘koud’ heeft afgedaan, kwakzalvermiddelen bevordert en sociale afstand neemt. Zijn meest gerespecteerde minister werd net ontslagen omdat hij in tegenspraak was met de gezondheidsregelingen van Bolsonaro. Hetzelfde gebeurde net in Washington, waar de hoofdadministrateur die verantwoordelijk is voor vaccins, Dr. Rick Bright, net werd ontslagen omdat hij zich verzette tegen de kwakzalvers van Trump.

Het enige mogelijke voordeel van Trump is zijn bewering dat sterk licht COVID-19 kan helpen bestrijden. In Zuid-Afrika vertelden Boerenboeren dat ze lokale boeren die ziek werden, zouden krijgen om urenlang in de zon te gaan liggen om hun kwalen te genezen. Het werkte verrassend goed – of de arbeiders deden alsof ze ziek waren. Maar licht in het lichaam injecteren, zoals Trump suggereerde, is fantasie.

Trumps gekke gezondheidsproblemen houden de meeste hoogopgeleide Amerikanen niet voor de gek, maar ze vormen een gevaar voor zijn vele goedgelovige supporters die de vastgoedontwikkelaar Trump in Queens New York zien als een soort christelijke heilige profeet en zijn medische kwakzalverij volgen.

Trump is een begaafd politicus en entertainer, maar hij is geen heilige Albert Schweitzer. Het is alarmerend dat de vinger van deze man op de atoomknop zit. Dat is echt een zorg.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump 'enthousiast' over onbewezen plantenextract die zeer giftig is als coronavirus-therapeuticum

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Een week geleden Er waren 547 gevallen van Coronavirus in China. Nu zijn er 7.711.
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments