Corona-maatregelen: de angst voor een dictatuur groeit in heel Duitsland

Corona-maatregelen: de angst voor een dictatuur groeit in heel Duitsland

27 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De coronacrisis heeft vele gezichten: het meest voor de hand liggende voorbeeld is dat het de federale regering enorm heeft gesteund door de hele bevolking. De meeste burgers lijken enthousiast over hoe de machtigen met hun angsten omgaan. Desalniettemin neemt het aantal mensen dat tegen de coronamaatregelen is, in heel Duitsland toe.

duitslandDit werd afgelopen weekend duidelijk: bijna geen enkele regio in Duitsland waar geen protesten plaatsvonden. Berlijn lijkt het centrum te zijn van dit verzet, dat uit alle politieke richtingen wordt gerekruteerd. Daar vertrouwt de politie niet op de-escalatie, zoals gewoonlijk het geval is bij linkse extremisten, maar handelt ze uiterst streng tegen de demonstranten:

Bekende journalist Billy Six bericht uit Berlijn

Billy Six (foto rechts) : “Meer dan 1.000 mensen demonstreerden gisteren [zaterdag] in het centrum van Berlijn – op en rond Rosa-Luxemburg-Platz – tegen” vrijheidsbeperkingen “en” mediapropaganda “… en dus meer dan tweemaal zoveel als een week eerder.

Aangezien het recht om te vergaderen grotendeels is geschorst, heeft een groot politiekorps het onaangekondigde protest ontbonden en tijdelijk meer dan 100 mensen gearresteerd. Ten minste één activist van de oppositie raakte gewond. * De Senaat rechtvaardigde de maatregelen met “infectiebescherming”. De persvrijheid wordt gerespecteerd door de staatsmacht. “

* Niet de scène in de video. Schlag / Blutlache – vlakbij het metrostation Rosa-Luxemburg-Platz. De systeempers meldt vandaag ook “5 lichtgewonde politieagenten”.

Comments

comments