Nerveuze republikeinen zien Trump zinken en de senaat meenemen

Nerveuze republikeinen zien Trump zinken en de senaat meenemen

27 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De verkiezingen zijn nog zes maanden verwijderd, maar door een golf van onheilspellende nieuwe peilingen en de grillige briefings van de president maakt de GOP zich zorgen over een democratische overname.

WASHINGTON – De grillige manier waarop president Trump omgaat met de uitbraak van het coronavirus, de verslechterende economie en een cascade van onheilspellende openbare en particuliere verkiezingen, maakt Republikeinen steeds nerveuzer dat ze het presidentschap en de Senaat dreigen te verliezen als de heer Trump de natie niet op een radicaal verbeterde cursus.

De schaal van de uitdaging van de GOP is de afgelopen week uitgekristalliseerd. Met 26 miljoen Amerikanen die nu een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd , ziet de status van Trump in staten die hij in 2016 droeg steeds wankeler: nieuwe onderzoeken laten zien dat hij aanzienlijk achterloopt in staten op het slagveld zoals Michigan en Pennsylvania, en hij loopt zelfs nipt achter in must-win Florida.

Democraten hebben aanzienlijk meer geld opgehaald dan de Republikeinen in het eerste kwartaal in de meest cruciale congresraces, volgens recente rapporten over campagnefinanciering. En terwijl de heer Trump ver vooruit is in geld vergeleken met de vermoedelijke Democratische genomineerde, Joseph R. Biden Jr., beginnen democratische donoren zich pas te concentreren op de algemene verkiezingen, en verschillende super PAC’s zijn van plan zwaar namens hem en de partij.

Misschien wel het belangrijkst is het enige voordeel van de heer Trump als zittende – zijn toegang tot de preekstoel van de bullebak – in feite een platform voor zelfsabotage geworden.

Zijn dagelijkse nieuwsberichten over de uitbraak van het coronavirus brengen volgens hem Republikeinen ernstige schade toe aan zijn politieke positie, en zijn recente opmerkingen over de bestrijding van het virus met zonlicht en ontsmettingsmiddel waren een breekpunt voor een aantal hoge partijfunctionarissen.

Vrijdagavond hield de heer Trump slechts een korte briefing en beantwoordde hij geen vragen, een format dat volgens een hoge overheidsfunctionaris werd besproken als de beste optie voor de toekomstige president.

Glen Bolger, een oude Republikeinse opiniepeiler, zei dat het landschap voor zijn gezelschap veel grimmiger was geworden in vergelijking met het pre-virusplan om bijna uniek te draaien rond de welvaart van het land.

“Met de economie in vrije val worden Republikeinen geconfronteerd met een zeer uitdagende omgeving en het is een totale verschuiving van waar we een paar maanden geleden waren”, zei Bolger. “Democraten zijn boos, en nu hebben we het fundament van de campagne onder ons vandaan getrokken.”

De adviseurs en bondgenoten van Trump hebben externe gebeurtenissen vaak de schuld gegeven van zijn meest zelfdestructieve handelingen, zoals zijn herhaalde uitbarstingen tijdens het twee jaar durende onderzoek naar de contacten van zijn campagne met Rusland. Nu is er geen dergelijke verklaring – en tot nu toe zijn er buitengewoon weinig succesvolle interventies geweest met betrekking tot het gedrag van Trump op het podium.

Vertegenwoordiger Tom Cole, Republikein van Oklahoma, zei dat de president zijn toon moest veranderen en meer moest bieden dan alleen een griefcampagne.

‘Je moet wat hoop hebben om mensen te verkopen,’ zei meneer Cole. “Maar Trump verkoopt meestal woede, verdeeldheid en ‘wij zijn het slachtoffer’.”

Lees ook:  Coronawet druist in tegen grondrechten van burgers Ondoordacht en onverantwoordelijk

Er zijn nog meer dan zes maanden voor de verkiezingen en veel Republikeinen hopen dat de dynamiek van de race zal veranderen zodra meneer Biden weer in de schijnwerpers van de campagne wordt geduwd. Op dat moment zijn ze van mening dat de race niet simpelweg het op-of-neer-referendum over de president zal zijn dat het nu is, en de heer Trump zal zichzelf effectiever kunnen verkopen als de persoon om de economie weer op te bouwen.

‘We hebben de grootste economie ter wereld opgebouwd; Ik doe het een tweede keer ‘, zei Trump eerder deze maand, waarbij hij een thema testte dat hij de komende weken zal toepassen.

Toch heeft een recente golf van opiniepeilingen Republikeinse ongerustheid aangewakkerd, zoals de heer Biden in vrijwel elke concurrentiestaat leidt.

De enquêtes toonden ook aan dat Republikeinse senatoren in Arizona, Colorado, North Carolina en Maine achterbleven of opgesloten zaten met potentiële democratische rivalen – deels omdat hun lot te maken heeft met de prestaties van de heer Trump. Als de gevestigde bestuurders in die staten verliezen en de Republikeinen alleen de zetel van de Senaat in Alabama overnemen, zouden de Democraten de controle over de kamer overnemen als de heer Biden het presidentschap wint.

‘Hij moet heel dichtbij komen om de Senaat te houden’, zei Charles R. Black Jr., een ervaren Republikeinse adviseur, over Trump. ‘Ik heb altijd gedacht dat we favoriet waren, maar dat kan ik nu niet zeggen met al deze kaarten in de lucht.’

Republikeinen waren de afgelopen week verrast door de resultaten van een 17-statenonderzoek in opdracht van het Republikeinse Nationale Comité. Volgens een partijstrateeg buiten de RNC, die bekend is met de resultaten van de peiling, ontdekte het dat de president worstelde op het slagveld van het Kiescollege en waarschijnlijk zou verliezen zonder tekenen van een economisch herstel dit najaar.

De eigen enquêtes van de Trump-campagne hebben volgens vier mensen die bekend zijn met de gegevens ook een erosie van de steun laten zien, aangezien het coronavirus het nummer 1-probleem blijft dat de kiezers zorgen baart.

Zo vroeg afvragen is natuurlijk niet bepalend: in 2016 genoot Hillary Clinton ook in veel staten ruim voor november een groot voordeel.

Maar de beste hoop van Trump om een ​​staat te winnen die hij verloor in 2016, Minnesota, lijkt ook steeds uitdagender. Uit een democratisch onderzoek van senator Tina Smith bleek dat de president daar met 10 procentpunten achterbleef, volgens een democratische strateeg die de enquête bekeek.

De privégegevens van beide partijen worden grotendeels weerspiegeld in openbare enquêtes. Vorige week werden er drie peilingen in Pennsylvania en twee peilingen in Michigan gepubliceerd, waaruit bleek dat Trump buiten de foutenmarge verloor. En er werden een paar opiniepeilingen in Florida vrijgegeven waaruit bleek dat meneer Biden een klein voordeel had in een staat die voor Republikeinen allesbehalve essentieel is om het presidentschap te behouden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenVoor sommigen in het feest lijkt dit maar al te veel op de laatste keer dat ze het Witte Huis hielden.

Lees ook:  Trump heeft Amerika veranderd door alles over politiek te maken, en politiek helemaal over zichzelf

In 2006 zorgden woede over president George W. Bush en onrust over de oorlog in Irak ervoor dat de democraten het congres terugwonnen; twee jaar later veroverden ze het voorzitterschap dankzij dezelfde anti-zittende thema’s en een onverwachte crisis die hun voordeel, de economische ineenstorting van 2008, versnelde. De twee verkiezingen waren in feite één enkele voortdurende afwijzing van de republikeinse heerschappij, zoals sommigen in de GOP vrezen voor 2018 en 2020 zou een worstcasescenario kunnen worden.

“Het lijkt al erg op de cyclus van 2008”, zegt Billy Piper, een Republikeinse lobbyist en voormalig stafchef tegen senator Mitch McConnell .

Er blijven belangrijke vragen bestaan ​​die de uitkomst van deze verkiezingen zouden kunnen omkeren: of Amerikanen in de herfst een tweede golf van het virus ervaren, de toestand van de economie en hoe goed meneer Biden presteert nadat hij uit zijn kelder in Wilmington, Del. velen in zijn partij zijn privé blij hem vast te houden zolang Trump onhandig is terwijl hij regeert tijdens een crisis.

Maar als de Republikeinen getroost worden door de onzekerheden die er nog zijn, worden ze gealarmeerd door een element van deze verkiezing dat al overduidelijk is: de kleine fondsenwervende energie die de Democraten halverwege genoten, is niet afgenomen.

De meeste zittende huisdemocraten die met competitieve races worden geconfronteerd, hebben een enorm financieel voordeel ten opzichte van Republikeinse uitdagers, die moeite hebben om de aandacht te trekken terwijl het virus de berichtgeving overspoelt.

Toch geloofden maar weinig functionarissen in beide partijen dat het Huis dit jaar in het spel was. Er was ook een vergelijkbare scepsis over de Senaat. Toen sloeg het virus toe en werden medio april fondsenwervende rapporten over de eerste drie maanden van dit jaar uitgebracht.

Republikeinse senatoren die voor moeilijke races stonden, werden niet alleen allemaal door de Democraten verontwaardigd , ze waren ook overweldigd.

In Maine bijvoorbeeld, bracht senator Susan Collins $ 2,4 miljoen binnen, terwijl haar weinig bekende rivaal, de spreker van het huis, Sara Gideon, meer dan $ 7 miljoen inzamelde. Nog minder zorgwekkend voor Republikeinen is de minder bekende Thom Tillis uit North Carolina. Republikeinse functionarissen zijn vooral geïrriteerd door de heer Tillis omdat hij weinig steun van een kleine dollar heeft en slechts $ 2,1 miljoen heeft opgehaald, wat meer dan verdubbeld is door zijn democratische tegenstander.

“Deze fondsenwervingscijfers voor het eerste kwartaal van de Senaat zijn een serieuze wake-up call voor de GOP”, zegt Scott Reed, de belangrijkste politieke strateeg bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

De ellende van de Republikeinse Senaat komt als de woede op de heer Trump stijgt van enkele van de meest invloedrijke figuren van de partij op Capitol Hill.

Na een nauwe samenwerking met de Republikeinen van de Senaat aan het begin van het jaar, zeggen enkele van de beste congresstrategen van de partij dat het handjevol politieke adviseurs dat Trump behoudt weinig met hen heeft gecommuniceerd sinds het uitbreken van de gezondheidscrisis.

In een campagne van de heer Trump, wiens bijeenkomsten de fondsenwerving en gegevensverzameling stimuleerden, is het zwaartepunt de laatste tijd verschoven naar het Witte Huis. Het hoofdkantoor van zijn campagne blijft nog een paar weken gesloten, en functionarissen van de West Wing zeggen dat de campagneleider van de president, Brad Parscale, sinds vorige maand niet in het Witte Huis is geweest, hoewel hij telefonisch contact heeft.

Lees ook:  Verkiezingen van 2020 tot bijna $ 11 miljard aan totale uitgaven, records breken

Dan is er het gedrag van de president.

De afgelopen week heeft hij de inspanningen van zijn campagne en zijn bondgenoten om de heer Biden op China aan te vallen , ondermijnd ; stelde plotseling voor een halt toe te roepen aan immigratie; en zeiden dat gouverneurs niet te snel moesten optreden om hun economieën te heropenen – een week nadat ze demonstranten hadden opgeroepen hun staten te “bevrijden”. En dat was alles voor zijn uitweiding naar de potentiële genezende krachten van ontsmettingsmiddelen.

Republikeinse wetgevers zijn niet langer naar zijn lange dagelijkse briefings gaan kijken met een grimas van lippen op elkaar, maar ze met afgrijzen bekeken.

“Ieder van ons kan teveel op het podium staan”, zei de oude vertegenwoordiger Greg Walden van Oregon, en merkte op dat “er een burn-out factor is, ongeacht wie je bent, daar moet je over nadenken.”

Particulier zijn andere partijleiders minder terughoudend over de politieke schade die volgens hen Trump aan zichzelf en Republikeinse kandidaten toebrengt. Een prominente GOP-senator zei dat de nachtelijke sessies zo pijnlijk waren dat hij het niet langer kon aanzien.

“Ik zou de president willen aansporen om zich te concentreren op het positieve, alles wat er is gedaan en hoe we ons voorbereiden op een mogelijke hernieuwing van de pandemie in de herfst”, zei vertegenwoordiger Peter King, republikein van New York.

Gevraagd naar bezorgdheid over de briefings van meneer Trump, zei de perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, “Miljoenen en miljoenen Amerikanen stemmen elke dag af om rechtstreeks van president Trump te horen en zijn leiderschap, ongekende coronavirusreacties en zelfverzekerde vooruitzichten voor Amerika’s te waarderen. toekomst.”

Het gedreun van de heer Trump weerspiegelt gedeeltelijk zijn frustratie over het virus en zijn onvermogen om de stijging van de heer Biden in de peilingen te vertragen. Het is ook een illustratie van zijn bredere onvermogen om het openbare gesprek naar een ander onderwerp te verplaatsen, iets wat hij bijna altijd heeft kunnen doen wanneer hij wordt geconfronteerd met negatieve verhaallijnen, variërend van afzettingsprocedures tot uitbetalingen tot volwassen filmsterren.

Mr. Trump is ook onrustig. Administratiefunctionarissen zeiden dat ze zijn reis binnen een week wilden hervatten, hoewel de campagneverzamelingen voorlopig nog ver weg zijn.

Terwijl ze op zoek zijn naar manieren om het voordeel te herwinnen, zijn sommige Republikeinen van mening dat de partij een onmiddellijke advertentiecampagne moet opzetten waarin meneer Biden verblind wordt, hem in hun voordeel identificeert en de verkiezingen als een duidelijke keuze beschouwt.

‘Als Trump het probleem is, verliest hij waarschijnlijk’, zei Black, de adviseur. ‘Als hij het over Biden haalt en de economie beter wordt, heeft hij een kans.’Comments

comments