Post-Corona Wereld: Recriminatie en Defensie welkom bij het internationale rijk van “Pandemia”

Post-Corona Wereld: Recriminatie en Defensie welkom bij het internationale rijk van “Pandemia”

27 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Er zijn steeds meer tekenen dat de coronavirus-pandemie de geopolitieke wereldkaart radicaal zal veranderen. De gouverneurs, premiers, premiers, eerste ministers en bestuurders van subnationale regeringen waren het vrijwel unaniem eens over het gebrek aan steun van centrale regeringen tijdens de huidige Covid-19-crisis. Niet in de laatste plaats waren dit de gouverneurs van de Amerikaanse staten New York, Michigan, Washington en andere staten en Amerikaanse gebieden.

Welkom bij het internationale rijk van “Pandemia”. Deze ongestructureerde alliantie van ongelovigen in de volksgezondheid, sceptici van wetenschappelijk bewijs, beoefenaars van de fascistische ideologie en bloeiers over elk onderwerp minus de onderwerpen die ervoor hebben gezorgd, hebben ervoor gezorgd dat een dodelijke pandemie een internationale plaag werd. In plaats van de middelen van hun naties te bundelen met die van anderen, besloten deze cartoonachtige politici eerst de dreiging af te wijzen; manipuleer vervolgens het aantal besmette personen in hun land; gevolgd door het verzamelen van kostbare medische voorraden en middelen en, in het geval van Donald Trump, de sancties aanscherpen tegen landen die proberen het virus in binnen- en buitenland aan te pakken. Iran, Venezuela en Cuba ontdekten dat de Verenigde Staten verre van genereus waren tijdens een wereldwijde gezondheidscrisis,

In twee federale republieken, de Verenigde Staten en Brazilië, onder leiding van twee extreemrechtse presidenten, respectievelijk Trump en Jair Bolsonaro, toonden de centrale regeringen een aanvankelijke en voortdurende mislukking om Covid-19 serieus te nemen. Door te wachten tot de pandemie al zwaar op de staatsregeringen drukte, besloten de twee presidenten, in plaats van krachtige federale actie te ondernemen, een belachelijk schuldspel aan te gaan door zowel de federale verantwoordelijkheid af te werpen als de staatsgouverneurs te dwingen tot rollen die het meest geschikt waren voor de nationale regeringen .

Toen Trump zijn ‘koosjere nostra’ uit New York / New Jersey aanstelde, schoonzoon Jared Kushner, om een ​​’schaduw’-taskforce van de Federal Emergency Management Agency (FEMA) voor te zitten, belast met het opbouwen van een nationale voorraad ventilatoren, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en Covid-19-testkits. Kushner verklaarde tijdens een persconferentie in het Witte Huis publiekelijk dat de federale medische voorraad niet bedoeld was voor de staten, ook al bestaat de Verenigde Staten alleen uit staten. Wie zou uiteindelijk de federale voorraad ontvangen waarover Kushner zijn controle behield? Kushner gaf zichzelf de exclusieve bevoegdheid om de apparatuur en voorraden te verdelen. Waarheen? Israël, waar de premier een persoonlijke vriend was van Kushner en zijn familie? De regionale zwarte markt van New York / New Jersey, waar Baruch Feldheim, Yuriy Borukhov, Maisey Khovasov, en Michael Borukhov werden gearresteerd wegens het oppotten van maskers en andere medische benodigdheden en het kerven van kopers? Dit zijn de soorten criminelen waarmee Trump en Kushner hun hele leven te maken hebben gehad. Alsof ze te maken hadden met syndicaten van georganiseerde misdaad, werden gouverneurs gewaarschuwd voor talrijke pogingen van FEMA en Kushner, met behulp van Gestapo-achtige tactieken, om PBM’s die vooraf door de staten waren besteld, te onderscheppen.

De Democratische gouverneur van Colorado, Jared Polis, onthulde dat FEMA 500 ventilatoren die de staat Colorado al had gekocht, ‘opslokt’. De Republikeinse gouverneur van Massachusetts, Charlie Baker, veroordeelde de inbeslagname door het Kushner-team van drie miljoen maskers die waren besteld door het Gemenebest van Massachusetts. Handelend volledig buiten hun reikwijdte en het bieden van Trump “capo” en procureur-generaal William Barr, gaf de FBI toestemming om de hoofdarts van Baystate Health in Massachusetts te ondervragen over het doel van twee semi-vrachtwagens, vermomd als foodservice-voertuigen, het slepen van hoognodige persoonlijke beschermingsmiddelen naar ziekenhuizen in Massachusetts. Zelfs nadat de FBI was afgetreden, probeerde FEMA de apparatuur in beslag te nemen. Vergelijkbare FEMA-aanvallen en poging tot aanvallen werden gemeld uit Florida, Californië, de staat Washington, Oregon, Alaska en Texas.

De Democratische gouverneur van Illinois, JB Pritzker, zei dat de order van zijn staat van miljoenen maskers en handschoenen uit China via geheime chartervluchten vertrouwelijk moest worden gehouden, omdat hij vreesde dat FEMA zou proberen de lading in beslag te nemen voordat deze China verlaat of bij aankomst in de Verenigde Staten . Een andere zeer geheime operatie, door de Republikeinse gouverneur van Maryland, Larry Hogan genaamd “Operation Enduring Friendship”, zag zijn Koreaans-Amerikaanse vrouw, Yumi Hogan, onderhandelen over een zending van 500.000 testkits in een gecharterd Koreaans Air Boeing 777-vliegtuig dat de vracht uit Zuid-Korea vloog LabGenomics-bedrijf naar een geïsoleerd asfalt op Baltimore / Washington Thurgood Marshall International Airport. De Hogans stonden klaar om de geheime vlucht persoonlijk te verwelkomen. Het was Maryland’s First Lady die de deal onderhandelde onder auspiciën van de Zuid-Koreaanse ambassadeur in de VS, Lee Soo Hyuk en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Net als de maffia-afpersers die ze proberen te portretteren, waren Trump en Kushner woedend op zowel Hogan als Pritzker omdat ze werkten rond het hamsteren van het Witte Huis.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Vaarwel middenklasse: 50 procent van de Amerikaanse werknemers verdient minder dan 33.000 dollar per jaar

Het was ongekend dat gouverneurs gedwongen werden om deel te nemen aan hun eigen buitenlandse inspanningen om de benodigde medische voorraden te verkrijgen en de transformatie van staten tot quasi-onafhankelijke entiteiten die teruggingen naar de dagen vóór de grondwet van de VS van de artikelen van de Confederatie, een losbandige federatie waarin staten een groot gezag hadden over internationale handel en financiën.

Democratische leden van het Amerikaanse Congres plaatsten vraagtekens bij het motief van Kushner in “het omzeilen van protocollen die ervoor zorgen dat de verzoeken van alle staten op de juiste manier worden afgehandeld”. Kushner, zoals blijkt uit het verleden van zijn eigen en zijn familie, bekende en beknopt gerapporteerde onethische handelspraktijken, hield zich uiteraard bezig met hamsteren en gebruikte de bevoegdheden van FEMA, de Homeland Security Department, de FBI en Barr om internationale en interstatelijke staten af ​​te dwingen leidingen opslaan voor zijn eigen dubieuze doeleinden.

Trumps partner-in-malfeasance, Bolsonaro, raakte ook in de knoop met de Braziliaanse staatsbestuurders, van wie velen thuisblijvende orders en sluitingen van bedrijven en andere locaties gaven. Bij verschillende gelegenheden waagde Bolsonaro het presidentiële paleis, vermengde zich met demonstranten tegen blokkering en schond de sociale afstandsregels. Net als Trump bekritiseerde Bolsonaro de door de gouverneurs van de staat uitgegeven en door het Hooggerechtshof bekrachtigde lockdown-bevelen. Hij hoestte zelfs in de nabijheid van anderen en werd gezien terwijl hij zijn neus afveegde voordat hij handen schudde met een oudere vrouw. In een spiegelbeeld van Trump-aanhangers die afdaalden naar hoofdsteden van de staat en het ontslag van Amerikaanse staatsgouverneurs eisten, kwamen Bolsonaro-demonstranten naar Sao Paulo en eisten dat gouverneur Joao Doria ook ontslag nam over zijn orders voor onderdak. De zaken erger maken,

De gouverneur van Rio de Janeiro, Wilson Witzel, een eenmalige bondgenoot van Bolsonaro, negeerde eenvoudig de president en bleef zijn eigen strikte sociale isolatie-bevelen opleggen. Witzel waarschuwde Bolsonaro ook dat zijn optreden hem voor het Internationaal Strafhof in Den Haag zou kunnen brengen. Net zoals Trump gewillige dupes vond in de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, de gouverneur van Georgia, Brian Kemp, de gouverneur van de Mississippi Tate Reeves om de sociale afstand te verlichten, deed Bolsonaro dat ook in zijn Bolsonarista-bondgenoten, de gouverneur van Rondônia, Marcos Rocha en de gouverneur van Roraima, Antonio Denarium.

Hoewel het Verenigd Koninkrijk op zich geen federatie is, is het een natie die uit vier landen bestaat: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland, de laatste drie hebben hun eigen mate van zelfbestuur. De Britse premier Boris Johnson koos aanvankelijk voor een gebrekkige benadering van Covid-19, en sloeg zelfs vijf nood-Cobra-inlichtingen, hulpdiensten en militaire vergaderingen over deze kwestie over. Op 24 januari beweerde de minister van Volksgezondheid van Johnson, Matt Hancock, dat Covid’s bedreiging voor het Britse publiek laag was, hoewel de inlichtingen die de Wereldgezondheidsorganisatie uit China en andere getroffen landen had gedeeld, anders aangaf. Regionale en lokale overheden in het VK werden alleen gelaten om de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid aan te pakken. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, was niet eens uitgenodigd voor de eerste Cobra-bijeenkomsten over de virusdreiging.

In sommige landen die baat zouden hebben bij een deconcentratie van de centrale macht aan de provinciale overheden, werden bij hardhandige tactieken van de centrale overheden verzoeken om grootschalige sociale beperkingen afgewezen. Dit resulteerde in verontwaardiging en mogelijk toekomstige eisen voor grote zelfbeschikking in de Indonesische regio’s en steden Palangka Raya, Rote Ndao Regency, Mimika Regency, Fakfak Regency, Sorong en Bolaang Mongondow Regency in de toch al secessionistische, onrustige provincies West Papua, Sulawesi , Kalimantan en Oost-Nusa Tenggara.

Sommige gouverneurs van de Mexicaanse staat waren woedend over de trage start van de linkse president Andres Manuel Lopez Obrador om de staten te begeleiden bij de noodzakelijke maatregelen ter bestrijding van het virus. De gouverneurs van de staten Jalisco, Nuevo Leon, Queretaro en Sinaloa gaven hun eigen afsluitingsbevelen uit bij gebrek aan een vaste richting van de centrale regering.

Federale en quasi-federale systemen waarbij de nationale regeringen nauw samenwerkten met de leiders van deelnemende staten en provincies en ervoor kozen om geen strijd met hen aan te gaan – Australië, Canada, Argentinië en India – zullen Covid-19 intact overleven. Voor de Verenigde Staten, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk zijn de vooruitzichten voor federalisme echter niet zo rooskleurig.

Het was het afschuwelijke onvermogen en de incompetentie van regeringen onder leiding van dogmatische en ideologische conservatieven en rechtshandigen om met noodsituaties om te gaan, laat staan ​​met een ongekende pandemie, die voor de hele wereld te zien was. Het beschermen van de veiligheid en de veiligheid van de mensen is de belangrijkste taak van elke regering en Trump, Bolsonaro en Johnson hebben bewezen dat ze daar absoluut niet toe in staat waren en dus hun meest plechtige verantwoordelijkheden niet nakwamen.Lees ook:  De ontstaansgeschiedenis van de Europese Unie

Comments

comments