Studie: uit 13 uur aan Trump’s coronavirusbriefings, slechts 4,5 minuten empathie voor slachtoffers

Studie: uit 13 uur aan Trump’s coronavirusbriefings, slechts 4,5 minuten empathie voor slachtoffers

27 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump besteedde 10 minuten aan het prijzen van zichzelf voor elke minuut die hij besteedde aan het betuigen van condoleances voor de dode Amerikanen

Nu de wereld geen woorden meer heeft om de losgeslagen tirades van president Donald Trump te verklaren of te beschrijven als het gaat om zijn dagelijkse briefings over de coronaviruspandemie die de Verenigde Staten en andere naties op zijn kop heeft gezet, wordt in een  nieuwe analyse op  zondag een schokkend gebrek aan sympathie uitgedrukt door de hoogste gekozen verkozen ambtenaar van het land.

Met hulp van een data-analysebedrijf bestudeerde de  Washington Post   de cumulatieve uren van briefings van het Witte Huis gericht op de uitbraak sinds 16 maart, inclusief een gedetailleerde uitsplitsing van de laatste drie weken waarin de persevenementen  steeds zorgwekkender werden  toen Trump onbewezen behandelingen pushte en, vorige week, suggereerde dat patiënten met desinfecterende middelen konden worden geïnjecteerd als een manier om hun ziekte te genezen.

De briefings, zoals de  Post  opmerkt, ‘zijn gekomen ter vervanging van Trump’s’ Keep America Great’-campagneverzamelingen – nu op pauze tijdens de wereldwijde besmetting – en vervullen de behoeften en impulsen van de president op de manier zoals zijn campagnegevechten ooit deden: een kans voor hem om te riffen, vrij te associëren, te sparren met de media en centraal te staan. “

Volgens de  post :

De president heeft meer dan 28 uur gesproken in de 35 briefings die sinds 16 maart zijn gehouden, waarbij hij 60 procent van de tijd die ambtenaren spraken, opslokte, volgens een analyse van de Washington Post van geannoteerde transcripties van Factba.se, een data-analysebedrijf.

In de afgelopen drie weken komt het totaal op meer dan 13 uur van Trump – inclusief twee uur besteed aan aanvallen en 45 minuten om zichzelf en zijn administratie te prijzen, maar slechts 4½ minuut om condoleances te betuigen aan slachtoffers van het coronavirus. Hij besteedde tweemaal zoveel tijd aan het promoten van een onbewezen antimalariamiddel dat het onderwerp was van een waarschuwing van de Food and Drug Administration vrijdag. Trump zei ook iets vals of misleidends in bijna een kwart van zijn voorbereide opmerkingen of antwoorden op vragen, blijkt uit de analyse.

Naar aanleiding van de opmerkingen van Trump over ontsmettingsmiddel – waarvan hij later probeerde te beweren dat ze ‘sarcastisch’ waren gemaakt, een duidelijke en regelrechte leugen  waarneembaar voor iedereen die hem de opmerkingen ziet maken – stelde de president in het weekend voor dat hij de dagelijkse briefings zou beëindigen, in een tweet dat ze niet langer ” de tijd en moeite waard ” waren.

De opschudding over het wanbeheer van Trump door de crisis en zijn steeds grilliger gedrag hebben ertoe geleid dat de progressieve belangenbehartigingsgroep MoveOn.org vrijdag heeft opgeroepen tot verwijdering van  de president onder het 25e amendement .

Uit een  openbaar onderzoek dat onlangs door psychologieonderzoekers is uitgevoerd , bleek ondertussen brede consensus onder het Amerikaanse volk – zowel van Republikeinen als Democraten – dat Trump duidelijke eigenschappen vertoont die verband houden met een spectrum van zes persoonlijkheidsstoornissen, waaronder narcisme, sadisme, histrionische neigingen, passief zijn -agressief, een asociaal gebrek aan empathie en paranoia.

 David Ludden, hoogleraar psychologie aan het Georgia Gwinnett College, schreef vorige week over de studie in  Psychology Today , en zei dat het een essentieel venster biedt op de persoonlijkheid van Trump, omdat onderzoek op dit gebied “heeft aangetoond dat een veel nauwkeuriger beeld van iemands persoonlijkheid kan zijn verkregen door het samenvoegen van de beoordelingen van goede vrienden en relaties van die persoon dan uit een klinisch interview door een bevoegde professional. “

‘Weinigen van ons kennen president Donald Trump persoonlijk’, schreef Ludden, ‘maar we weten allemaal veel van hem. Als misschien wel de meest openbare persoon in de Verenigde Staten, kent Trump ons allemaal en we hebben allemaal een goed gevoel van hoe we zijn persoonlijkheid waarnemen. “

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments