Trump onthult zijn duizelingwekkende incompetentie voor de hele wereld

Trump onthult zijn duizelingwekkende incompetentie voor de hele wereld

27 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Nu kan het land dat D-Day heeft gepland geen medische benodigdheden leveren – en het gaat niet alleen om Trump

Sinds de dag na de verkiezing van Donald J. Trump in 2016  maak ik me zorgen over het effect van zijn overduidelijke ongeschiktheid en incompetentie voor de ‘wereldorde’ zoals we die kennen. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik niet geloof dat er een reden is waarom de VS de eeuwige garantie van veiligheid voor de halve wereld zou moeten zijn, en het is ook niet voor altijd verplicht om een ​​soort Pax Americana te bieden. Dat was een gevolg van de unieke positie van Amerika na de Tweede Wereldoorlog, omdat we het geluk hadden gehad om te ontsnappen aan de vernietiging van ons thuisland, waardoor we in de positie van het laatste staande land bleven. Het is onze verdienste (en voor onze eigen winst) dat we de nasleep van die oorlog competenter hebben aangepakt dan de wereld de nasleep van de Eerste Wereldoorlog heeft afgehandeld.

Maar vanaf het moment dat Donald Trump door de lift naar beneden kwam, was het me duidelijk dat als hij won, de wereldorde zoals we die kenden, die al onstabiel was, op zijn kop zou worden gezet zonder een coherent plan om hem te vervangen. Zijn enige simpele begrip van de wereld was dat hij en de Verenigde Staten oneerlijk zijn behandeld. Niets is natuurlijk minder waar. Amerika en Donald Trump hadden het allemaal.

Gedurende de Koude Oorlog en het roodgevechten en het militaire avonturisme en het overweldigende zelfrespect waarvan we dachten dat het ons recht was als de leider van de vrije wereld, zijn we erin geslaagd veel dingen verkeerd te doen en de prijs daarvoor was hoog . Dit is waar, hoewel het Amerikaanse volk , zoals Salon’s Andrew O’Hehir schreef in dit verschroeiende verslag van de enorme neergang van Amerika, zoals onthuld door het coronavirus:

We hebben een diepgewortelde nationale neiging om ons te gedragen alsof de rest van de wereld simpelweg niet bestaat – of, op een iets geavanceerder niveau, alsof het slechts een kleurrijke achtergrond is voor onze veel belangrijkere nationale drama’s.

O’Hehir merkt terecht op dat de rijken onvermijdelijk instorten, maar Amerika is bijna kinderlijke onvermogen toegeven dat het zelfs is een rijk, zelfs als het verbrokkelt, kan uniek in de menselijke geschiedenis.

Maar ondanks al zijn bijziend arrogantie was het enige waar Amerika duidelijk goed in had – en terecht trots op was – het creëren van een technologisch geavanceerde samenleving waar de wereld jaloers op was. Voor al onze fouten wisten Amerikanen hoe ze dingen moesten doen . We kunnen de klus klaren.

Nu is het land dat mannen naar de maan stuurde en hen weer naar huis bracht,  helemaal in de jaren zestig,  een onhandige puinhoop, niet in staat om de eenvoudige logistiek te beheren om voorraden van de ene plaats naar de andere te brengen of een nationale set richtlijnen te coördineren in een volksgezondheidscrisis. De geroemde CDC, lang beschouwd als de grootste wetenschappelijke faciliteit voor onderzoek naar ziekten ter wereld, friemelde aan het maken van een test die al in andere landen was gemaakt.

Donald Trump is een volledig incompetente leider – we weten dit. Letterlijk zou elke andere president het beter hebben gedaan. Hij kon niet accepteren dat de crisis echt bestond en dat zijn “plan” om het hele jaar door leuke rally’s te houden en zijn democratische rivaal uit te smeren, zou worden onderbroken door zijn taken als president. Dus leefde hij in ontkenning totdat de situatie volledig uit de hand liep. Andere leiders zouden naar deskundigen hebben geluisterd en een team hebben samengesteld dat wist hoe ze een nationale reactie moesten organiseren. En geen enkele andere president zou zo dom zijn om kostbare tijd en middelen te verspillen met magisch denken over snelle wonderbaarlijke genezingen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Tweede Kamer verbaasd over van begin af aan niet te winnen oorlog Afghanistan: “Ongelooflijk, schokkend, heftig, heel groot”

Maar hij is het niet alleen, toch? De Amerikaanse regering lijkt haar handelingsvermogen te hebben verloren en de particuliere sector is zo geïnvesteerd in winstoogmerk op korte termijn dat ze haar innovatieve voorsprong heeft verloren. Het resultaat is dat de Verenigde Staten van Amerika, voorheen de wereldleider in wetenschap en technologie, nu alleen de wereld leidt in gruwelijke statistieken en lichaamstellingen.

Het is nog steeds onduidelijk waarom de CDC vond dat het zijn eigen test moest maken toen een andere test, gemaakt door een Duits laboratorium, al beschikbaar was. Volgens de kenners gebruiken Amerikanen gewoon geen tests uit andere landen, zogenaamd omdat onze “normen” zo hoog zijn. Blijkbaar zijn ze dat niet. In dit geval was de test die we hebben gemaakt defect, waardoor er weken vertraging is opgetreden, en er was een soort besmetting in het laboratorium. Hoe kan dit zijn?

De inefficiëntie en onbekwaamheid van de regering bij het produceren, lokaliseren en distribueren van benodigde medische benodigdheden, in combinatie met het corrupte beschermheerschap van Trump naar zijn favoriete staten, is verbluffend. Verhalen over FEMA-bevelvoerende transporten van uitrusting die al door staten waren betaald, en gouverneurs die tegen elkaar moesten bieden voor bevoorrading omdat de federale regering weigerde haar macht te gebruiken om de controle over te nemen in een wereldwijde noodsituatie, is gewoon verbazingwekkend. Het land dat de invasie van D-Day heeft gepland, is niet in staat de levering van medische benodigdheden aan New York City te coördineren?

Blijkbaar. En de wereld kijkt toe. Michelle Goldberg van The New York Times schreef:

‘Als je kijkt naar waarom Amerika na 1945 zo sterk is gestegen, kwam dat omdat Amerika de beste wetenschappers ter wereld aantrok’, vertelde Klaus Scharioth, de Duitse ambassadeur in Amerika van 2006 tot 2011, tegen mij. ‘Amerika trok expertise aan. Je had het gevoel dat alle regeringen, of ze nu Republikeinen of Democraten waren, ze expertise koesterden.’ Zoals  vele Amerikanen in het buitenland , heeft Scharioth met grote droefheid naar de deconcentratie van ons land gekeken: ‘Ik had niet gedacht dat ik dat in mijn leven zou zien.’

Senator Tom Cotton van Arkansas, een opkomende Republikeinse leider, wil er duidelijk voor zorgen dat de Amerikaan nooit meer expertise aantrekt:

Als Chinese studenten hierheen willen komen om Shakespeare en de Federalist Papers te bestuderen, dan is dat wat ze van Amerika moeten leren. Ze hoeven geen quantum computing te leren. Ik vind het een schandaal dat we zoveel van de slimste koppen van de Chinese Communistische Partij hebben opgeleid.

De rest van de wereld gaat verder zonder ons. Deze week hielden 20 wereldleiders een telefonische vergadering die beloofde “de samenwerking op het gebied van een coronavirusvaccin te versnellen en onderzoek, behandeling en medicijnen over de hele wereld te delen”. Niemand uit de Verenigde Staten was erbij.

Waarom zou je je drukmaken? Geen enkele Amerikaanse toezegging is het papier waard waarop het is gedrukt en in ieder geval is de VS duidelijk niet meer bereid om samen te werken met de rest van de wereld, zelfs niet in een wereldwijde catastrofe.

Ik denk dat dit alles zegt:

Deze pandemie is de eerste echte wereldwijde dreiging van de 21e eeuw. Het zal niet de laatste zijn. Dit zijn het soort grote, ongekende uitdagingen waarmee we in de toekomst worden geconfronteerd. Niet alleen leidt de VS de respons niet, het doet er nauwelijks aan mee.

De verkiezing van Donald Trump ging over meer dan alleen dit presidentschap. Het gaf aan dat Amerika niet langer in staat was zichzelf competent te besturen, laat staan ​​de wereld te leiden. Onze verschrikkelijk ongeorganiseerde, vernietigende reactie op de COVID-19-crisis heeft onthuld dat dit probleem veel dieper gaat dan onze politiek. We hadden ons vermogen om iets goeds te doen op een slechtere tijd niet kunnen verliezen.Lees ook:  De psychopaat in Chief

Comments

comments