Voor blanke nationalisten kwam Covid-19 precies op tijd

Voor blanke nationalisten kwam Covid-19 precies op tijd

27 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De huidige uitbarstingen van pesten en geweld tegen Azië zijn misschien wel de aardbeving vóór de tsunami.

Sinds wordt veroordeeld om te schuilen in de plaats, ik heb elke aflevering gevolgde Schitt’s Creek en hebben nu zijn toevlucht genomen tot Ru Paul’s Drag Race en de Top Chef voor comfort. In die wereld is het ergste dat kan gebeuren dat een grap niet landt, een kostuum mislukt of iemand naar huis moet. Maar dat zijn slechts afleidingen. Het grootste deel van de dag, vaak het grootste deel van de nacht, maak ik me druk en maak ik me zorgen over alle manieren waarop deze pandemie, zoals een vriend van een vriend het uitdrukte, een zwart licht op het met sperma bevlekte hotelbed in Amerika heeft gedraaid .

De Covid-19-pandemie heeft de keerzijde van het neoliberalisme overdreven, waardoor de effecten plotseling leesbaar zijn door ze ons in groteske karikatuur voor te stellen. De kippen zijn thuisgekomen om te slapen met een gigantische dreun – een dreun die zo resoneert dat meer dan één soort precariteit de klassenladder beklimt en traditionele raciale scheidslijnen overschrijdt. Ondertussen zijn de haters, de blanke nationalisten, totaal verlicht over wat er aan de hand is. En ze zijn niet de enige. De apocalyptische vleugel van religieus rechts kan het gebrabbel van 16 hoeven net over de horizon horen, wat de eindtijd aangeeft.

Er zijn veel meldingen van anti-Aziatisch geweld en intimidatie, en rechtse websites, subreddits en prikborden staan ​​vol met complottheorieën en racistische tropen die op de Chinezen gericht zijn. Incidenten zoals die hier , hier en hier zijn gedocumenteerd, wijs op een heropleving van “geel gevaar” racisme en herinner ons aan de bijzondere kracht van het oriëntalisme om Aziaten tot gemakkelijke doelwitten van racistische samenzweringstheorieën te maken door ons voor altijd vreemd te maken in onze smaak, belangen en loyaliteit. Het aandringen van president Trump om Covid-19 ‘Chinees’ te noemen, of het nu bedoeld is als afbuiging of als rood vlees voor zijn basis, lijkt hier een belangrijke, zelfs definitieve rol te spelen, racistische rechtse samenzweringstheorieën te legitimeren en blanke nationalisten toestemming te geven. Die toestemming wordt versterkt door het nalaten van de federale overheid in het licht van de gemeenschapseisen om meldingen van haatmisdrijven aan te pakken.

Lees ook:  Bolton's Val: Iran Gegoten als een nucleaire dreiging, ons afleidend van zijn occulte project
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments