Amerika’s vijand is Engeland, niet Rusland

Amerika’s vijand is Engeland, niet Rusland

28 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Historisch gezien was Rusland misschien wel Amerika’s belangrijkste bondgenoot; Engeland blijft, net als tijdens de Amerikaanse Revolutie, Amerika’s grootste vijand.

De enige vijand van Amerika tijdens de Revolutionaire Oorlog (1775-1783) was Engeland. Sinds Engeland in die oorlog werd verslagen, heeft het (gecontroleerd door de Britse aristocratie) verschillende manieren geprobeerd om de controle over Amerika te herwinnen. De laatste poging van de Britse aristocratie om de controle over Amerika te herwinnen, begon in 1877 en gaat vandaag verder als de ‘ Deep State’ van de twee landen – die niet alleen de liegende CIA en de liegende MI6 omvat, maar de hele gezamenlijke operatie van de verenigde aristocratieën van Groot-Brittannië en de VS Deze twee aristocratieën vormen feitelijk de Deep State en beheersen de hoogste niveaus van beide inlichtingendiensten en van beide regeringen, en voorkomen democratie in beidelanden. De aristocratie regeert elk van hen. Het plan van 1877 was erop gericht de twee aristocratieën te verenigen en de toen opkomende nieuwe wereldmacht, de Amerikaanse industrie en haar regering, te laten beheersen door de rijkste individuen in beide landen. Franklin Delano Roosevelt had geprobeerd de beoogde global-imperialistische combinatie te doorbreken, maar hij stierf tragisch voordat hij dit doel bereikte.

Amerika’s tweede oorlog tegen een buitenlandse mogendheid was de oorlog van 1812 (1812-1815), waarin de Verenigde Staten, zo snel na hun eigen zegevierende revolutie om zich van Groot-Brittannië te bevrijden, nog verder probeerden te gaan en Groot-Brittannië geheel uit Noord-Amerika te verwijderen . Onder Amerikanen bleven sommigen nog steeds bang dat Engeland zou proberen de VS te heroveren. De historicus Don Hickey schreefdat “In Noord-Amerika waren de Verenigde Staten de enige oorlogvoerders die de oorlog konden verliezen en toch hun onafhankelijkheid konden behouden. Aangezien de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië op het spel stond in de Napoleontische oorlogen, zou men kunnen stellen dat de Verenigde Staten in de oorlog van 1812 de enige oorlogvoerende partijen aan weerszijden van de Atlantische Oceaan waren die niets te vrezen hadden voor hun onafhankelijkheid. ” Omdat koning George III nog steeds door veel Amerikanen werd gehaat, wilden de VS de Britse koloniën die ten noorden van de Amerikaanse grens, het huidige Canada, achterbleven, van de Britse controle bevrijden.. De meeste bewoners bleven zichzelf echter beschouwen als onderdanen van de koning, en dus mislukte de Amerikaanse poging. Bovendien wisten Britse soldaten, afkomstig uit wat nu Canada is, de onafhankelijkheid van Amerika daadwerkelijk in gevaar te brengen: ze staken Washington in brand. Het waren niet de onderdanen van de koning ten noorden van de Amerikaanse grens die dit deden; het waren Britse troepen. Het leger van de koning deed het. Amerikanen hadden echt reden om koning George III te vrezen. De voortdurende onafhankelijkheid van Amerika stond inderdaad op het spel in die oorlog. Dat was niet alleen de perceptie van de Democratisch-Republikeinen (Jefferson’s Party); er was realiteit.

Tijdens een telefoontje van 25 mei 2018 tussen de presidenten van Amerika en Canada , rechtvaardigde de onwetende president van Amerika , Donald Trump, de tarieven tegen Canada gedeeltelijk door te zeggen: ‘Hebben jullie het Witte Huis niet platgebrand?’ De troepen van koning George III hadden dat echter op 24 augustus 1814 gedaan (en op dezelfde dag het Capitool vernietigd); en niet alleen bestond Canada op dat moment nog niet, maar de troepen van de koning hadden dit gedaan als vergelding voor een succesvolle Amerikaanse invasie in het noordelijke grondgebied van de koning – welk gebied vervolgens zijn eigen gedeeltelijke onafhankelijkheid zou verwerven (na de mislukte opstanden van 1837) 1838, door de onderdanen van de koning daar). Hoewel de VS de oorlog van 1812 wonnen, in de zin dat ze hun onafhankelijkheid niet aan Engeland verloren, slaagde het er niet in Canada te bevrijden. Twee jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog (1860-1865) won Canada echter in 1867 eindelijk een rommelige gedeeltelijke onafhankelijkheid .

De wederopbouw van het door de Britten verwoeste Amerikaanse Witte Huis werd in 1817 voltooid ; die van het door de Britten verwoeste Amerikaanse Capitool werd in 1826 voltooid .

De meest gevierde slag in de oorlog van 1812 was op 13 september 1814 in Fort McHenry in Baltimore, waar Amerikaanse soldaten de Amerikaanse vlag in de lucht hijsten, wat Francis Scott Key inspireerde om “The Star-Spangled Banner” te schrijven . Die ode vierde wat door de Amerikanen werd beschouwd als de tweede overwinning van hun land tegen de Britse tirannie.

De volgende grote poging van Engeland om de VS te veroveren was tijdens de burgeroorlog, toen Engeland het recht van de zuiderlingen steunde om de zwarten tot slaaf te blijven maken en zich daarvoor van de federale Unie afscheidde (om de slavernij te bestendigen). Als het zuiden had gewonnen, zou dit niet alleen de VS aanzienlijk hebben verzwakt, maar zou het in het zuiden van Amerika een nieuwe natie hebben geplaatst die zou worden verbonden met de Amerikaanse vijand, Groot-Brittannië, de Zuidelijke Confederatie.

In tegenstelling tot de steun van Engeland voor de slavernij en voor het uiteenvallen van de Verenigde Staten, was Rusland een leidende wereldwijde supporter van de VS en van zijn beweging om de slavernij af te schaffen. Onder tsaar Alexander II verzette de Russische regering zich niet alleen tegen slavernij, maar ook tegen lijfeigenschap, en werd aldus onder Russen vereeuwigd als ‘de Grote Bevrijder’, vanwege zijn eindigende lijfeigenschap, wat voor Rusland was wat slavernij was voor Amerika – een verworpen relikwie van een voormalig monarchistisch absolutisme (de voorgangers van die tsaar). Toen de erudiete Cynthia Chung op 16 oktober 2019 kopte: ‘Rusland en de Verenigde Staten: de vergeten geschiedenis van een broederschap’en schreef daar over ‘Cassius Clay’, ze verwees niet per ongeluk naar de beroemde Amerikaanse bokser Muhammad Ali (1942-2016), maar naar de persoon die tegenwoordig veel minder bekend is, maar ter eer de beroemde bokser heette oorspronkelijk Cassius Marcellus Clay. De naamgenoot van die bokser werd door Chung redelijkerwijs aangeduid als zijnde “mogelijk de grootste Amerikaanse ambassadeur in Rusland (1861-1862 en 1863-1869).” Deze “Cassius Clay” was inderdaad een van Amerika’s onbezongen historische helden, niet alleen omdat deze Kentuckian “Cassius Clay” een buitengewoon moedige voorvechter was van het verbieden van slavernij, maar ook omdat hij een grote aanwinst werd voor de oorlog van zijn vriend Abraham Lincoln om te bereiken het doel om Amerika’s slaven te emanciperen. Zoals het artikel van Wikipedia“Cassius Marcellus Clay (politicus)” zegt over de rol van Clay in de “Burgeroorlog en minister van Rusland” :

President Lincoln benoemde Clay op 28 maart 1861 tot minister van de Russische rechtbank in St. Petersburg . De burgeroorlog begon voordat hij vertrok en omdat er destijds geen federale troepen in Washington waren, organiseerde Clay een groep van 300 vrijwilligers om het Witte Huis en de US Naval Yard te beschermen tegen een mogelijke Zuidelijke aanval. Deze mannen werden bekend als de Washington Guards van Cassius M. Clay. President Lincoln gaf Clay een presentatie Colt revolver als erkenning. Toen de federale troepen arriveerden, gingen Clay en zijn familie naar Rusland. [10]

Als minister van Rusland was Clay getuige van het emancipatie-edict van de tsaar . Clay werd in 1862 teruggeroepen naar de Verenigde Staten om een ​​opdracht van Lincoln als generaal-majoor bij het Union Army te aanvaarden en weigerde publiekelijk deze te accepteren, tenzij Lincoln ermee instemde slaven onder Geconfedereerde controle te emanciperen. Lincoln stuurde Clay naar Kentucky om de stemming voor emancipatie daar en in de andere grensstaten te beoordelen. Na de terugkeer van Clay naar Washington, DC, vaardigde Lincoln de proclamatie uit eind 1862, die in januari 1863 van kracht werd. [11]

Clay nam ontslag in maart 1863 en keerde terug naar Rusland, waar hij tot 1869 diende. [3] Hij was invloedrijk in de onderhandelingen over de aankoop van Alaska . [12

Zo hielp deze vriend van zowel “The Great Liberator” als “The Great Emancipator” hen beiden. Zoals Blake Stillwell goed samenvatte in zijn artikel van 16 oktober 2015 “Hoe Rusland een overwinning van de Unie in de burgeroorlog garandeerde”, Kende Ambassadeur Clay de persoonlijk gedeelde waarden tussen de staatshoofden in zowel de VS als Rusland, en deelde deze persoonlijk met hem, en hij haalde daardoor tsaar Alexander II over om zich bij de VS te voegen in een oorlog om Engeland te veroveren als Engeland openlijk en actief zou veroveren sluit je aan bij de oorlog van het Amerikaanse Zuiden tegen de Verenigde Staten. Tsaar Alexander II plaatste dus tijdens de burgeroorlog Russische oorlogsschepen in New York City en San Francisco, om te voorkomen dat Engeland de Zuidelijke Confederatie, die Engeland van plan was geweest, actief zou steunen. Waarschijnlijk was geen enkel land zo behulpzaam voor de zaak van de Unie als Rusland, en dit was niet alleen voor doeleinden van machtspolitiek, maar vooral voor democratische en progressieve principes, zowel die van Lincoln als die van de tsaar – hun gedeelde verlichtingsdoelen voor de toekomst van de wereld .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De Mensen Van De Verenigde Staten Zeggen Geen Oorlog Tegen Iran

Imperialistisch Engeland’s imperialistische vijand Frankrijk was ook pro-slavernij, maar niet zo’n grote bedreiging voor de VS als Engeland. De manier waarop Michael O’Neill dit verwoordde in zijn 10 mei 2019 ‘Frankrijk’s betrokkenheid bij de Amerikaanse burgeroorlog’was: “De Franse regering had zeker sympathie voor de Confederatie omdat beide regimes aristocratisch waren, terwijl het noorden een democratischer sociaal en economisch systeem had dat niet zo rigide hiërarchisch was. De handelsvooruitzichten van Frankrijk werden ook geschaad door noordelijke blokkades van zuidelijke havens. Frankrijk wilde ingrijpen om de handel in katoen, wijn, cognac en zijde te verzekeren. ” Dit was een geval waarin het Engelse en Franse rijk aan dezelfde kant stonden – tegen democratie en voor slavernij. Elke aristocratie wordt gedreven door onbeperkte hebzucht, en deze hebzucht dreef de Franse en Engelse aristocratieën samen, met betrekking tot de Amerikaanse Burgeroorlog. Tsaar Alexander II was een uiterst zeldzame progressieve aristocraat – zoals de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt later ook was.

Zoals Chungs artikel ook opmerkte, waren de vriendschappelijke betrekkingen tussen Rusland en de Verenigde Staten begonnen ten tijde van de Amerikaanse revolutie, en Benjamin Franklin (die toen de Amerikaanse ambassadeur in Frankrijk was) was daar de sleutel in.

In 1877 kwam de toekomstige Britse diamantmagnaat Cecil Rhodes met zijn levenslange plan om de aristocratieën van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten te verenigen om uiteindelijk de hele wereld te veroveren. Zijn plan zou worden geactiveerd bij zijn dood, die plaatsvond in 1902, toen de Rhodes Trust begon en de kern creëerde van een zich uitbreidende beweging op het hoogste financiële niveau in beide landen, waaronder het Royal Institute of Foreign Affairs, ook bekend als Chatham House , in Londen, en vervolgens de Council on Foreign Relations in NYC (het Amerikaanse bijkantoor van RIFA), die beide instellingen werden verenigd met de Europese aristocracies in de Bilderberg-groep, die begon in 1954 en die was geïnitieerd door de ‘voormalige’ nazi-prins Bernhard van Nederland en David Rockefeller van de VS; en, ten slotte, de Trilaterale Commissie, die de aristocraten van Japan in 1973 in de Rhodesische kudde bracht, onder auspiciën van de vertegenwoordiger en hoofd van de anti-Russische strateeg van David Rockefeller, Zbigniew Brzezinski. (De belangrijkste anti-Russische strateeg van Nelson Rockefeller was Henry Kissinger.

Er zijn ook andere belangrijke uitlopers van de Rhodes Trust – het is de stam van de boom en Cecil Rhodes lijkt het zaad te zijn geweest.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren de VS en Rusland wederom cruciale bondgenoten, maar deze keer was Engeland bij ons, niet tegen ons, omdat de Britse aristocratie concurreerde met die van Duitsland. De marxistische revolutie in Rusland in 1917 maakte alle superrijken van de wereld doodsbang, net zoals ze doodsbang waren geweest voor de mislukte revoluties in Europa in 1848, maar dit in Rusland was een revolutie voor een dictatuur door arbeiders tegen de middenklasse (“de bourgeoisie ”) en niet alleen tegen de aristocratie; en dus was het geen Verlichtingsproject en het was zeker helemaal niet democratisch. Bovendien was Duitsland tijdens de Eerste Wereldoorlog nog dictatoriaaler dan Engeland. Inderdaad: Kaiser Wilhelm II begon de Tweede Wereldoorlog om de oude traditie van het goddelijke recht van koningen te behouden en voort te zetten – erfelijke monarchie (de meest retrogressieve van alle vormen van regeringsregering, erfelijke heerschappij). En Duitsland bedreigde de Amerikaanse schepen, terwijl Engeland dat niet was.

Op de Versaille-vredesconferentie na WO I waren vier invloedrijke leiders van de Amerikaanse delegatie intens pro-Brits: de uiterst conservatieve pro-aristocratische democraat en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Robert Lansing , en zijn twee neven, de uiterst conservatieve vrome christelijke pro-aristocratie Republikeinen John Foster Dulles en zijn broer Allen Dulles en de vrome christelijke partner van JP Morgan, Thomas Lamont. Alle vier steunden zij de verplichting van de Duitse belastingbetaler om de Franse belastingbetaler zo groot te maken dat hij de pas opgerichte democratische Duitse regering van Weimar zou beroven. Deze door de Amerikaanse delegatie goedgekeurde berooidheid van de Duitsers heeft ertoe bijgedragen dat de extremistische conservatieve rechts-populistische nazi-partij aan de macht is gekomen tegen de democratische regering van Weimar. De gebroeders Dulles hadden veel vrienden onder de aristocratieën van zowel Engeland als Duitsland en werden onder leiding van de Amerikaanse president Dwight Eisenhower twee leiders van de oorlog om Rusland te veroveren. Terwijl de Amerikaanse president Harry S. Truman had getracht de Sovjet-Unie “in te sluiten”, probeerden de Dulles-broers deze in plaats daarvan te “veroveren”. Beiden hadden een diepgewortelde haat tegen Rusland – niet alleenvan het communisme. Het was een haat die wijdverbreid was onder de aristocratieën van alle rijken, vooral Engeland, de VS, Duitsland en Japan.

De Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt was een uitzondering op de bijna universele haat tegen Rusland onder aristocracies van de VS en aanverwanten: hij erkende en erkende dat, hoewel Joseph Stalin een barbaarse dictator was, Stalin een zeer toegewijde anti-imperialist was zoals FDR zelf, omdat Stalin leidde de anti-imperialistische vleugel van de Communistische Partij tegen de imperialistische vleugel van Trotski. Stalin pleitte hartstochtelijk voor ‘communisme in één land’– de leerstelling dat de Sovjet-Unie eerst duidelijk een bloeiende economie in het land moet vestigen en daardoor als model moet dienen dat de massa’s in de kapitalistische landen zou inspireren om op te staan ​​tegen hun onderdrukkers; en dat pas nadat een dergelijk communistisch succesmodel tot stand is gekomen, het communisme zich op natuurlijke wijze naar andere landen kan verspreiden. FDR was absoluut tegen elke vorm van imperialisme, en hij had er gepassioneerde privé-argumenten tegen Winston Churchill over, omdat Churchill zei: “Er mag niet geknoeid worden met de economische overeenkomsten van het Empire”, in antwoord op FDR’s‘Ik kan niet geloven dat we een oorlog tegen fascistische slavernij kunnen voeren, en tegelijkertijd niet werken om mensen over de hele wereld te bevrijden van een achterlijk koloniaal beleid.’ En daarna zei FDR in besloten kring tegen zijn zoon Elliott, minachtend tegen Churchill: ‘Een echte oude Tory, nietwaar? Een echte oude Tory, van de oude stempel. ‘ De naoorlogse visie van FDR was voor een Verenigde Naties die alle nucleaire en alle andere strategische wapens zou bezitten en die alle aspecten van het internationaal recht zou beheersen, en niets van het intranationale recht (behalve misschien als de Veiligheidsraad unaniem is, maar alleen als zijnde uitzonderingen). Elk van de grote mogendheden zou intranationaal in hun aangrenzende landen mogen interveniëren, maar alleenom te voorkomen dat een vijandige grootmacht voet aan de grond krijgt – puur defensief, niets anders. Dit zou heel anders zijn geweest dan wat de VN zijn geworden. Het is iets waar de goedgelovige Truman (die niets van wist en begreep) door Churchill, en, nog meer, door de toenmalige generaal, Dwight Eisenhower, kon worden misleid, omdat ze allebei imperialisten waren en erop uit waren om te veroveren Rusland – en niet alleen om het communisme te beëindigen . De cruciale datum was 26 juli 1945 , toen Eisenhower Truman ervan overtuigde de Koude Oorlog te beginnen. Vervolgens op 24 februari 1990Stelde de Amerikaanse president George Herbert Walker Bush sindsdien het beleid van de VS vast: dat wanneer de Sovjet-Unie in 1991 haar communisme zou beëindigen, de VS en haar bondgenoten in het geheim de Koude Oorlog tegen Rusland zouden voortzetten, totdat Rusland wordt veroverd om zo te worden onderdeel van het Amerikaanse rijk, niet langer een onafhankelijke natie. Dit is een vervolg op het plan van Cecil Rhodes: de VS doen de poging van de Britse aristocratie om de hele wereld te veroveren.

Op 14 augustus 1941, toen FDR en Churchill het Atlantisch Handvest vormden en een gezamenlijke oorlog tegen Hitler aan het plannen waren, kwamen ze overeen de “UKUSA-overeenkomst” te vormen , een “geheim verdrag” tussen die twee landen, dat op 17 mei 1943 als de “BRUSA-overeenkomst” en vervolgens op 5 maart 1946 onder president Truman officieel ondertekend, en de inhoud werd uiteindelijk openbaar op 25 juni 2010. Het was / is de basis van wat beter bekend staat als “de vijf ogen” “van de Cecil-Rhodes-afgeleide (hoewel ze dat niet vermelden) operaties van buitenlandse inlichtingendiensten, die de Britse en Amerikaanse inlichtingendienst als de kern verenigen, maar ook de inlichtingenoperaties van de andere Angelsaksische Engelssprekende kolonies omvatten: Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. India en andere ‘inferieure rassen’ van Engelssprekende landen (zoals Rhodos en Winston Churchill ze zagen) waren niet inbegrepen. Voorbeelden: de gezamenlijke inspanning van het VK en de VS om de dood van Julian Assange teweeg te brengen (en ze zullen daar waarschijnlijk snel in slagen ) werd onderdeel van deze samenwerking tussen het VK en de VS, evenals de sancties tussen het VK en de VS tegen Rusland met betrekking tot verzonnen zaken en sanctiestegen Rusland over Sergei Magnitsky in 2012 en Sergei Skripal en de ‘Russiagate’-aanklacht tegen Donald Trump in 2018 . Deze volledige bloei van het Rhodesische plan staat ook algemeen bekend als “de speciale relatie” en als “de Anglosphere” .

Het zijn de aristocracies van de VS en het VK, tegen hun eigen naties – tegen hun eigen volk – maar voor de essentiële imperiale operaties door zowel Amerikaanse als Britse internationale bedrijven, die door die miljardairs worden gecontroleerd.

Daarom zijn alle sancties tegen Rusland gebaseerd op leugens . Zeker, is het niet toevallig . Bij elke stap, in vrijwel elk geval, werken de aristocracies van de VS en het VK samen aan deze libels – libels tegen de werkelijke belangrijkste buitenlandse bondgenoot van de VS (de aristocratie van het VK is altijd de belangrijkste vijand geweest van het Britse publiek, en ook tegen Rusland) – en tegen het Amerikaanse volk. Dit is volledig in overeenstemming met het plan van Rhodos, dat was om de VS te gebruiken om het Britse rijk uit te breiden. Dat is de geschiedenis van onze tijd.)

Dit is het ultieme succes van het plan van koning George III en het is een diep verraad aan de bedoelingen van de Amerikaanse oprichters, die gepassioneerde anti- imperialisten waren . En dat gold ook voor FDR . Maar vlak na WO II namen de imperialisten (geleid door Amerikaanse miljardairs) het over.

—————

Onderzoekshistoricus Eric Zuesse is de meest recente auteur van  They’s Not Even Close: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010 , en van CHRIST’S VENTRILOQUISTS: The Event that Created Christianity .  Lees ook:  Burgerlijke onrust barst over de hele wereld, maar wacht maar tot de Verenigde Staten toetreden tot de partij ...

Comments

comments