Blind voor de wetenschap, Bleekmiddel Dokter Trump komt met gekke China samenzwering

Blind voor de wetenschap, Bleekmiddel Dokter Trump komt met gekke China samenzwering

28 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Trump’s uitstapje naar de behandeling van de ziekte van Covid-19, waarbij bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik als mogelijke remedie wordt voorgesteld, laat echt zien hoe idioot deze president is. Zijn volgende snelle poging tot beperking van de schade om de roekeloze opmerkingen als “sarcasme” te verwerpen, laat alleen maar zien hoe oneerlijk en kwikzalig hij is.

Serieus, als de tot president gedraaide magnaat kan overwegen om desinfectiemiddel in het menselijk lichaam te injecteren als een manier om een ​​virus te “reinigen”, dan weet je dat deze man een primitieve kennis van wetenschappelijke kennis heeft.

We weten al dat Trump notoir minachtend is ten opzichte van wetenschappers en technische experts. Hij geeft de voorkeur aan instinct en voorliefde voor ‘quick-fixes’ die voortvloeien uit zijn vulgaire kapitalistische wereldbeeld om de kosten laag te houden en de winst torenhoog te houden. Zijn afwijzing van klimaatwetenschap en de eerste uitbraak van de Covid-19-pandemie als “hoaxes” illustreren de anti-wetenschappelijke onverdraagzaamheid.

Omringd door fundamentalistische christelijke sekteleden als Mike Pompeo en Mike Pence, die geloven in bijbels creationisme boven evolutie en apocalyps boven historische vooruitgang, is het ook consistent met het antiwetenschappelijke parochialisme van Trump en zijn regering.

Dus nu zien we waarom zulke stompe mensen het absoluut onwetenschappelijke samenzweringsvuilverhaal kunnen geloven en bekeren dat het Covid-19-virus uit een Chinees laboratorium kwam, hetzij per ongeluk, hetzij met opzet als een biowapen.

Trump en Pompeo zetten deze lasterlijke onzin voort als onderdeel van hun “schuld China” -agenda. Krankzinnige anti-Chinese haviken zoals Fox-nieuwskenner Steve Bannon, evenals senatoren als Tom Cotton en Lyndsey Graham, hebben deze geruchtenmolen extra kracht bijgezet door van Beijing een enorme financiële vergoeding te eisen . Vermoedelijk respectabele mediakanalen zoals de Washington Post hebben ook het idee gepropageerd dat de pandemie afkomstig was van een virologisch laboratorium in de Chinese stad Wuhan. Van daaruit, zo gaat het argument, verspreidde het zich over de hele wereld en veroorzaakte het specifiek de dood en de economische ravage in de VS. De logica van dit argument zou tot oorlog met China kunnen leiden.

Een extra sinistere draai aan dit verhaal is dat de Chinese regering loog over de eerste uitbraak in december en een doofpot heeft gehouden, die de VS en andere westerse staten heeft ontwapend om een ​​adequate verdediging van de volksgezondheid voor te bereiden. Amerika’s topdiplomaat Mike Pompeo heeft provocerende beweringen herhaald die China heeft verdoezeld .

Het idee dat China de informatie heeft vertraagd of misleid, wordt tegengesproken door de feitelijke tijdslijn van de pandemie. De Chinese autoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie gaven eind januari noodverklaringen af ​​- minder dan vier weken na de eerste detectie van de ziekte in Wuhan. De ziekte was tot dan toe onbekend. De reactie van China kan daarom als prijzenswaardig snel worden beschouwd. Chinese genetici hadden tegen die tijd ook het genoom van het virus gesequenced en het voor de rest van de wereld gepubliceerd om de uitdaging aan te gaan met het ontwikkelen van diagnostische tests en uiteindelijk een vaccin.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Verzwegen in onze media: Tientallen scholen in Israël weer dicht na nieuwe corona-uitbraak

Trump is eerder bekend (27 maart en andere data) en prijst China’s inspanningen om de pandemische crisis te beheersen, terwijl hij toen ook het gevaar dat het voor de VS vormde, bagatelliseerde.

De plotselinge verschuiving in de afgelopen weken om China de schuld te geven, is simpelweg dat de regering-Trump een zondebok probeert te vinden om haar eigen criminele zelfgenoegzaamheid te dekken door het Amerikaanse publiek tegen de ziekte te beschermen. Het dodental in de VS is veruit het ergste ter wereld en de economie ligt in puin. De zelfgenoegzaamheid vloeide voort uit de Amerikaanse ‘uitzonderlijke’ arrogantie en de anti-wetenschappelijke onverdraagzaamheid van Trump en zijn acolieten.

De bewering dat het Covid-19-virus (ook wel SARS-CoV-2 genoemd) ‘uitgelekt’ was uit een Chinees laboratorium, past volledig in demagogische pogingen om China te beschuldigen. Het roept anti-Chinees racisme, xenofobie en een vals nationalistisch jingoisme op. “China Lied, People Died”, luidt de slogan die door pro-Trump-supporters wordt aangeprezen. De vervelende logica daarin is: als die vuile, stiekeme Chinezen er niet waren, zouden we allemaal appeltaart eten en een brullende economie opzuigen.

Het probleem is dat er geen wetenschappelijk bewijs is om deze samenzwering te ondersteunen. Wetenschappers, virologen, genetici en moleculair biologen van over de hele wereld, waaronder Amerikaanse topexperts op hun gebied, hebben de bewering dat het Covid-19-virus uit een laboratorium kwam of door genetische manipulatie werd gemanipuleerd, verworpen.

Dit artikel van Alex Lantier is het lezen waard vanwege de samenvatting van de internationale wetenschappelijke beoordeling van de oorsprong van het Covid-19-virus. De overheersende wetenschappelijke conclusie, zoals gepubliceerd in collegiaal getoetste academische tijdschriften zoals Nature, ondersteunt volledig de vaststelling van de Wereldgezondheidsorganisatie dat het virus in de natuur is ontstaan ​​als onderdeel van normale natuurlijke selectie, en daardoor aan de mens is doorgegeven. De sleutel tot deze conclusie ligt in het in kaart brengen van het genetische materiaal in het virus dat zijn natuurlijke oorsprong bewijst, hoogstwaarschijnlijk via vleermuizen voor de mens als zoönotische vector. Als het in een laboratorium zou worden gemanipuleerd, zou de genetische samenstelling een synthetische techniek van ‘splicing’ verraden.

Het Wuhan Institute of Virology is een internationaal gerespecteerd laboratorium dat zich toelegt op het bestuderen van virale ziekten en het beschermen van de volksgezondheid tegen onvermijdelijke gevaren van overdracht. Het is aangewezen als een P4 biosecurity-instelling, wat betekent dat het werkt volgens de hoogste veiligheidsnormen. Deze onberispelijke standaard wordt gegarandeerd door westerse wetenschappers die aan het Wuhan-instituut hebben gewerkt. Het idee dat een ‘natuurlijk virus’ op de een of andere manier per ongeluk zou zijn ‘uitgelekt’, is dus onlogisch en onwaarschijnlijk. Een dergelijke goedgelovige manier van denken berust op een bepaald anti-Chinees vooroordeel.

De wetenschap van virologie en moleculaire genetica is verbazingwekkend ingewikkeld. Maar het komt erop neer dat het de oorsprong van het Covid-19-virus als een natuurlijk voorkomende ontwikkeling bewijst. Die conclusie bevestigt wat de Chinese regering en de WHO hebben gezegd. Het vernietigt het giftige verhaal dat wordt gepromoot door Trump en zijn groep anti-Chinese, anti-wetenschappelijke fanatici.

Maar hoe kan Doctor Bleach Trump dit wetenschappelijke bewijs omzeilen als hij denkt dat je de ziekte kunt genezen door te mainlinen met Clorox?Lees ook:  Hongarije: Honderden illegalen staan ​​klaar om de grenzen te bestormen - iedereen wil naar Duitsland

Comments

comments