De anti-lockdown-protesten worden raar

De anti-lockdown-protesten worden raar

28 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De rally’s bevatten geweren, Guy Fawkes-maskers, leden van de extreemrechtse Proud Boys-groep en gezangen als ‘feiten boven angst!’

De staatshuizen van New York en Virginia zijn zojuist de nieuwste locaties geworden voor demonstranten tegen blokkering om hun frustraties te uiten en te eisen dat hun respectieve gouverneurs de economieën van hun staten heropenen ondanks de voortdurende COVID-19-crisis.

De vraag naar “#ReOpenAmerica” ​​kwam de afgelopen week van het internet en in de echte wereld, met rally’s die ook plaatsvonden in Ohio, North Carolina, Michigan en Kentucky. Een andere staat op vrijdag in Wisconsin gepland. De rally van woensdag in Michigan, genaamd “Operation Gridlock”, was verreweg de grootste, met ongeveer 100 aanwezigen die zich persoonlijk verzamelden of het Capitool met hun auto’s overspoelden, het verkeer blokkeerden en zelfs een ambulance verhinderden.

De rally’s bevatten tot nu toe wapens, Guy Fawkes-maskers, leden van de extreemrechtse Proud Boys-groep, mogelijke banden met de familie van onderwijssecretaris Betsy Devos en gezangen als ‘feiten boven angst!’

De rally van donderdag in het staatshuis van New York in Albany kende een relatief slechte opkomst en trok slechts ongeveer een dozijn bezoekers – van wie sommigen zwaaiden met de vlaggen Trump2020 en “Don’t Tread on Me”.

Er waren af ​​en toe sneeuwbuien en veel van de demonstranten bleven in hun auto buiten het staatshuis, waar gouverneur Andrew Cuomo zojuist had aangekondigd dat New York – waar het virus 11.586 mensen heeft gedood en meer dan 200.000 ziek heeft gemaakt – in de pauze blijft. tot 15 mei.

Een livestream van de organisator van het Albany-evenement, genaamd “Mike Gee”, toonde een man met een bord met de tekst “Communist Cuomo Has Got To Go”. Hij noemde de gouverneur een ‘communistische dictator’ vanwege zijn weigering om apothekers toe te staan ​​recepten in te vullen voor hydroxychloroquine, een medicijn dat door president Donald Trump wordt aangeprezen als een magische remedie tegen coronavirus. Er is geen overtuigend medisch bewijs dat aantoont dat het antimalariamiddel helpt bij het coronavirus.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Nederland heeft de hoogste berg ter wereld die berg heet Pensioenfondsen’ en is 1400 miljard euro hoog

‘We willen geen hand-outs, we willen weer aan het werk’, vertelde een man, geïdentificeerd als Jared Armstrong uit Williamsburg in Brooklyn, New York, aan Gee. ‘We kunnen het op een slimme manier doen. Alle anderen in dat gebouw wachten tot iemand anders ‘spring’ zegt, omdat niemand verantwoordelijk wil zijn als iets zijwaarts gaat. Ze krijgen nog steeds hun loon, ze werken nog steeds aan je loon. ‘

De rally op donderdag in Virginia, georganiseerd door een coalitie van groepen, “ReOpen Virginia”, “End the Lockdown VA” en “Virginians Against Excessive Quarantine”, had een iets grotere opkomst, met een paar dozijn mensen die reciteerden “stop de lockdown”.

De #ReopenAmerica-oproep heeft weerklank gevonden bij veel van de miljoenen Amerikanen die plotseling werkloos zijn geworden sinds het coronavirus de VS binnenviel en een ongekende economische stop dwong. Veel conservatieve sociale media zijn een echokamer geworden waar mensen naar antwoorden grijpen en hun frustraties uiten, waardoor ze vaak de ernst van het coronavirus in twijfel trekken en de media beschuldigen van een overhyping van de pandemie. Anderen hebben gebruik gemaakt van het feit dat Trump het coronavirus een ‘China-virus’ noemde, en gingen zelfs zo ver dat China opzettelijk het virus uitbracht om de Amerikaanse economie lam te leggen.

Terwijl veel Republikeinen, waaronder Trump, er alles aan doen om de VS te heropenen, heeft directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases Anthony Fauci gewaarschuwd dat we er nog niet zijn. In een interview met de Associated Press deze week zei Fauci dat het doel om het land tegen 1 mei te openen “een beetje overdreven optimistisch” was en dat hij bang is dat te snel opengaan kan leiden tot clusters van infecties en zelfs een tweede piek van COVID-19 gevallen in de herfst.Lees ook:  America's Royals bieden het gewone volk de opdracht om 'iets nieuws te vinden'

Comments

comments