FRANKRIJK: migranten in de buitenwijken van Parijs vallen de politie aan en steken auto’s en scholen in brand

FRANKRIJK: migranten in de buitenwijken van Parijs vallen de politie aan en steken auto’s en scholen in brand

28 april 2020 0 Door Indignatie redactie

FRANKRIJK: migranten in de buitenwijken van Parijs vallen de politie aan en steken auto’s en scholen in brand, maar het is de politie die wordt onderzocht wegens een vermeende “racistische” opmerking tegen een Noord-Afrikaanse moslimovervalverdachte

Franse aanklagers zijn een onderzoek gestart nadat twee politieagenten naar verluidt waren betrapt op het maken van ‘racistische’ opmerkingen over een gearresteerde moslimdief. Het incident vond plaats in de vroege uren van zondag nadat een Noord-Afrikaanse man die verdacht werd van diefstal uit de Seine werd getrokken nadat hij probeerde te ontsnappen in het zwaar islamitische migrantengebied van Seine-Saint-Denis banlieue ten noorden van Parijs.

In de video, naar verluidt gemaakt door een lokale bewoner, is een politieagent te horen met een extreem aanstootgevend woord voor een Noord-Afrikaanse moslim, alvorens toe te voegen: “Ze kunnen niet zwemmen. Je had een bal en ketting aan zijn enkel moeten bevestigen. ‘ De man wordt vervolgens geboeid en achter in een politiebusje gezet, waar hij kan schreeuwen.

De film, gepost op Twitter door Taha Bouhafs , een journalist en antiracismeactivist, zette de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, ertoe aan om te tweeten : “Een video met een politie-interventie rond het Île-Saint-Denis heeft legitieme verontwaardiging veroorzaakt. Er zal licht schijnen (over het incident). ”

Éric Coquerel, een parlementslid die het departement Seine-Saint-Denis vertegenwoordigt, zei dat het gedrag van de politieagenten “onaanvaardbaar” was. “Ik weet niet wat de persoon had gedaan … Het is beschamend en buitengewoon zorgwekkend om tegenwoordig racistische woorden en gedrag van een politieagent te horen”, zei hij.

Lees ook:  Intergemeenschappelijke conflicten of burger oorlogen: hoe de gebeurtenissen in Dijon verklaren?

De politiechef van Parijs, Didier Lallement, heeft de onmiddellijke schorsing geëist van de twee agenten die racistische opmerkingen zouden hebben gemaakt.

Het incident zal de spanningen in de Parijse banlieue, waar de betrekkingen tussen lokale ‘jongeren’ en de politie door autoriteiten en verenigingen als ‘ingewikkeld’ worden beschreven, niet verzachten.

Daily Mail Online on Twitter

Anti-lockdown riots break out in Paris amid anger at police ‘heavy-handed’ treatment of minorities https://t.co/8EPE63bMWr https://t.co/YwVErZF3Tn

Een week geleden braken er onrust uit in Seine-Saint-Denis na een incident waarbij een motorrijder een politieauto sloeg, wat leidde tot botsingen tussen jongeren – die vuilnisbakken en auto’s in brand staken, en zelfs een school, en vuurwerk lanceerden – en de politie , die zijn beschuldigd van een hardhandige aanpak van de afsluiting.

Clip toont brandweerlieden die een brand proberen aan te pakken nadat talloze voertuigen in brand waren gestoken.

Rellen begonnen op zondagavond en verspreidden zich vervolgens naar de beruchte islamitische migrantengetto’s Seine-Saint-Denis en andere moslimmigrantenwijken van Parijs. Zoals de Franse media meldt , braken na maandagavond gebieden in ten minste 25 steden en departementen in Frankrijk uit in onrust als reactie op het oorspronkelijke incident.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Duitse vluchtelingenraad helemaal gek: deportatie in de winter is vermoedelijk levensbedreigend

De New York Post Police lanceerde maandag traangas en gebruikte knuppels tegen inwoners van Villeneuve-la-Garenne toen vuurwerk op straat ontplofte, meldde de Daily Mail .

De chaos verspreidde zich ook naar het nabijgelegen Aulnay-sous-Bois, waar agenten zeiden dat ze ‘in een hinderlaag gelokt’ waren door bewoners in een district dat voornamelijk bestond uit immigranten die beweren dat ze regelmatig worden onderworpen aan harde politiebehandeling.

De politie zei dat ze het doelwit waren van mensen die vuurwerk als projectielen gebruikten en vier bewoners arresteerden.

Rechtengroep SOS Racisme heeft een verklaring afgelegd waarin de autoriteiten worden opgeroepen om het incident met de motorrijder in het licht te stellen en er bij de politie op aan te dringen “in deze tijd van opsluiting en spanningen”.

Een politiebureau in Strasburg werd in brand gestoken door demonstranten die zeggen ‘sympathiek’ te zijn voor de Parijse relschoppers. Maar de vraag is, zijn deze mensen in opstand tegen de politie vanwege hun hardhandige handhaving van de afsluiting of is dit gewoon meer de spanning tussen moslims en de Franse politie?

Voertuigbranden door jonge moslims zijn een veelgebruikte tactiek geworden om chaos te veroorzaken.

Het kan een combinatie van beide zijn. Drie politieagenten worden aangeklaagd wegens overlijden van de gedetineerde wegens overtreding van de lockdown-voorschriften.

Jongeren van EU Today botsten ‘s nachts met de politie in de buitenwijken van Parijs, de website van Le Point en Agence France Presse meldden woensdag dat de laatste uitbraak van problemen, zoals strikte lockdown-regels om het coronavirus aan te pakken, de sociale spanningen doen toenemen en bewoners hun woede uitten over naar verluidt onderdrukkende politiebehandeling tegen de grotendeels etnische moslimminderheidsbevolking in de armere buurten.

Lees ook:  "Een kogel in het hoofd": twee Franse rappers richten zich op journalisten die berichten over de "vuile islam"

Een derde video toont een vrouw die haar schok uitdrukt terwijl ze registreert hoe moslims benzine op een auto gooien om het vuur te versnellen. Dan beginnen mannen agressief te zingen en rennen ze over straat.

Youssraa 🦁 on Twitter

nanterre #emeutes https://t.co/hmItUCfg6w

De katalysator voor de botsingen, die plaatsvonden in gebieden als Villeneuve-La-Garenne, Nanterre en Clichy, was een incident waarbij een 30-jarige motorrijder gewond raakte bij een botsing met een ongemarkeerde politieauto tijdens een achtervolging met een gebroken been.

Vorige week werd in Béziers, in het zuiden van Frankrijk, aangekondigd dat drie politieagenten strafrechtelijk werden vervolgd nadat een vader van drie was overleden terwijl hij werd gearresteerd wegens het overtreden van de afsluiting van het Coronavirus.

De agenten, die werden gefilmd terwijl ze Mohamed Gabsi (33) tijdens een avondklok over de grond sleepten, worden beschuldigd van ‘opzettelijk geweld door een overheidsfunctionaris die leidt tot doodslag’ en ‘ niet-assistentie van een persoon in gevaar’ .

 Comments

comments