Peilingen! VVD profiteert optimaal van ‘sterk optreden Rutte’ tijdens coronacrisis! VVD op 39 zetels

Peilingen! VVD profiteert optimaal van ‘sterk optreden Rutte’ tijdens coronacrisis! VVD op 39 zetels

28 april 2020 0 Door Indignatie redactie

In een nieuwe zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos is de VVD de grote winnaar. Half Nederland lijkt te zijn gevallen voor de charmes van Rutte, van weglach-premier tot de ‘sterke leider’ tijdens deze crisis. De belangrijkste vraag is natuurlijk hoe lang de partij van Rutte nog populair blijft, want de echte klappen van de economische crisis moeten nog komen….

De premier lijkt niks verkeerd te kunnen doen, zo’n driekwart van de respondenten vindt het beleid van Rutte uitstekend. De VVD profiteert – als enige coalitiepartner – enorm veel van de Rutte-mania in Nederland. Ongeacht de naderende economische crisis lijkt de premier niks fout te kunnen doen in de ogen van velen. De VVD staat inmiddels weer op 39 zetels, en daarmee op eenzame hoogte in de virtuele zetelverdeling.

Ondertussen zakken de PVV en het Forum beetje bij beetje steeds meer weg in de virtuele peilingen, veel Nederlanders moesten toch niks hebben van een ‘volledige lockdown’, de vraag is echter of beide partijen weer veel zetels kunnen winnen wanneer blijkt dat het kabinet een matig tot slechte exitstrategie heeft toegepast. Uiteindelijk stemt men namelijk met hun portemonnee, en de economische vooruitzichten zijn alles behalve rooskleurig.

Ondertussen verliest 50Plus enkele zetels omdat zij zo nodig uitgerekend nu een politieke machtsstrijd ondergaan. De vraag is echter of 50Plus meer zetels zal verliezen door het interne gerommel of dat het de kiezers vrij weinig boeit. Want 8 virtuele zetels blijft een prima prestatie van de ouderenpartij.

Lees ook:  “De kapitalisten zijn bang voor een opstand van de massa’s”
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Belastingdienst en de oorlog tegen armen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments