Top 5 theorieën om uit te leggen wat er is gebeurd met Kim Jong-un uit Noord-Korea (video)


Kim Jong Un uit Noord-Korea is sinds 11 april niet meer gezien en miste met name de belangrijkste feestdag van het land op 15 april ter ere van zijn grootvader, Kim Il Sung.

Wat we wel weten is dat China  een team  van medische experts naar Noord-Korea heeft gestuurd te midden van tegenstrijdige berichten dat Kim een ​​’mislukte’ cardiovasculaire operatie heeft ondergaan. Volgens het  Daily NK is Kim echter grotendeels hersteld.

Afgelopen maandag  tweette Katie Tur van MSNBC “Kim Jong Un is hersendood”, en dat zowel NBC als CNN zijn status hadden bevestigd. Ze verwijderde snel de tweet ‘uit voorzorg’.

Dus, met geruchten over het lot van Kim dat wervelt, zijn hier volgens Bloomberg de beste theorieën over wat er aan de hand is  .

Ontspan, hij is prima

” Kim Jong Un leeft en leeft “, aldus Moon Chung-in, speciaal adviseur van de Zuid-Koreaanse president. In een verklaring aan Fox News op zondag  zei Moon dat Kim sinds 13 april in de kustplaats Wonsan verbleef.

Hij is geroosterd

Volgens  CNN , dus wie weet, suggereert de Amerikaanse inlichtingendienst dat Kim na de operatie in ‘groot gevaar’ verkeert. Ondertussen   meldde Bloomberg dat Amerikaanse functionarissen te horen kregen dat Kim in kritieke toestand verkeert, maar dat hij zijn status niet kon bevestigen.

Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump donderdag zei dat hij geloofde dat het CNN-rapport ” onjuist ” was en gebaseerd op “oude documenten”, versnelden geruchten over de verslechterende toestand van Kim alleen op sociale media. Op zaterdag  meldde Reuters   dat de internationale afdeling van de Chinese Communistische Partij donderdag een team met medische experts naar Noord-Korea heeft gestuurd om te adviseren over Kim . De nieuwsdienst, die drie mensen noemde die bekend waren met de situatie, zei dat het onduidelijk was wat de delegatie signaleerde over de gezondheid van Kim. – Bloomberg

Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken had het ‘medische team’ te maken met coronavirusonderzoek. “Dat is niet hetzelfde als een medisch team”, zei CCP-woordvoerder Geng Shuang in een interview op maandagavond vanuit Beijing.

Kim is sociaal distancin g

Omdat hij het coronavirus niet wilde vangen omdat de 36-jarige vanwege zijn zwaarlijvigheid in een hogere risicocategorie zit, hebben sommigen gesuggereerd dat de Noord-Koreaanse leider gewoon in quarantaine gaat tijdens de COVID-19-crisis, ondanks het feit dat Noord-Korea niet ‘ t heeft geen gevallen bekendgemaakt.

Maandag  meldde de in Seoul gevestigde  JoongAng Daily- krant dat Kim in zelfquarantaine is, daarbij verwijzend naar een niet-geïdentificeerde bron in China. Volgens het rapport werd bevestigd dat een van Kim’s lijfwachten het virus had opgelopen, daarom stuurde China ongeveer vijftig medische staf.

Dit zou Kim natuurlijk  niet beletten een bewijs van leven te leveren .

Kim raakte gewond tijdens militaire oefeningen

Een gerucht doet de ronde dat Kim gewond is geraakt tijdens militaire oefeningen in de oostelijke toeristische enclave van Wonsan, waar hij eigenaar is van een paleisachtig familieverblijf. Volgens satellietfoto’s geanalyseerd door  38 North was Kim’s  gepantserde trein , of een trein die er veel op lijkt, vorige week geparkeerd op het plaatselijke treinstation.

Op 14 april, de dag voor de viering van de Dag van de Zon in Pyongyang, was er een uitbarsting van militaire activiteiten, waaronder kruisraketproeven en straaljagermanoeuvres, volgens een verklaring van de Noord-Koreaanse overloper Ri Jong Ho, die momenteel in de ONS. Bloomberg  suggereert dat dit onwaarschijnlijk is en merkt op dat satellietbeelden van 15 april Kim’s trein niet laten zien.

Aandacht zoeken

Last but not least   noemt Bloomberg de Zuid-Koreaanse wetgever Yoon Sang-hyun, die een commissie voor inter-Koreaanse betrekkingen leidt, die suggereerde dat Kim zijn verdwijning had bedacht om de aandacht op het regime te vestigen.

Yoon speculeerde dat de Noord-Koreaanse leider de komende weken in het openbaar zou moeten verschijnen om een ​​destabiliserend debat over zijn greep op macht en potentiële opvolgers te voorkomen.

‘Als hij dat niet doet, is het een heel groot probleem’, vertelde Yoon maandag aan verslaggevers, volgens DongA Daily. ‘Kim leidt het land blijkbaar niet zoals hij dat normaal zou doen.’ – Bloomberg

In 2014 verdween Kim op dezelfde manier voor  zes weken en stak allerlei geruchten op, variërend van ‘jicht’ tot ‘omvergeworpen’, waarna hij met een wandelstok werd gezien.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord