Trump zegt dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor mensen die desinfectiemiddel inslikken

Trump zegt dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor mensen die desinfectiemiddel inslikken

28 april 2020 0 Door Indignatie redactie

De president zei dat hij zich ‘niet kan voorstellen’ dat mensen desinfecterend middel slikken om COVID-19 te behandelen vanwege zijn opmerkingen vorige week.

President Donald Trump  zei maandag dat hij geen verantwoordelijkheid neemt voor de gerapporteerde piek bij mensen die hulp zoeken in verband met onveilig gebruik van desinfecterende middelen, hoewel hij vorige week op het idee kwam om desinfecterend middel te gebruiken als een potentiële COVID-19-remedie.

Trump ontkende dat zijn opmerkingen een rol speelden in die rapporten tijdens zijn maandagbriefing, de eerste keer dat hij op een persconferentie vragen had gesteld sinds zijn opmerkingen over het injecteren van mensen met ontsmettingsmiddel en zonlicht  bijna universele veroordeling kregen. Trump beweerde later dat de suggestie  sarcastisch was .

‘Ik kan me niet voorstellen waarom’, zei Trump maandag toen een journalist een gemelde toename van het misbruik van desinfectiemiddel sindsdien opmerkte.

‘Neemt u enige verantwoordelijkheid?’ ging de verslaggever verder.

“Nee. Ik kan het me niet voorstellen, ik kan het me niet voorstellen, ‘zei Trump voordat hij snel verder ging met de vraag van een andere verslaggever. 

Sinds de opmerkingen van Trump vorige week hebben meerdere steden en staten melding gemaakt van een piek in de oproepen naar antigifcentra over blootstelling aan ontsmettingsmiddel, waardoor ambtenaren en fabrikanten van schoonmaakproducten werden gedwongen waarschuwingen te geven over het gebruik van dergelijke chemicaliën. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De grote stervende

Het Antigifcentrum van New York City ontving 30 telefoontjes over blootstelling aan huishoudelijke chemicaliën in de 18 uur na de opmerkingen van Trump, vergeleken met slechts 13 in dezelfde periode vorig jaar. 

De gouverneur van Maryland, Larry Hogan (R), zei zondag dat zijn kantoor ‘ honderden telefoontjes ‘ had ontvangen om advies te krijgen over de suggestie van Trump, zelfs nadat de Emergency Management Agency van de staat vorige week een waarschuwing had gegeven over het innemen van ontsmettingsmiddel.

Eerder op de briefing van maandag schetsten Trump en andere leden van de coronavirus-taskforce een nieuw plan voor het uitgeven van coronavirus-tests, hoewel het weinig details bevatte over het oplossen van problemen in de toeleveringsketen en andere problemen met testcapaciteit.

Ondanks dat staatsleiders oproepen tot een federale inspanning om het testen op te voeren, zei de taskforce dat staten grotendeels verantwoordelijk zouden zijn voor het vergroten van de toegang tot tests. Volgens het plan dat maandag werd gepresenteerd, zouden alle 50 staten elke maand voldoende tests van de federale regering ontvangen om 2% van hun bevolking te screenen.Comments

comments