Trump zegt dat hij weet wat er aan de hand is met Kim Jong Un, maar zal het aan niemand vertellen

Trump zegt dat hij weet wat er aan de hand is met Kim Jong Un, maar zal het aan niemand vertellen

28 april 2020 0 Door Indignatie redactie

‘Ik weet relatief hoe het met hem gaat. Ik wens hem gewoon het beste. Je zult het waarschijnlijk in de niet al te verre toekomst horen.’

President Donald Trump heeft gesuggereerd dat hij veel meer weet over de gezondheid van Kim Jong Un dan hij wil delen, terwijl Zuid-Korea beweert dat de Noord-Koreaanse dictator ernstig ziek is als ‘nepnieuws’.

‘Ik kan het je niet vertellen, [maar] ja, ik heb wel een heel goed idee’, zei Trump op zijn maandagavondbriefing buiten het Witte Huis toen hem werd gevraagd naar Kim’s gezondheid.

‘Ik hoop dat hij in orde is. Ik weet wel hoe het met hem gaat, relatief gezien. Ik wens hem gewoon het beste. U zult waarschijnlijk in de niet al te verre toekomst horen. ‘

De president zou niet nader ingaan op wat hij precies wist, maar het lijkt erop dat Trump de afgelopen dagen wat informatie heeft gekregen, aangezien hij vorige week zei dat hij niets wist over de situatie van Kim of waar de rapporten over zijn slechte gezondheid vandaan kwamen.

Maar toen voegde de president verder toe aan de verwarring rond Kim’s huidige status, wat suggereerde dat hij geen nieuwe informatie had.

‘Hij zei afgelopen zaterdag niets’, zei Trump later op de persconferentie. ‘Niemand weet waar hij is, dus hij had het duidelijk niet kunnen zeggen. Dit is het laatste nieuws dat Kim Jong Un zaterdag een verklaring heeft afgelegd. Ik denk het niet. ‘

Het is niet duidelijk naar welke “verklaring” Trump verwees, maar het kan de door Kim ondertekende brief zijn geweest die aan arbeiders in de kuststad Wonsan was gericht, terwijl sommige deskundigen denken dat de dictator blijft.

Het is 17 dagen geleden sinds Kim voor het laatst in het openbaar werd gezien met zijn afwezigheid op de belangrijke jubileumviering van de Dag van de Zon op 15 april, waarmee de eerste berichten begonnen dat er iets mis was.

Dagen later beweerde een rapport van de NK Daily, een website van Noord-Koreaanse overlopers, dat Kim moeite had om te herstellen van een hartoperatie. Sindsdien is er een gestage stroom van rapporten geweest die beweren dat Kim in vegetatieve staat is of dood is.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Terwijl Pandemic zoveel levens vernietigt, viert de Surveillance State feest

Dinsdag bestempelde Zuid-Korea de rapporten echter als “nepnieuws” en beweerde nogmaals dat er in Noord-Korea geen verdachte activiteiten zijn geweest om te suggereren dat Kim bijna dood is.

Minister van Vereniging Kim Yeon Chul suggereerde inderdaad dat Kim vermist was tijdens de ceremonie van 15 april vanwege inspanningen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, en wees erop dat verschillende gebeurtenissen in Pyongyang waren geannuleerd.

Hij wees er ook op dat er eerder dit jaar verschillende perioden waren waarin de verblijfplaats van Kim onbekend was

“Er waren tijden dat [de activiteiten van Kim Jong Un] 21 dagen en 19 dagen onopgemerkt bleven, zelfs alleen voor dit jaar”, zei de minister. “De huidige situatie, het is moeilijk om het als immens bijzonder te zien.”

Deskundigen wijzen er echter op dat als Kim inderdaad fit en gezond is en eenvoudig zichzelf isoleert om het coronavirus te vermijden, het gemakkelijk zou zijn om deze geruchten te negeren door simpelweg één enkele foto te publiceren.

“Als hij alleen maar probeert infectie te voorkomen, zou het in theorie heel gemakkelijk moeten zijn om foto’s of video’s van een gezond uitziende Kim vrij te geven”, vertelde Chad O’Carroll, CEO van Korea Risk Group, die Noord-Korea in de gaten houdt, aan Reuters.

Dinsdag publiceerde de belangrijkste krant van de staat, de Rodong Sinmun, echter opnieuw een editie zonder nieuwe foto’s van Kim.

Lees ook:  De landen die verslaafd zijn aan kolen

In plaats daarvan blijven de staatsmedia van Noord-Korea berichten over brieven die Kim tijdens zijn afwezigheid heeft gestuurd. De meest recente, dinsdag gemeld, was een brief aan de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa ter gelegenheid van de Vrijheidsdag van zijn land.

NK NEWS on Twitter

ANOTHER DAY, ANOTHER ABSENCE: Kim Jong Un photos once again lacking from Tuesday edition of Rodong Sinmun (North Korea’s national newspaper). But Kim’s letters continue: this time to the South African President. He’s sent several such letters since his last photo on 04.11.Comments

comments