Corona-crisis VS: Houd die “cijfers” laag

Corona-crisis VS: Houd die “cijfers” laag

29 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Als je gisteren Ron DeSantis Gov in Florida republikein zag zitten met lieve leider, opscheppend over hoe goed Florida het heeft gedaan in de pandemie, zou je dit interessant kunnen vinden:

De staat Florida heeft nu voorkomen dat de medische onderzoekers cijfers bekendmaken over mensen die zijn overleden aan COVID-19.

De  Tampa Bay Times  meldt  dat de gezondheidsafdeling van Florida eerder deze maand tussenbeide kwam om de rapporten van de medische onderzoekers te onderdrukken, die regelmatig dodental aantoonden dat 10 procent hoger was dan de officiële cijfers van de staat.

De afgelopen negen dagen zijn er geen rapporten van de medische examinatoren openbaar gemaakt en er is geen indicatie wanneer ze in de toekomst worden vrijgegeven.

Dr. Stephen Nelson, de voorzitter van de State Medical Examiners Commission, vertelt de  Tampa Bay Times  dat staatsfunctionarissen hem hebben verteld dat ze van plan zijn waarschijnlijke doodsoorzaken uit het rapport van de examinatoren te verwijderen, waardoor het onmogelijk zou zijn om te zeggen hoeveel mensen waarvan de onderzoekers denken dat ze zijn gestorven aan het coronavirus.

‘Dit is niet anders dan enig ander openbaar record waarmee we te maken hebben’, zei Nelson. ‘Het wordt betaald met belastinggeld en de belastingbetaler heeft het recht om het te weten.’

De  Tampa Bay Times  merkt ook op dat de regering van de staat Florida een patroon heeft getoond van het onderdrukken van informatie over de ziekte.

“Vorige maand probeerde het de medische onderzoeker in Miami-Dade County ervan te overtuigen de toegang tot zijn overlijdensregisters te beperken, volgens de Miami Herald en correspondentie tussen de twee door de Times verkregen instanties”, schrijft de krant.

Hij wil niet dat zijn cijfers omhoog gaan, weet je dat niet?

Hier is de hondsdolle defensieve opmerking van DeSantis gisteren:

VERSLAG: Gouverneur DeSantis, u kreeg nogal wat kritiek omdat u uw staat niet zo snel sloot.

GOV. RON DESANTIS: Wat zijn de resultaten?

Je bekijkt enkele van de meest draconische orders die in sommige staten zijn uitgegeven – en vergelijk Florida in termen van ziekenhuisopnames per 100.000, in termen van onze dodelijke slachtoffers per 100.000. Je komt uit DC, Maryland, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Michigan, Indiana, Ohio, Illinois, noem maar op, Florida heeft het beter gedaan.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIk bekritiseer die staten niet, maar iedereen in de media zei dat Florida zou zijn zoals New York of Italië en dat is niet gebeurd omdat we begrepen dat we een grote, diverse staat hebben, we begrepen dat de uitbraak niet overal in de staat uniform was. En we hadden een op maat gemaakte en afgemeten aanpak die niet alleen hielp onze cijfers ver beneden wat iemand had voorspeld, maar ook minder schade toebracht aan onze staat in de toekomst. Ik had de bouw aan de gang, de wegenprojecten, maar we hebben het op een veilige manier gedaan en we hebben het denk ik gedaan op een manier die op de lange termijn waarschijnlijk duurzamer is.

Dus ik denk dat mensen terug zouden kunnen gaan om naar alle kritiek te kijken en dan nu te kijken en niemand voorspelde dat Florida zou …

We hebben uitdagingen, het is geen gemakkelijke situatie. We hebben mensen in het ziekenhuis gehad. Ik bevind me nu in een situatie waarin ik sinds gisteravond minder dan 500 mensen in een staat van 22 miljoen op ventilatoren heb. En ik heb 6.500 ventilatoren die inactief, ongebruikt, in de staat Florida staan.

VERSLAGGEVER: Mijn vraag is dat u die kritiek onder ogen ziet, u heeft deze cijfers. Ben je helemaal bezorgd over een nieuwe uitbraak die deze zomer of deze herfst komt en niet klaar is?

GOV. RON DESANTIS: Dat is natuurlijk de reden waarom het allemaal aan het doen was, dit is een nieuw virus, het is onvoorspelbaar. Maar we bevinden ons in een situatie waarin we zoveel meer tools kunnen detecteren. Een van de dingen waar ik met Dr. Birx over sprak, ons Florida Department of Health, we hebben een volledig geïntegreerd gezondheidszorgsysteem met de provincies. We hebben vanaf het begin contacttracering uitgevoerd.

Natuurlijk, zodra de uitbraak een bepaald punt bereikt, is de beperking echt wat je doet, de contactopsporing zal niet kunnen stoppen, zoals wat er in New York City aan de hand was. In Florida hebben we zo’n ongelijkmatige uitbraak, we waren de hele tijd en delen van de staat bezig met het traceren van contacten dat de uitbraak niet zo ernstig was. Ze beperkten de verspreiding en deden dat zeer effectief. Dat zal een groot deel uitmaken van wat we in de toekomst gaan doen. We denken dat dat kan lukken en we gaan nog veel meer kansen krijgen met schildwachtbewaking, met de verpleeghuizen. Er zal niets veranderen aan de tests van het verpleeghuis. Totdat dit virus verdwijnt, is dit de populatie die het meeste risico loopt.

In Florida hebben we bijna 85% van de dodelijke slachtoffers die 65 jaar of ouder zijn geweest. De meesten van hen hebben een aantal comorbiditeiten. Dit zijn de soorten faciliteiten die het meeste risico lopen. We blijven ouderen beschermen. We hebben dat al heel vroeg bericht, over de risicovolle, hoe ze thuis moeten blijven. Ik zou niet arresteren en ouderen als ze hun huis zouden verlaten. Maar we vertelden hen, beperk contacten omdat u meer risico loopt. Als je naar een plaats als The Villages gaat, zijn er artikelen geschreven die zeggen: “Oh, The Villages gaat crashen en verbranden”, al deze andere dingen. Ze hebben een infectiepercentage van 2,5%. We hebben 1200 een som voor medic getest en geen enkele bleek het virus te hebben. Dit is de boodschap van begrip, de risico’s zijn verschillend voor verschillende delen van onze gemeenschappen, en leeftijd en gezondheid, en blijven bestaan. Ik denk dat u zult zien hoe we verder gaan, dat zal ik binnenkort aankondigen. Je zult nog meer aandacht zien voor de kwetsbaren. Ik denk dat we dat moeten doen.

Ja, al die “cijfers” waar hij mee rammelt zijn erg indrukwekkend.

Als het waar is…Comments

comments

Lees ook:  Eigenlijk is er maar een optie om Rutte uit de macht te stoten en dat is een stem op Pieter Omtzigt