Franse consumenten hebben een tekort aan meel … dankzij Duitsland

Franse consumenten hebben een tekort aan meel … dankzij Duitsland

29 april 2020 0 Door Indignatie redactie

In Frankrijk is het steeds moeilijker geworden om zakjes meel in supermarkten te vinden. Het probleem ligt echter in Duitsland, niet in Frankrijk. Franse molenaars hebben hun frustratie geuit.

Frankrijk, de Europese leider in tarwe, heeft Duitsland de sleutels gegeven om zijn verpakking voor meel te leveren . Het betaalt vandaag een hoge prijs. Duitsland is een wereldleider in aanpasbare verpakkingen en bijna de enige leverancier van meelverpakkingen aan zijn buurman .

Aan het begin van de opsluiting was er een pasta, suiker en bloemkoorts. Deze unieke omgeving was een kans voor de Fransen om de keuken opnieuw te bezoeken door de productie van zelfgebakken brood en gebak te verhogen. Maar al snel werd de realiteit duidelijk: bij massale distributie, bij gebrek aan aanvulling, is er bijna geen bloem meer. In ongeveer een derde van de supermarkten zijn de schappen leeg.

“In heel Frankrijk is de verkoop van meel aan particulieren de afgelopen vijf weken verdubbeld; molenaars werken als een gek ”, zegt Jean-François Loiseau, voorzitter van de Meunerie de France en van de coöperatie Axéréal.

Om aan de grote vraag te voldoen, passen molenaars hun activiteiten aan terwijl hun bakkerijwinkels instorten.

Frankrijk heeft een grote aanvoer van tarwe. De afgelopen weken was het echter een hindernisbaan om meel te vinden in massadistributie-outlets. De SARS-CoV-2 insluitingsregels hebben geresulteerd in een verdubbeling van de verkoop van zakken van 1 kg in vergelijking met vorig jaar.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Corona-crisis als dekmantel: zo manifesteert het Merkel-regime de surveillancestaat

Ambachtelijke bakkerijen hebben scherpe dalingen geregistreerd die verband houden met de verandering in consumentengewoonten. Op dit circuit stortte de meelverkoop in de eerste week van opsluiting met 50 procent in, met verschillen in de stad en op het platteland, waar de ambachtsman toegankelijker blijft.

Om aan veranderende eisen te voldoen, worden korenmolens daarom gedwongen zich aan te passen. Grands Moulins de Paris heeft La Boulangine gelanceerd , een zakje meel van een kilo dat bakkers kunnen verkopen aan consumenten die het niet meer in supermarkten vinden.

De korenmolen Planchot heeft voor haar vaste klanten een nieuwe verpakking van 10 kg op conventionele en biologische T65-meel geïntroduceerd.

Van zijn kant sloot de Bellot- korenmolen zijn online verkoopdienst, verzadigd met telefoontjes van consumenten binnen een paar dagen. Het bedrijf leverde bij voorkeur aan zijn historische klanten. De verkoop in supermarkten is vervijfvoudigd.

Veel gevraagd door grote merken, de molenaar wordt beperkt in zijn productie door het ontbreken van lege zakken van 1 kg. “In vier weken tijd heb ik mijn voorraad voor zes maanden geliquideerd! De leveranciers van deze verpakking in Europa kunnen op de vingers van één hand worden gerekend. Ook zij vertragen hun activiteit wanneer ze altijd meer verzoeken ontvangen! De termijnen lopen daarom van een paar weken tot een paar maanden ‘, legt een manager uit.

Als de verpakking opraakt, staan ​​de teams stil. Hij is daarom op zoek naar nieuwe leveranciers en verkoopt ondertussen zakken van 25 kg aan supermarkten. Hij getuigde: ‘Toen hun planken leeg waren en ze niet konden wachten, bood ik ze deze pakketten aan. Ze probeerden het en binnen een paar dagen verkochten ze 1,5 ton bloem. ”

De korenmolens in Frankrijk zijn nog steeds bezig met het uitzoeken van de gevolgen van de Covid-19-pandemie, maar ze hopen niet de enigen te zijn die de rekeningen betalen.Lees ook:  Schendt het vaccinatiepaspoort tegen covid-19 rechten?

Comments

comments