Het Republikeinse dilemma: ze hadden Trump kunnen dumpen! Maar nu zitten ze vast aan hem

Het Republikeinse dilemma: ze hadden Trump kunnen dumpen! Maar nu zitten ze vast aan hem

29 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Voor een zwaar verkiezingsjaar maakten de omstreden Republikeinen hun keuze: de gladde glijbaan af met president Lysol

De goedkeuringsclassificaties van Donald Trump over de coronaviruspandemie zijn in vrije val, met een daling van 10 punten in de afgelopen maand tot 39% in een nieuwe Emerson-peiling. Dit komt overeen met de FiveThirtyEight-tracking van de algemene goedkeuring van Trump , waaruit blijkt dat het publiek na een korte rally-the-flag-reactie op het coronavirus begint te begrijpen dat de man die op tv gaat en voorstelt om huishoudelijke schoonmaakmiddelen te injecteren  een compleet imbeciel. Bovendien is hij de belangrijkste reden waarom de VS een enorm tekort aan testen heeft  en vier keer zoveel officiële gevallen van COVID-19 als het op één na meest getroffen land, Spanje. (Dit is zonder rekening te houden met hoeveel de Chinese regering de aantallen van die natie mogelijk heeft misleid.)

Dat gezegd hebbende, dalen de algemene goedkeuringscijfers van Trump nog steeds niet onder zijn basislijn van ongeveer 42%, wat onbeweeglijk lijkt. Dat komt omdat de basiskiezers van Trump het belangrijker vinden om het aan de liberalen te houden dan om iets anders, inclusief hun eigen gezondheid, hun baan of het beschermen van ons land tegen totale ineenstorting.

Dat brengt Republikeinen die in 2020 actief zijn, met name bedreigde gevestigde exploitanten in swing-staten, behoorlijk in de problemen. Ja, we hebben het over jou, Susan Collins – samen met andere precaire GOP-senatoren zoals Cory Gardner uit Colorado, Thom Tillis uit North Carolina en Martha McSally uit Arizona. Zich volledig afstemmen op de oranje opperheer is het vervreemden van de mogelijke kiezers die niet al te enthousiast zijn over het platform voor het injecteren van ontsmettingsmiddelen. Maar als ze proberen te veel afstand te nemen van president Clorox Chewables, lopen ze het risico Trump’s Twitter-woede naar beneden te halen en die basiskiezers te vervreemden, ze zullen absoluut enige hoop moeten hebben om te overleven wat lijkt op een moeilijke verkiezingscyclus voor hun partij. 

Niet dat iemand een moment van medelijden moet hebben voor een enkele Republikein op Capitol Hill. Democraten gaven de Republikeinen een gouden kans om Trump eerder dit jaar te verwijderen, nadat het Huis van Afgevaardigden de president in december had afgezet op beschuldiging van machtsmisbruik en obstructie van het Congres in verband met zijn chantageplan tegen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. 

Maar in plaats van die beschuldiging aan te nemen voor het geschenk dat het was – een kans om een ​​chaotische aanwezigheid te verwijderen die de partij voortdurend ondermijnt met zijn grillige gedrag – verzamelde senator-meerderheidsleider Mitch McConnell zijn troepen. Met uitzondering van Utah senator Mitt Romney, stemde elke republikein voor het vrijspreken van Trump, om te voorkomen dat hij gemakkelijk werd vervangen door vice-president Mike Pence, die misschien een rechtse christelijke dingbat is, maar in ieder geval geen chaos aap die iedereen die hij ontmoet, verkloot, zelfs zijn eigen politieke collega’s en supporters. 

De raadsels die Republikeinen voor zichzelf hebben gecreëerd, door Trump niet te dumpen wanneer ze de kans kregen, zijn duidelijk zichtbaar in de strijd tussen de herverkiezingscampagne van de president en het Nationaal Republikeins Senatoriaal Comité. 

Op vrijdag meldde Politico dat de commissie , die kandidaten van de Senaat adviseert over hun runs, een memo heeft uitgegeven waarin de kandidaten worden geadviseerd: ‘Verdedig Trump niet’. In plaats daarvan suggereerde de memo dat wanneer GOP-kandidaten door journalisten of kiezers worden gevraagd naar de enorme mislukkingen van Trump in het aanpakken van ofwel de coronavirus pandemie of de verwoestende economische gevolgen, moeten ze proberen van onderwerp te veranderen en “China aan te vallen”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  US BOMBS SYRIA en belachelijk CLAIMS "ZELFVERDEDIGING"

Vanuit het oogpunt van pure, meedogenloze politiek is het een goed advies. Het gedrag van Trump was onverdedigbaar, eeuwen voor het debacle van het injecteren en desinfecteren. Trump heeft maandenlang de crisis genegeerd, en zelfs toen hij er traag mee begon om te gaan, was zijn belangrijkste prioriteit om de coronavirus-tests die nodig zijn om de economie te heropenen, langzaam te lopen, omdat hij bang is dat hij er door een hogere caseload slecht uitziet. Het onderwerp proberen te veranderen is misschien cynisch en amoreel, maar het is zeker een slimme oproep voor Republikeinen. Als Collins, Gardner, Tillis en andere Republikeinen in zware races kiezers boven die 42% Trumpian basislijn willen krijgen, moeten ze zichzelf afbeelden als niet zo incompetent als hun enorm incompetente leider. 

Een slimme partijleider zou zich laten afzetten van kandidaten van hem af, als dat nodig is om te winnen. Huisspreker Nancy Pelosi staat erom bekend leden van haar partijorganisatie te vertellen dat ze haar publiekelijk kunnen bekritiseren, als dat is wat nodig is om een ​​hechte race te winnen.

Maar Trump, die niemand anders dan zichzelf trouw is, was voorspelbaar woedend over de memo en  haalde uit , en stuurde politiek adviseur Justin Clark erop uit om  Republikeinen te bedreigen die afstand probeerden te nemen van Trump door te zeggen: “Kandidaten zullen luisteren naar het slechte advies in dit memo op eigen risico “en” Trump geniet ongekende steun onder Republikeinse kiezers. “

Dat is misschien waar, maar met iedereen buiten de Republikeinse kernbeweging, wordt Trump steeds meer en correcter gezien als de reden waarom dit land uit elkaar valt. Senatoren zoals Gardner, Collins, Tillis, McSally, Joni Ernst uit Iowa, Steve Daines uit Montana, Kelly Loeffler uit Georgia en mogelijk zelfs McConnell zelf  zullen op zijn minst een paar Trump-sceptische kiezers moeten lastigvallen als ze willen winnen en vasthouden op hun meerderheid van de Senaat.

Om het nog erger te maken, zelfs als Republikeinen tijdens de coronaviruscrisis Trump’s grillige opvattingen en gedrag ondersteunen, zal hij ze waarschijnlijk onder de bus gooien voor hun loyaliteit.

Dat is tenslotte wat er met de gouverneur van Georgia, Brian Kemp is gebeurd. Kemp pikte de uiterst onbetrouwbare hints van Trump op dat hij wilde dat staten “heropenen” en het virus ongebreideld zouden laten rondlopen, in de verkeerde veronderstelling dat dit tot economisch herstel zal leiden. (In feite is de kans groot dat een dergelijke heropening  alleen maar meer mensen ziek maakt – en de economie erger maakt .) Kemp zorgde er ook dubbel voor dat Trump dat wilde door privé met de president te praten en zijn steun te krijgen .

Toen Kemp zijn plan aankondigde om Georgië te heropenen, reageerde Trump – die zich niet schaamt en niemand loyaal voelt – door dit alles verrast door te zeggen dat hij “niet blij” was met de keuzes van Kemp, die duidelijk te ver waren gegaan. Het is geen mysterie wat het spel van Trump hier is: hij wil beweren dat hij Amerika probeert te “heropenen”, maar wil ook geen verantwoordelijkheid voor de mogelijke dood en economische verwoesting die dit zou kunnen veroorzaken. Hij zal natuurlijk de eer opeisen voor alles dat goed gaat, maar alles wat fout gaat, wordt de regenten opgedrongen. 

Er is gewoon niet te winnen met deze man, en Republikeinen hadden dat al lang geleden moeten beseffen. Natuurlijk zou er op korte termijn politieke pijn zijn geweest toen de basis jammerde en huilde over de verwijdering van Trump, maar op de lange termijn zouden de Republikeinen veel beter af zijn geweest zonder hem. Pelosi gaf ze de gelegenheid om ze in geschenkverpakkingen te stoppen om zichzelf van deze chaos-demon te ontdoen voordat hij ze verpestte op manieren waarvan ze legitiem misschien nooit zouden herstellen. Ze hebben haar geschenk afgewezen en nu kijken ze naar het niveau van werkloosheid in de Grote Depressie, de stijgende sterftecijfers en een president die naar deze ramp kijkt en begint te spugen over hoe de oplossing misschien te vinden is in het gangpad voor huishoudelijke producten bij Walgreens. 

Maar voel absoluut geen medelijden met Republikeinen. Ja, en ik bedoel niets. Ze hebben een deal gesloten met de duivel en het lijkt erop dat de rekening komt. Lees ook:  Coronavirus-complottheorieën gaan van de marges naar de mainstream

Comments

comments