Miljoenen varkens, kippen en runderen worden gedood in de VS terwijl de media waarschuwt dat er “tekorten” komen

Miljoenen varkens, kippen en runderen worden gedood in de VS terwijl de media waarschuwt dat er “tekorten” komen

29 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Meer dan 26 miljoen Amerikanen hebben tot nu toe hun baan verloren tijdens deze blokkades van het coronavirus, en dit heeft tot een ongekende vraag bij voedselbanken in het hele land geleid. In veel steden beginnen voertuigen bij het krieken van de dag in de rij te staan ​​bij de voedselbanken en in sommige gevallen zijn de lijnen letterlijk kilometers ver uitgerekt . Maar tegelijkertijd hebben boeren in heel Amerika miljoenen liters melk gedumpt, miljoenen kilo’s verse groenten weggegooid en boerderijdieren gedood zoals we nog nooit eerder hebben gezien. In feite rapporteert Reutersdat “miljoenen varkens, kippen en runderen zullen worden gedood” omdat ze niet kunnen worden verkocht. In tegenstelling tot andere delen van de wereld hebben we op dit moment eigenlijk genoeg voedsel, maar we kunnen niet veel van dat voedsel aan de mensen geven omdat zoveel voedselverwerkingsfaciliteiten zijn gesloten vanwege angst voor COVID-19.

Wat we zien is niets minder dan een tragedie. Hoewel er op dit moment in heel Amerika zoveel behoeftige gezinnen zijn, worden zoveel boeren gedwongen te verspillen wat ze hebben geproduceerd omdat de pijpleidingen voor voedseldistributie tot stilstand zijn gekomen. Hieronder wordt beschreven hoe  Forbes  de huidige stand van zaken beschrijft.

Melkveehouders proberen te kiezen tussen het dumpen van melk en het verkopen van melkkoeien voor rundvlees. Aan contractkippentelers aan de oostkust is gevraagd om bijna 2 miljoen kippen te “ontvolken” . Hogere boeren in Iowa en Minnesota beginnen hun varkens te euthanaseren. Voor contract- en coöperatieve boeren – producenten in het voedselsysteem die verplicht zijn aan een grotere entiteit – zijn de opties beperkt.

Ik heb het gevoel dat we er uiteindelijk spijt van zullen krijgen dat er in deze periode zoveel middelen verloren gaan.

In Iowa worden de biggen met duizenden afgebroken , in Minnesota worden tienduizenden kippen dood vergast en in Wisconsin gieten boeren  talloze liters goede melk op de grond.

Ondertussen waarschuwen de reguliere media ons ademloos dat er “tekorten” komen.

Nu voedselverwerkende fabrieken in het hele land worden gesloten, zullen onze keuzes veel beperkter worden en Tyson Foods geeft openlijk toe dat “miljoenen ponden vlees uit de toeleveringsketen zullen verdwijnen” …

Tyson Foods staat voor een nieuwe reeks uitdagingen. In kleine gemeenschappen in het hele land waar we meer dan 100.000 hardwerkende mannen en vrouwen in dienst hebben, worden we gedwongen onze deuren te sluiten. Dit betekent één ding: de voedselvoorzieningsketen is kwetsbaar. Nu varkens-, rundvlees- en kippenplanten gedwongen worden te sluiten, zelfs voor korte tijd, zullen miljoenen ponden vlees uit de toeleveringsketen verdwijnen. Als gevolg hiervan is er een beperkt aanbod van onze producten beschikbaar in supermarkten totdat we onze faciliteiten die momenteel gesloten zijn, kunnen heropenen.

En Smithfield Foods heeft ook een zeer onheilspellende verklaring uitgegeven  …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Is Amerika zich aan het voorbereiden voor oorlog

“Tijdens deze pandemie staat onze hele industrie voor een onmogelijke keuze: blijven opereren om de voedselvoorziening of de sluiter van ons land in stand te houden in een poging onze werknemers volledig te beschermen tegen risico’s”, Smithfield Foods, de grootste wereldwijde varkensvleesproducent van de Chinezen WH Group, zei in een verklaring op vrijdag. ‘Het is een vreselijke keuze; dat wensen we niemand toe. ‘

‘Het is onmogelijk om eiwitten in heel Amerika op tafels te bewaren als de vleesfabrieken van ons land niet draaien. In de hele dierlijke eiwitindustrie kunnen sluitingen ernstige, misschien desastreuze gevolgen hebben in de toeleveringsketen, ”aldus de verklaring. “Naast de implicaties voor onze voedselvoorziening, komt onze hele agrarische gemeenschap in gevaar. Boeren kunnen hun dieren nergens heen sturen en zouden kunnen worden gedwongen om vee te euthanaseren, waardoor voedsel in de grond wordt begraven. We hebben een duidelijke keuze als natie: we gaan ofwel voedsel produceren of niet, zelfs niet in het licht van COVID-19. “

Uiteindelijk zijn deze grote bedrijven doodsbang om door hun arbeiders in de vergetelheid te worden geroepen als ze open blijven tijdens deze pandemie, en daarom zal het nodig zijn dat de federale regering tussenbeide komt.

President Trump heeft de bevoegdheid om vleesverwerkingsfaciliteiten open te houden, en dat is blijkbaar  precies wat hij van plan is te doen …

President Donald Trump is van plan om vleesverwerkende fabrieken open te houden terwijl de natie wordt geconfronteerd met toenemende voedselverstoringen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, zei een persoon die bekend is met de kwestie.

Trump is van plan om de Defense Production Act te gebruiken om de bedrijven te bevelen open te blijven als kritieke infrastructuur, en de regering zal volgens de persoon extra beschermende uitrusting voor werknemers en begeleiding bieden.

Dit zou de zaken enorm helpen, en ik wou dat het eerder was gebeurd.

Maar voor de economie als geheel blijven de vooruitzichten erg somber. Angst voor het coronavirus zal veel Amerikanen ervan weerhouden lange tijd hun normale activiteiten te hervatten, en dat zal de economische activiteit absoluut lamleggen. Als je hieraan twijfelt, bekijk dan de resultaten  van deze nieuwe poll …

Minder dan de helft van de Amerikanen is van plan om naar sportevenementen, concerten, films en pretparken te gaan wanneer ze heropenen voor het publiek totdat er een bewezen coronavirusvaccin is , volgens een opiniepeiling van Reuters / Ipsos die dinsdag is vrijgegeven.

Dat geldt ook voor degenen die in het verleden dergelijke evenementen hebben bijgewoond, een onheilspellend teken voor de sport- en entertainmentindustrie die hopen terug te keren naar de schijnwerpers nadat ze zijn stopgezet door de pandemie.

Ik schrok diep toen ik dat las.

Er is in de hele menselijke geschiedenis nog nooit een succesvol vaccin voor welk coronavirus dan ook geweest, en dus wachten degenen die erop wachten mogelijk heel, heel lang.

Ondertussen zal het economische leed in het hele land blijven escaleren. In Arkansas stonden de mensen dinsdag om 05.30 uur in de rij bij een voedselbank in het Little Rock-gebied en was al het eten “binnen anderhalf uur weg” …

De Arkansas Voedselbank was van plan dinsdag vier uur voedsel uit te delen, maar de vraag was zo groot dat al het voedsel binnen anderhalf uur weg was, zei de liefdadigheidsinstelling.

Auto’s stonden in de rij bij het winkelcentrum Outlets of Little Rock, waar het evenement al om 05.30 uur plaatsvond, toen de werknemers van de voedselbank arriveerden om de vrachtwagens te lossen, zei Rhonda Sanders, CEO van Arkansas Foodbank.

Alles waar ik al zo lang voor waarschuw, begint te gebeuren en dit land staat voor ongelooflijk moeilijke tijden .

Hopelijk wordt de uitvoerende order van Trump soepel uitgevoerd en worden alle vleesverwerkende fabrieken gedwongen te heropenen.

Maar dit is weer een ander voorbeeld dat laat zien hoe kwetsbaar onze toeleveringsketens werkelijk zijn, en je moet je afvragen hoe we het zullen doen als er een nog grotere crisis komt.

In de tweet wachtende Amerikanen voor een voedselpakket:

KDKA on Twitter

BACKED UP OVER A MILE: Hundreds of Pittsburgh residents waited in line for hours to receive boxes of food from the Greater #Pittsburgh Community Food Bank amid the Coronavirus pandemic. More: https://t.co/xoYb8iJQFn https://t.co/X6z2ahTQvZLees ook:  Nieuwe studie waarschuwt dat tot 70% van de Amerikanen uiteindelijk COVID-19 zal krijgen en dat de pandemie 2 jaar kan duren

Comments

comments