Oudere Duitse man in coma geslagen door Somalische vluchteling sterft na 11 maanden ziekenhuisstrijd

Oudere Duitse man in coma geslagen door Somalische vluchteling sterft na 11 maanden ziekenhuisstrijd

29 april 2020 0 Door Indignatie redactie

In mei 2019 werd de 76-jarige Detlef J. zinloos aangevallen door Ali M. in een zaak die Duitsland schokte. Nu is het slachtoffer alleen gestorven in het ziekenhuis als gevolg van coronavirusbeperkingen

Na een verblijf van 11 maanden in het ziekenhuis van Offenburg is de 76-jarige Duitse gepensioneerde Detlef J. overleden aan verwondingen die hij opliep nadat hij in coma was geraakt door een vluchteling uit Somalië.

Vorig jaar versloeg de 26-jarige Ali M. de gepensioneerde zonder reden brutaal toen de oudere man op weg was naar huis na een bezoek aan vrienden. Een getuige die het pak slaag zag, zei dat Ali M. “Allahu Akbar” schreeuwde nadat hij willekeurig op de man had gericht.

Detlef J., wiens achternaam niet bekend is gemaakt vanwege de privacywetgeving in Duitsland, liep zware verwondingen op waardoor hij in coma raakte en sinds de aanval aan een ziekenhuisbed werd vastgebonden.

Na een worsteling van bijna een jaar door de verwondingen die hij had opgelopen, stierf Detlef J. alleen in een ziekenhuis nadat de beperkingen van het coronavirus hem ervan weerhielden hem te bezoeken.

De tweelingzonen van Detlef, Ralf en Markus, 51 jaar oud, gaven in een interview met het Duitse dagblad Bild commentaar op de dood van hun vader .

De twee broers zeggen dat ze hun vader op 8 april voor het laatst mochten zien vanwege de anti-coronavirusbeperkingen van Duitsland.

Wat betreft de migrantenaanvaller, in november 2019 heeft de regionale rechtbank van Offenburg de aanvaller, Ali M, veroordeeld tot opname in een psychiatrische kliniek wegens ernstig lichamelijk letsel.

Het is momenteel onduidelijk hoelang Ali M. in de kliniek zal moeten blijven, maar ondanks het uitroepen van “Allahu Akbar” werd de man niet tot de gevangenis veroordeeld.

Ralf voegde eraan toe dat zijn vader er tijdens hun laatste bezoek heel vredig uitzag, hoewel hij eerder heel angstig en wanhopig leek.

De tweelingbroers zijn het erover eens dat hun vader nu is verlost van al zijn pijn en lijden en alleen dankbare woorden kan vinden:

‘We zijn dankbaar dat papa is gered!’ vertelden de tweeling aan Bild.

Meestal, als mensen niet door natuurlijke oorzaken sterven, wordt een autopsie bevolen. In het geval van Detlef J. besloot de aanklager echter niet de moeite te nemen om er een te bestellen.

“De zaak is gesloten. Volgens medisch oordeel is eerder lichamelijk letsel de doodsoorzaak”, legt Dr. Herwig Schäfer, hoofdaanklager in Offenburg, uit.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Poging tot moord door migrant: Irakees steekt buurman neer - slachtoffer is in levensgevaar!

Zoon Ralf zei dat na de crematie van zijn vader de naaste familieleden en vrienden van de familie persoonlijk afscheid zullen nemen van een man van wie ze houden.

‘Hoewel mijn vader alleen stierf, staan ​​er nu veel mensen aan zijn kant’, voegde Ralf eraan toe.

Veel mensen hebben hun medeleven betuigd op sociale media. Een gebruiker op Twitter schreef: ” Gepensioneerde Detlef J. vocht elf maanden, half blind en geslagen, hij wilde weer tot leven komen. Allemaal tevergeefs. Er zullen geen speciale ceremonies voor hem zijn, geen excuses van de kanselier voor zijn familie. Zijn bepaalde slachtoffers minder belangrijk? ‘

In mei 2019 schokte de onnodige en ongegronde aanval op de gepensioneerde Duitsland, wat een golf van woede veroorzaakte over de reden waarom iemand die om zogenaamde humanitaire redenen naar Duitsland kwam, een oudere man in coma zou slaan en hem uiteindelijk zou doden.

Detlef J. is misschien maar één slachtoffer, maar volgens de statistieken van de Duitse federale politie (BKA) vormen migranten een onevenredig groot deel van de misdaadplegers in Duitsland, vooral voor gewelddadige aanvallen en moorden .

Volgens de statistieken van vorig jaar bedroeg het aandeel buitenlanders onder criminele verdachten slechts 37 procent, terwijl het slechts 12 procent van de bevolking uitmaakte. In het geval van moord was dat aandeel zelfs nog hoger, met bijna 40 procent van de verdachten die als ‘immigranten’ werden vermeld.

Het rapport van het eerste kwartaal van 2019 van de Federal Criminal Police Office (BKA) toonde ook aan dat als groep vluchtelingen, asielzoekers en personen zonder Duitse verblijfplaats die niet kunnen worden uitgezet, in het Duits Geduldete genoemd, de meest oververtegenwoordigde groep zijn met criminele verdachten in heel Duitsland.

Luzy Wild on Twitter

Elf Monate kämpfte Rentner Detlef J., halb blind und zum Pflegefall geprügelt, wollte ins Leben zurück. Vergeblich. – Für ihn wird es keine Sondersendungen geben, für seine Familie keine Entschuldigung der Kanzlerin. Sind bestimmte Opfer weniger wichtig? https://t.co/wvPrfDZCaFLees ook:  In naam van Allah: Turkse vrouwen honderden keer vermoord - ontwikkeling bereikt ook Duitsland

Comments

comments