Trump blijft maar zeggen dat het coronavirus gewoon ‘weggaat’ als het dodental stijgt

Trump blijft maar zeggen dat het coronavirus gewoon ‘weggaat’ als het dodental stijgt

29 april 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl de president blijft liegen, heeft dr. Anthony Fauci benadrukt dat het virus niet zomaar zal verdwijnen.

President Donald Trump blijft ongegrond beweren dat het coronavirus eenvoudigweg ‘weggaat’, zelfs nu het aantal COVID-19-gevallen in de VS omhoog schiet onder een regering die zijn reactie op de pandemie friemelt.

‘Dit gaat verdwijnen’, zei Trump dinsdag over het dodelijke virus in het Witte Huis. “En of het nu in de herfst in gewijzigde vorm terugkomt, we zullen het aankunnen, we kunnen spurts uitbrengen en we zijn erg bereid om het aan te pakken.”

De opmerkingen kunnen vertrouwen wekken, zo niet vanwege het feit dat de president deze bewering routinematig zonder bewijs heeft gedaan, aangezien het aantal besmettingen is gestegen. Op dinsdag hebben bijna 1 miljoen mensen in de VS de ziekte opgelopen, terwijl meer dan 55.000 Amerikanen eraan zijn gestorven.

Al in februari beweerde Trump dat het virus ‘als een wonder’ zou verdwijnen.

‘Het gaat verdwijnen’, zei hij over het coronavirus toen de besmettingsaantallen begonnen te druppelen. ‘Op een dag is het een wonder, het zal verdwijnen.’

Hij herhaalde de claim opnieuw in maart en drong aan op kalmte terwijl hij en zijn regering de dreiging bleven bagatelliseren .

“En we zijn voorbereid en we doen het geweldig”, zei Trump op 10 maart op Capitol Hill. ‘En het zal verdwijnen. Blijf kalm. Het zal verdwijnen. ‘

Tegen die tijd waren er 1.300 bevestigde gevallen, volgens  een CBS News-tijdlijn .

Tijdens een briefing van het Witte Huis op 3 april beweerde Trump: ‘Ik zei dat het wegging en dat het weggaat’, toen er meer dan 200.000 bevestigde gevallen waren.  

De president kan het virus niet zomaar wegwensen, en dat zou hij weten als hij naar zijn eigen medische professionals luisterde. Vorige maand vertelde Dr. Anthony Fauci, die helpt de Amerikaanse reactie op deze crisis te leiden, het Congres om zich vast te leggen voor een lang gevecht .

‘Ik kan zeggen dat we meer gevallen zullen zien, en de zaken zullen erger worden dan ze nu zijn’, vertelde Fauci in maart aan de House Oversight Committee. “Hoeveel erger het zal worden, hangt af van ons vermogen om twee dingen te doen: de instroom van geïnfecteerde mensen van buitenaf beheersen, en het vermogen om ons eigen land te beheersen en te verzachten.”

De eigen voorstellen van de president voor de bestrijding van het coronavirus zijn op zijn best diep verkeerd geïnformeerd en in het slechtste geval gevaarlijk voor de gezondheid van Amerikanen. Hij heeft  voorgesteld desinfectiemiddel in te nemen  als een mogelijke remedie (het is niet; probeer het niet) en vertrouwt op de zon om dit probleem op te lossen. 

“Het lijkt erop dat in april, je weet in theorie dat wanneer het wat warmer wordt, het op wonderbaarlijke wijze verdwijnt”, beweerde Trump ten onrechte tijdens een campagneverzameling in februari. De opmerkingen waren voor de National Academy of Sciences aanleiding om het Witte Huis een brief te sturen waarin Trump werd verteld dat die verklaring niet klopte .

Maar de brief leek hem niet te overtuigen. Trump stelde later voor om UV-licht  te gebruiken om het virus te doden.

‘Stel dat we het lichaam met een enorme kracht raken, of het nu ultraviolet of gewoon heel krachtig licht is’, zei hij eerder deze maand.

De absurde bewering bracht de Wereldgezondheidsorganisatie ertoe het publiek eraan te herinneren dat zonlicht mensen niet onkwetsbaar maakt voor het virus.

“Je kunt COVID-19 vangen, hoe zonnig of warm het weer ook is”, aldus de WHO. “Landen met warm weer hebben gevallen van COVID-19 gemeld.”

De president is niet de enige die wenst dat het virus gewoon weggaat – dat doen we allemaal – maar om dit virus te verslaan, moet hij stoppen met hopen dat alleen wensen alleen voldoende zijn.

Lees ook:  DUITSLAND, FRANKRIJK, VK VERWERPEN DRUK de VN-sancties tegen Iran: Eindelijk het US Exceptionalism in Disarray?
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Lockdown Wars: debatteren over pandemische maatregelen in een mislukte staat
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments