4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Trump blijft maar zeggen dat het coronavirus gewoon ‘weggaat’ als het dodental stijgt

TRUMP

 7 total views,  3 views today

Terwijl de president blijft liegen, heeft dr. Anthony Fauci benadrukt dat het virus niet zomaar zal verdwijnen.

President Donald Trump blijft ongegrond beweren dat het coronavirus eenvoudigweg ‘weggaat’, zelfs nu het aantal COVID-19-gevallen in de VS omhoog schiet onder een regering die zijn reactie op de pandemie friemelt.

‘Dit gaat verdwijnen’, zei Trump dinsdag over het dodelijke virus in het Witte Huis. “En of het nu in de herfst in gewijzigde vorm terugkomt, we zullen het aankunnen, we kunnen spurts uitbrengen en we zijn erg bereid om het aan te pakken.”

De opmerkingen kunnen vertrouwen wekken, zo niet vanwege het feit dat de president deze bewering routinematig zonder bewijs heeft gedaan, aangezien het aantal besmettingen is gestegen. Op dinsdag hebben bijna 1 miljoen mensen in de VS de ziekte opgelopen, terwijl meer dan 55.000 Amerikanen eraan zijn gestorven.

Al in februari beweerde Trump dat het virus ‘als een wonder’ zou verdwijnen.

‘Het gaat verdwijnen’, zei hij over het coronavirus toen de besmettingsaantallen begonnen te druppelen. ‘Op een dag is het een wonder, het zal verdwijnen.’

Hij herhaalde de claim opnieuw in maart en drong aan op kalmte terwijl hij en zijn regering de dreiging bleven bagatelliseren .

“En we zijn voorbereid en we doen het geweldig”, zei Trump op 10 maart op Capitol Hill. ‘En het zal verdwijnen. Blijf kalm. Het zal verdwijnen. ‘

Tegen die tijd waren er 1.300 bevestigde gevallen, volgens  een CBS News-tijdlijn .

Tijdens een briefing van het Witte Huis op 3 april beweerde Trump: ‘Ik zei dat het wegging en dat het weggaat’, toen er meer dan 200.000 bevestigde gevallen waren.  

De president kan het virus niet zomaar wegwensen, en dat zou hij weten als hij naar zijn eigen medische professionals luisterde. Vorige maand vertelde Dr. Anthony Fauci, die helpt de Amerikaanse reactie op deze crisis te leiden, het Congres om zich vast te leggen voor een lang gevecht .

‘Ik kan zeggen dat we meer gevallen zullen zien, en de zaken zullen erger worden dan ze nu zijn’, vertelde Fauci in maart aan de House Oversight Committee. “Hoeveel erger het zal worden, hangt af van ons vermogen om twee dingen te doen: de instroom van geïnfecteerde mensen van buitenaf beheersen, en het vermogen om ons eigen land te beheersen en te verzachten.”

De eigen voorstellen van de president voor de bestrijding van het coronavirus zijn op zijn best diep verkeerd geïnformeerd en in het slechtste geval gevaarlijk voor de gezondheid van Amerikanen. Hij heeft  voorgesteld desinfectiemiddel in te nemen  als een mogelijke remedie (het is niet; probeer het niet) en vertrouwt op de zon om dit probleem op te lossen. 

“Het lijkt erop dat in april, je weet in theorie dat wanneer het wat warmer wordt, het op wonderbaarlijke wijze verdwijnt”, beweerde Trump ten onrechte tijdens een campagneverzameling in februari. De opmerkingen waren voor de National Academy of Sciences aanleiding om het Witte Huis een brief te sturen waarin Trump werd verteld dat die verklaring niet klopte .

Maar de brief leek hem niet te overtuigen. Trump stelde later voor om UV-licht  te gebruiken om het virus te doden.

‘Stel dat we het lichaam met een enorme kracht raken, of het nu ultraviolet of gewoon heel krachtig licht is’, zei hij eerder deze maand.

De absurde bewering bracht de Wereldgezondheidsorganisatie ertoe het publiek eraan te herinneren dat zonlicht mensen niet onkwetsbaar maakt voor het virus.

“Je kunt COVID-19 vangen, hoe zonnig of warm het weer ook is”, aldus de WHO. “Landen met warm weer hebben gevallen van COVID-19 gemeld.”

De president is niet de enige die wenst dat het virus gewoon weggaat – dat doen we allemaal – maar om dit virus te verslaan, moet hij stoppen met hopen dat alleen wensen alleen voldoende zijn.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments